Planinarenje

Planinarenje

Lagazuoi Piccolo

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski Venci / Dolomiti / Lagazuoi Piccolo
    Lagazuoi Piccolo (2778 m)    - oC vrh              
Država: Italija
Planinski venac: Dolomiti
Opis planine:

Lagazuoi Piccolo je 2778m visoka gora, ki se nahaja severno od alpskega prelaza Pso Falzarego (2105m). Z vrha na katerem stoji križ se nam odpre čudovit pogled na najvišje vrhove Dolomitov, kjer lepo vidimo Marmolado in njen ledenik, v oči pa nam pade tudi Tofana di Rozes, ki skupaj s svojima sosedama Tofano di Mezzo in Tofano di Dentro zavzema prostor zahodno od Cortine d'Ampezzo.
Lagazuoi Piccolo pa je gora, ki je poznana predvsem iz zgodovinskega vidika. Na območju omenjene gore je med 1.svetovno vojno poteka huda bitka med Italijani in avstro-ogrsko vojsko, ki je spremenila podobo gore. Gora je preluknjana s številnimi podzemnimi rovi, po katerih sedaj poteka zanimiva planinska pot, ki nas tako rekoč po notranji strani gore pripelje na vrh.
Lagazuoi Piccolo pa ima tudi "slabo" lastnost saj je skoraj na vrh gore speljana žičnica, ki na vrh privabi na tisoče turistov (pozimi smučarjev).

Okolica u radiusu km:
Bivak della Chiesa (2652m), Cima Falzarego (2563m), Piz Ciampei (2290m), Rifugio Lagazuoi (2750m), Sasso di Stria (2477m)
Prikaz na zemljovidu
Panorama:
Slike:
Lagazuoi Piccolo Lagazuoi Piccolo Lagazuoi Piccolo Lagazuoi Piccolo Lagazuoi Piccolo Lagazuoi Piccolo Lagazuoi Piccolo Lagazuoi Piccolo Lagazuoi Piccolo Lagazuoi Piccolo Lagazuoi Piccolo
Putevi:VrijemeZahtijevnost
Passo Falzarego - Lagazuoi Piccolo (via gallery)2 h 15 minzahtjevan označeni put
Passo Falzarego - Lagazuoi Piccolo (obični put)2 h 15 minlaki označeni put
Passo Valparola - Lagazuoi Piccolo 2 h 45 minlaki označeni put
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje