Planinarenje

Planinarenje

Cerkev Device Marije na Kamnu

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski Venci / Pohorje, Dravinjske gorice i Haloze / Cerkev Device Marije na Kamnu
    Cerkev Device Marije na Kamnu (381 m)    - oC vrh       crkva        
Država: Slovenija
Planinski venac: Pohorje, Dravinjske gorice i Haloze
Opis planine:

Cerkev Device Marije na Kamnu se nahaja nahaja ob desnem bregu reke Drave, točneje ob cesti, ki povezuje Vuzenico z Vuhredom.
V bližini cerkve se nahaja še kapela posvečena bl. Antonu Martinu Slomšku.
Legenda o nastanku cerkev:
Po legendi so na tem hribu pred cerkvijo stale grajske vislice za izvrševanje smrtne kazni. Romarja oče in sin, sta romala na sv. Višarje in se ustavila v gostilni Premrov v Novem, sedaj Spodnjem trgu v Vuzenici, da bi se okrepčala. V krčmo sta prišla žandarja, ki sta iskala ukraden zlati kelih. Tat je kelih neopazno potisnil v nahrbtnik mladega romarja, ki je bil pod mizo, kjer sta ga našla žandarja. Sina so obsodili na smrt z obešanjem in kazen takoj izvršili. Njegov oče je naslednje jutro odšel, da bi sina snel in pokopal. Sin, ki je visel na vislicah je še živel in je dejal, da je stal na ramenih bele gospe, ki ga je rešila smrti, saj je bil nedolžen. V zahvalo so sezidali cerkev Device Marije na Kamnu.

Okolica u radiusu km:
Prikaz na zemljovidu
Slike:
Cerkev Device Marije na Kamnu Cerkev Device Marije na Kamnu Cerkev Device Marije na Kamnu Cerkev Device Marije na Kamnu Cerkev Device Marije na Kamnu Cerkev Device Marije na Kamnu
Putevi:VrijemeZahtijevnost
Nema podataka o putevima.
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje