Planinarenje

Planinarenje

Svete Višarje / Monte Lussari

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski Venci / Julijske Alpe / Svete Višarje / Monte Lussari
    Svete Višarje / Monte Lussari (1766 m)    - oC vrh   koliba   crkva        
Država: Italija
Planinski venac: Julijske Alpe
Opis planine:

Svete Višarje so romarski kraj Slovanov, Germanov in Romanov. Že v 16. stoletju so goro imenovali božjo pot treh narodov, danes pa jim pravijo božja pot Evrope. Cerkev, ki je posvečena Višarski Kraljici je bila v letu 2000 prenovljena. Le nekaj let pozneje pa so na Svete Višarje postavili novo krožno kabinsko žičnico. S pomočjo žičnice lahko tako na Višarje pridejo tudi bolni in ostareli. Sicer pa je bila žičnica postavljena za potrebe zimskega smučarskega centra. V okolici Višarij je namreč veliko smučarskih prog, ki nudijo idilično smuko. Višarje pa niso le romarsko središče saj razgled in gostinski lokali privabijo na vrh tudi številne turiste. Planinci pa za svoj cilj radi izberejo pol drugo uro oddaljen vrh Kamnitega lovca, ki nudi lep razgled na najvišje vrhove zahodnih Julijskih Alp. Svete Maše so ob delavnikih ob 10, 11 in 12, ob nedeljah in praznikih pa še ob 15h.

Okolica u radiusu km:
Florjanka / Monte Florianca (1653m), Kamniti lovec / Cima del Cacciatore (2071m), Višarska planina / Malga di Lussari (1570m)
Prikaz na zemljovidu
Panorama:
Slike:
Svete Višarje / Monte Lussari Svete Višarje / Monte Lussari Svete Višarje / Monte Lussari Svete Višarje / Monte Lussari Svete Višarje / Monte Lussari Svete Višarje / Monte Lussari Svete Višarje / Monte Lussari Svete Višarje / Monte Lussari Svete Višarje / Monte Lussari Svete Višarje / Monte Lussari Svete Višarje / Monte Lussari Svete Višarje / Monte Lussari
Putevi:VrijemeZahtijevnost
Žabnice / Camporosso in Valcanale - Svete Višarje / Monte Lussari 2 h 30 minlaki označeni put
Zajzera - Svete Višarje / Monte Lussari (po cesti)3 hlaki označeni put
Ovčja vas/Valbruna - Svete Višarje / Monte Lussari 2 h 30 minlaki označeni put
Trbiž / Tarviso - Svete Višarje / Monte Lussari (po servisni cesti)3 h 25 minlaka neoznačena staza
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje