Planinarenje

Planinarenje

Dobrač/Dobratsch

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski Venci / Ziljske Alpe / Dobrač/Dobratsch
    Dobrač/Dobratsch (2166 m)    - oC vrh   koliba   crkva        
Država: Austrija
Planinski venac: Ziljske Alpe
Opis planine:

Dobrač je masivno pogorje, ki se nahaja zahodno od Beljaka. Njegov najvišji vrh je 2166m visok Kuhriegel, katerega pa se je prijelo ime Dobrač ali po nemško Dobratsch. Na vrhu stoji križ, le nekaj metrov pod njim pa slovenska cerkvica. Dobrač pa ima dva skoraj enako visoka vrhova, ki sta med seboj oddaljena le dobrih 30m. Na vzhodnem od teh dveh vrhov pa se nahaja najvišja cerkev v Evropi.
Le nekaj deset metrov pod obema vrhovoma pa se nahaja planinski dom (Ludvig - Walter Hutte) v bližini katerega pa stoji 160m visok televizijski stolp, ki je viden že od daleč.

Okolica u radiusu km:
Zwolfernock (2049m)
Prikaz na zemljovidu
Panorama:
Slike:
Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch Dobrač/Dobratsch
Putevi:VrijemeZahtijevnost
Rosstratte - Dobrač/Dobratsch (po cesti)1 h 20 minlaki označeni put
Rosstratte - Dobrač/Dobratsch (pešpot)2 hlaki označeni put
Bleiberg Kreuth (Wurzach) - Dobrač/Dobratsch 4 hlaki označeni put
Rute / Hermsberg - Dobrač/Dobratsch 4 hlaki označeni put
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje