Planinarenje

Planinarenje

Kapelica na Molički planini

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski Venci / Kamniško Savinjske Alpe / Kapelica na Molički planini
    Kapelica na Molički planini (1780 m)    - oC sedlo koliba   crkva planina      
Država: Slovenija
Planinski venac: Kamniško Savinjske Alpe
Opis planine:

Kapelica svetega Cirila in Metoda stoji na vzpetini na Molički planini na višini 1780 metrov. Zgrajena je bila leta 1898 in je bila v času izgradnje najvišje ležeča kapelica na območju današnje Slovenije. V petdesetih letih prejšnjega stoletja jo je porušil skrivnostni plaz, leta 1989 pa je bila ponovno zgrajena. Nekaj metrov pod kapelico je tudi Kocbekovo zavetišče pod Ojstico, ki je prva slovenska planinska koča v Savinjskih Alpah ter druga v Sloveniji. Zgrajena je bila leta 1894, obnovljena pa leta 1999. Zavetišče je občasno odprto in nudi osnovne stvari kot so kava, čaj, ipd. S planine je tudi zelo lep razgled na bližnje vrhove nad planino ter na Krofičko ter Robanov kot.

Okolica u radiusu km:
Deska (Veža) (1970m), Jamarski bivak na Dleskovški planoti (1910m), Kocbekov dom na Korošici (1808m), Krofička (2083m), Lučki Dedec (2023m), Mala Ojstrica (2017m), Molička peč (2029m), Ojstrica (2350m), Tolsti vrh (Veža) (1985m), Velika Zelenica (2114m), Veliki vrh (Veža) (2110m), Vodotočno jezero (Veža) (1850m)
Prikaz na zemljovidu
Panorama:
Slike:
Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini Kapelica na Molički planini
Putevi:VrijemeZahtijevnost
Planina Ravne - Kapelica na Molički planini (čez Zelene trate)2 hlaki označeni put
Planina Podvežak - Kapelica na Molički planini (čez Prag)2 hlaki označeni put
Robanov kot - Kapelica na Molički planini 3 h 30 minzahtjevan označeni put
Planina Ravne - Kapelica na Molički planini (čez Dolgo trato)2 h 30 minlaki označeni put
Planina Ravne - Kapelica na Molički planini (preko Vrtač)2 h 30 minlaki označeni put
Planina Ravne - Kapelica na Molički planini (čez Dleskovec)2 h 45 minlaka neoznačena staza
Kraljev dol - Kapelica na Molički planini (čez planino Vodole)2 h 15 minlaki označeni put
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje