Planinarenje

Planinarenje

Gozdec - Visoki Kanin

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Julijske AlpeVisoki Kanin / Gozdec - Visoki Kanin
   Gozdec - Visoki Kanin (čez Zadnji dol)  
Vrijeme hodanja: 6 h
Ishodište: Gozdec (1075 m)
Cilj: Visoki Kanin (2587 m)
Visinska razlika: 1512 m
Visinska razlika (po putu): 1615 m
Zahtijevnost: veoma zahtjevan označeni put
Zahtijevnost skijanja: veoma zahtjevno
Zemljovid: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto): šljem, komplet za samoosiguranje
Preporučljiva oprema (zima): šljem, komplet za samoosiguranje, cepin, dereze
Opis puta:
Z izhodišča se vrnemo nekaj korakov nazaj, nato pa se usmerimo na markirano pot v smeri Visokega Kanina in Vrha Laške planje. Pot se takoj prične strmo vzpenjati, večinoma pa nas vodi skozi strnjen gozd, le občasno se nam odpre nekaj razgleda na okolico. Med vzponom nas pot vodi pod pečinami Turna v Skednju (1555 m). Ko se pečine končajo prispemo na neoznačeno razpotje, kjer nadaljujemo rahlo desno po markirani poti (rahlo levo neoznačena pot, ki vodi na Veliki Babanski Skedenj 2121 m), le ta pa se kmalu strmo vzpne čez kratko strmo pobočje, kjer je predvsem v mokrem večja nevarnost zdrsa. Strmina kmalu popusti in prispemo do opuščene planine Gozdec, katero obidemo po desni strani.
V nadaljevanju se vzpenjamo skozi vse bolj redek gozd, tako da se nam s poti odpre nekaj razgleda v smeri Bovške kotline in Krnskega pogorja. Sledi dokaj enakomeren vzpon, mi pa ob pogledu na ostenja Velikega Skednja prispemo do manjšega izvira, ki se nahaja desno ob poti. Tudi v nadaljevanju sledljivo pot prekrivajo trave, ki so lahko po dežju, zjutraj in dopoldne še precej mokre. Čez čas se pot obrne bolj proti zahodu ter postopoma postane manj strma. Sledi še nekaj minut razglednega vzpona in prispemo do ruševin stare koče Petra Skalarja, ki je leta 1972 pogorela.
Kočo obidemo po levi strani, nato pa se nekaj časa zložno do zmerno vzpenjamo po bolj travnatem svetu. Pot se nato obrne bolj proti jugu, kjer sledi nekaj strmejšega vzpona, pot pa se počasi obrne v desno, tako da v nadaljevanju hodimo večinoma proti zahodu. Sledi še nekaj minut lahkotne hoje in prispemo na označeno razpotje, kjer nadaljujemo levo za oznakami Kanin, desno pa vodi pot proti Domu Petra Skalarja na Kaninu.
Pot nas nato z nekaj krajšimi spusti in vzponi pripelje ponovno do razpotja, kjer se usmerimo desno. Levo pelje pot na Vrh Laške Planje (2448 m). Pot nas nato vodi po dolini Zadnji dol in nas po nekaj lažjih vzponih pripelje do slabše vidnega razpotja.
Nadaljujemo po markirani poti rahlo v desno. Tu se pot nekoliko strmeje vzpne, nato pa sledi prečenje melišča rahlo v desno, ki nas pripelje do vstopa v zahtevnejši del poti. Pot se obrne v levo in se dokaj strmo vzpne po poševnem žlebu. Pot je na tem delu rahlo izpostavljena, potrebnega pa je tudi nekaj lažjega plezanja. V zgornjem delu nam je nato v pomoč tudi nekaj klinov in jeklenic. Pot nato zavije v desno in sledi še krajši vzpon po rahlo gruščnatem terenu do razglednega vrha.
Izhodišče - planina Gozdec 0:50, planina Gozdec - Stara koča 1:20, Stara koča - razpotje - Mali Dol 0:35, razpotje Mali Dol - Visoki Kanin 3:15.
Pristup do ishodišta:
Zapeljemo se v center Bovca, kjer iz križišča pri glavnem trgu nadaljujemo po vzpenjajoči se cesti, ki se mimo pošte prične vzpenjati proti bližnji cerkvi. Omenjeno cerkev obidemo po levi strani, nato pa prispemo v Kaninsko vas. Bovec se nato konča, cesta pa nas še nekaj časa vodi proti zahodu. Na manjšem razcepu zapustimo glavno asfaltno cesto, ki vodi proti vasi Plužna in z vožnjo nadaljujemo po rahlo desni cesti (za križiščem oznake za cesto Gozdec). Za bližnjo domačijo se cesta še enkrat razcepi, mi pa tokrat izberemo rahlo levo cesto (rahlo desno Zavrzelno in izhodišče poti za Rombon). V nadaljevanju se vzpenjamo po makadamski cesti, ki nas višje pripelje do B postaje žičnice na Kanin. Pri B postaji cesta zavije ostro levo, nato pa nas v prečnem vzponu po približno 1 km nadaljnje vožnje pripelje do naslednjega križišča. Z omenjenega križišča nadaljujemo levo oz. naravnost (ostro desno planina Krnica), cesti pa od križišča sledimo le še kratek čas. Ob cesti kmalu opazimo oznake za Kanin, mi pa parkiramo kakih 20 metrov naprej, na manjšem parkirišču ob cesti.
Od Trga Golobarskih žrtev, pa do izhodišča je približno 9 km.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Mali Kanin
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin Gozdec - Visoki Kanin
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Gozdec - Visoki Kanin
triglavski     
28.7.2008
Ne vem sicer kdo je avtor zgornjega zapisa, ker ni nikjer naveden, opis pa ni točen. Na višini 1814 m niso ostaline 1. svetovne vojne, temveč ruševine stare Kaninske koče (območje je izven vseh frontnih linij) in z Zadnjega dola, nikoli ni bilo označene poti na Mali Kanin.
Bernarda     
29.7.2008
kakšna pa je pot na Visoki kanin od D postaje? Kako je z snegom? Naslednji teden planiram to pot.zmeden
Rok     
29.7.2008
Pot od D Postaje je v celoti kopna.
http://www.hribi.net/pot.asp?gorovjeid=1&id=12&potid=182
Nickster     
29.7.2008
Ok "triglavski" sej je avtor besedila napisal: "Na višini 1814m zagledamo ruševine stare Kaninske koče"... in ni napasu, da so to ostaline iz 1. sv!

lp
Rok     
29.7.2008
Besedilo je bilo po objavi "triglavskega" še spremenjeno.
LP
Nickster     
30.7.2008
Ok se oproščam!
navrhu     
2.9.2011
Mogoče bi šel v nedeljo po tej poti. Zanima me, če se lahko nazaj v dolino spustim z gondolo in tako privarčujem čas in kolena?
navrhu     
2.9.2011
Pa še eno vprašanje; zraven bi šla še žena in otrok 5 let. Koliko je hoje od najvišje postaje žičnice do Doma Petra Skalarja?

Ali bi bil tak plan v redu; jaz se zjutraj malce prej zbudim in grem z avtom do izhodišča pri postaji B, žena in otrok pa gresta s kakšnim javnim prevozom ali peš iz Bovca do spodnje postaje gondole? Ali obstaja kakšna javna povezava med Bovcom in spodnjo postajo žičnice? Koliko metrov/kilometrov sta narazen Bovec in spodnja postaja žičnice?

Jaz bi nato planiral vse skupaj tako, da bi šel na Veliki Kanin in se nato vrnil do Doma Petra Skalarja za čas kosila, prav tako pa bi za čas kosila prišli v dom tudi žena in hčerka?

Hvala v naprej za odgovor. Verjetno bo pomagal še komu.
miri     
2.9.2011
http://www.hribi.net/gora/dom_petra_skalarja_na_kaninu/1/328
Spodnja postaja je praktično v centru Bovca.Deset minut hoje z glavnega trga.
andraz85     
23.9.2012
mislim da bi 5-letnik v lepem vremenu lahko prehodil to pot, mogoče bi bilo bolje da se odpravita v smeri kanina, nato pa se na sedlu odcepita levo do doma. moram pa opozoriti da se iz postaje B hodi več kot je normirano, pa da zadnja gondola pelje ob 16:00... poleg tega se markacije na enem kamenišču v zadnjem dolu popolnoma izgubijo in smo porabili kar nekaj časa da smo jih znova našli (držite se desno). mislim da za kosilo nebi imel časa, ker je hoje do doma vsaj 8 ur, od doma do gondole pa 1 ura. drugače pa zelo lepa tura...
ljubitelj gora     
19.10.2012
Poskusil danes dosečt ta vrh a zaradi dosti snega, padajočih skalc od taljenja snega, slabih markacij sem opoazoval južno steno samo od daleč, kljub temu, da je gor bilo +cca 10°C je v senčnih legah trd sneg in velika nevarnost zdrsa.
ljubitelj gora     
15.7.2013
Včeraj po tej poti na vrh, tule dodajam en video z vrha:
http://www.youtube.com/watch?v=uCYtfEHVxpI&feature=youtu.be

Pod vrhom, zgoraj je kup šodra, skalovja, ki se lahko sproži na potek poti spodaj.

http://www.youtube.com/watch?v=uCYtfEHVxpI&feature=youtu.be

Spletni album z več slikami:
https://plus.google.com/photos/114400986607884783562/albums/5900527219891362945
stropci     
7.8.2013
Zdravo me zanima če je zahtevni del poti zelo izpostaljen in varovan z jeklenico ? zanima me za nekega srednjega pohodnika ?

Hvala za odgovor.

p.s. Pa zanima me še koliko bi naneslo cel krog od B postaje proti kaninu in nazaj v smeri urinega kazalca mimo doma petra skalarja?
In kako je pot zahtevna ter če je v sredini avgusta še vedno sneg ?

Hvala l.p. Stropci
ljubitelj gora     
7.8.2013
Bolj je zaskrbljajoče padajoče kamenje, ki se nahaja višje zgoraj, če se bo kdo nahajal tik pod vrhom, se spušal dobiš lahko porcijo ravno na predel, kjer gre pot. Pot je izpostavljena, gre po polici navzgor in ob nepazljivosti si lahko kaj hitro nižje. Jeklenice so le pod vrhom, iz začetka pa do ene 3/4 poti prosto lažje plezanje tu in sem na delih je kakšen klin. Lahko greš po grebenski. Pot čez pode se zna vlečt, čeprav te besede ne rad napišem. Markacije so zbledele ali jih ponekod sploh ni več, tu in sem so možici in v naprej vidna steza po travnatih predelih. Vzpon na Kanin vseeno ni lahek in je kar zelo zahteven, vmes med potjo so razne jame, luknje in tud pri tem je treba bit pazljiv, so ponekod globoke 5-10 metrov in večzadrega. Prečenje v smeri doma se hodi večji del po melišču od doma pa nazaj do razpotja, kjer je ruševina tega odseka ne poznam. Za krožno B postaja-Kanin-Prestreljenik in nazaj po smučišču do B postaje sem potreboval 8 ur, normalno bi zneslo okoli 12 ur. Mogoče lahko še vprašaš uporabnika IgorZlodej, ki je domačin pod Kaninom. Lani, ko sem šel proti Kaninu še vedel nisem kje je vstopzadrega, ampak to me sploh ne moti, ker pa potem poskusim v drugo, tretjo ... Vrneš se po grebenski, lahko pa greš gor po grebenski in dol, torej na Kanin iz Slovenske strani sta dve poti.
Sicer pa zgoraj si poglej spletni album, video, slike vseeno povejo veliko več besed, kot jih nekdo zmore. To je moje mnenje o poti. Sneg bi bil pa lahko samo na podih za malo osvežitve.
ljubitelj gora     
7.8.2013
in še tole v pomoč.
http://shrani.si/f/9/V7/4VMu3FuO/kanin1.jpg
stropci     
11.8.2013
Hvala, ljubitelj gora nasmeh tale opis mi je zelo pomagal in bom še malo pretehtal možnosti za ta podvig.

Zanima me samo še če je to prosto plezanje brez jeklenic in klinov zahtevno oz. se dogaja na izpostavljenih predelih( možnost hitrega zdrsa).

Hvala in lep dan nasmeh
stropci     
11.8.2013
Aja pa še to če bi se odpravu bi naredu tole krožno rundo: [img>http://shrani.si/t/n/uA/48GDucxt/visoki-kanin.jpg[/img>

http://shrani.si/f/n/uA/48GDucxt/visoki-kanin.jpg

Koliko bi mi to vzelo in če je boljši krog v smeri urinega kazalca ali kontra( glede sestopa) . hvala l.p. stropci
IgorZlodej     
11.8.2013
Predlagam, da se opravi tura B postaja -Gozdec (na ovinku parkiraš, to je kakšna 2 km naprej od B postaje, na ostrem desnem ovinku kjer pelje cesta proti planini Krnica zaviješ levo), tam so tudi prve oznake v smeri stare pogorele koče) Stezo se ves čas lepo sledi, tudi od ruševin dalje v Zadnji dol, markacije so res že stare, ampak večjih težav ne bi smelo biti, saj je vrh ves čas viden pred nami. Gredina v zadjem delu ni tako zelo težavna, kot jo opisuje @Lg, čeprav je to subjektivno in vsak vidi to drugače, tudi dol vedno ne leti, meni dejansko ni še nikoli, pa sem večkrat tam hodil, tudi pozimi je to eden najlažjih prehodov na vrh. Sestop po grebenu je na najtežjih mestih zavarovan, je pa tu in tam treba prijeti za skalo, ampak spet nič prav posebej zahtevnega, pot Čez Dolge prode proti vVhu Osojnice, kjer je odcep za kočo (pozor to poletje je zaprta) je prav tako označen, ni pa prav nič dolgočasna, saj so ob jasnem vremenu lepi razgledi, vse do morja. Od koče greš v smeri Malega dola, markirano, kjer je čez 45 minut priključiš na pot, po kateri si prej prišel gor in kmalu si pri ruševinah stare koče, sledi še sestop v Gozdec do na začetku omenjenega ovinka, kjer boš verjetno imel avto. Za celoten krog bi po moji oceni rabil 8-9 ur všteto z vsemi postanki. Vsekakor priporočam karto Zahodne Julijske Alpe, kjer je navedena pot tudi lepo vrisana.
stropci     
14.8.2013
Hvala za te izčrpne podatke Igorzlodej nasmeh S tem si mi veliko pomagal in mislim da ne bo težav sicer sem pot že lepo naštudiral, ampak vsak nasvet je dobrodošel nasmeh

Ju3 se bom odpravil narediti to krožno varjanto pa sporočim kako in kaj nasmeh
Hvala in lep dan še naprej
stropci     
21.8.2013
Pozdravljeni,

Pišem da sem uspešno preživel malce dopusta v julijcih nasmeh Se tudi napravil to turo in moram reči da je kar zanimiva. Glede oznak je res malce skopa oz. na določenih delih so oznake že kar zelo slabo vidne ( bi apeliral da se malce obnovi) en del je čez snežišče in če ne poznaš poti ni priporočljivo ker je na teh podih veliko lukenj ki so kar precej globoke nasmeh ampak tura je bila super vreme sončno in glih prav naporno za cel krog sem potreboval malce manj kot 8 ur, kljub temu da sem malce iskal pred zadnjim vzponom pravilno pot. Ampak se na vrhu vse poplača nasmeh tako da hvala za napotke in ta del slovenije obkljukan nasmeh
lep pozdrav stropci
klm     
21.8.2013
Sam sem se v zadnjem času mudil po Kaninskem pogorju, tako z bovške, kot rezijanske in nevejske strani. Ne nameravam opisovati, na katere vrhove sem se povzpel, pač pa želim samo izraziti zadovoljstvo nad "skopimi markacijami", ki sem jih zasledil na bovški strani. Predvsem me je navdušila pot iz Njivice / Žage na Veliko Laško Planjo, ki je po značaju podobna tisti iz Tamaroza na Žrd.
Glede na značaj pogorja, bi bile številnejše markacije že pretirane.
Daaam     
1.9.2013
Letošnje leto je kot naročeno za obisk Kanina, ker gondola ne dela nasmeh..Štart malo naprej od B postaje..Se vidi da je pot bolj redko obiskana, višje na podih je treba kar malo iskat linijo, za veselje poskrbijo stare in še malo starejše markacije, ki so na trenutke razmetane kot bi jih z avijona dol metal velik nasmeh ..Zadnji vzpon res ni ne vem kaj težak, bi se pa strinjal z LG da bi znal problem bit kamenje, ki lahko prileti dol iz zgornega dela poti (pot je res kar dobro "naložena")-dodam pa, da to velja v primeru da imaš nad sabo pohodnike, kar se pa verjetno zgodi bolj redko. V celem dnevu sva na poti gor in dol srečala samo gospo z otrokoma, ki so prišli iz smeri koče, ter so lovili zadnjo dnevno svetlobo v smeri Bovca jezik Na vrhu nekaj malega obiskovalcev iz italjanskih pristopov. Moja ocena: luštno, mir, podi se na tenutke mal "vlečejo", v megli pa izlet močno odsvetujem, kajti če nisi res poznavalec območja potem takem se pomoje lahko samo še dol usedeš (Zadnji dol)in počakaš da se razjasni jezik
Janez_Radovljica     
16.1.2014
Mi lahko pomagate z nasvetom? Lani sem prvič opravil turo od B postaje do Visokega Kanina, in imel precej težav z orientacijo, posebej v prvi polovici. Najprej sem zgrešil vstop v pot na "tistem" ovinku, in sicer sem šel peš od tam še kakih 15min naprej po makedamu. Nakar mi je zadeva postala sumljiva, in zavil sem desno direkt v gozd. Po kakih 15min sem naletel na lepo gozdno pot, predvideval sem, da je to prava pot, in da bom torej kmalu naletel na ruševine. Pa jih ni in ni bilo. In tudi ta potka sploh ni bila markirana. Potka, ki se je kmalu prelevila v multaljero, se je nato kmalu začela vzpenjati v neko pečino (je to Veliki Skedenj?), in na vrhu se je pot dejansko začela spuščati (kot je opisano v navodilu), nikjer pa ni bilo vidne stare kaninske koče. Pot - ki je bila kar široka, a porasla s travo, se je spuščala in spuščala - hodil sem navzdol po poti že vsaj 20 minut in 150 višinskih metrov (spet mi je bilo sumljivo - na spletu piše - rahel spust??), nakar se je pot na nekem odcepu brez oznak končno odcepila navzgor (še naprej brez oznak). Pot je bila nato malo po travi, nato po skalah, in prešla je v neoznačeno multaljero, ki sem ji sledil. Po cca 3 urah hoje od B postaje sem naletel na pot iz desne in na prvo markacijo. Mi kdo zna povedati, kje sem hodil, in kje sem zgrešil ruševine kaninske koče, in odcep proti koči Petra Skalarja? Z zemljevidom zahodnih julijcev si nisem mogel pomagati.
In še eno vprašanje. Na koncu zadnjega dola, kakih 15 minut pred meliščem, je na gladki skali neko križišče s povsem zlizanimi napisi. Tam sem zavil desno (zdelo se mi je, da piše Kanin), čeprav bi mi bilo bolj logično iti v smeri puščice naravnost... Nisem pa razbral, na kateri hrib se gre levo? Mogoče Mali Kanin?
Hvala za komentar.
Daaam     
16.1.2014
Veliko ti jaz ne bom mogel pomagat.. verjetno tiči problem ker si že v štartu zgrešil odcep (na ovinku) tako da si potem hodil proti Kaninu levo od markirane poti ter posledično prišel na kaninske pode/zadnji dol višje od ruševin koče.. Tist odcep v levo je lahko tudi bila pot na Vrh Laške Planje.. nisem pa poznavalecc tistega dela tako da ne upam trditi.. Je pa pot že napol opuščena, pa še bolj malo ljudi tam hodi tko da je treba biti malo bolj pozoren..
klm     
16.1.2014
Kot sem uspel razbrati, ste ste od B postaje nadaljevali po cesti do prvega odcepa levo in po tem kraku do izrazitejšega ovinka desno, kjer je tudi začetek steze. To ste vi očitno zgrešili. V neposredni bližini je manjše parkirišče in smerna tabla, ki pa je vendarle nekoliko slabše vidna. Po njej navkreber bi vi prišli po 15 minutah do odcepa steze v levo, iste steze, na katero ste se priključili v nadaljevanju: to je neoznačena mulatjera,ki vodi proti planini Baban in obema Babanjskima Skednjema. Od tega odcepa bi morali nadaljevati naravnost navkreber mimo ruševin planin Gozdec ter nato v nadaljevanju ostankov pogorišča nekdanje planinske koče.

Vi pa ste se očitno kasneje priključili že omenjeni mulatjeri, ki se v nadaljevanju vzpne na rob rame Ruše (.vzpenjati v neko pečino (je to Veliki Skedenj?
IgorZlodej     
16.1.2014
Odcep na ovinku je že vsa leta prav dobro označen, tako, da ga je dejansko nemogoče zgrešiti, (tabla je bila včasih na količku, sedaj je na smreki) in vedno dobro vidna. Seveda pa se je trab na turo, kot na vsako drugo pripraviti in potem ni težav. Tudi sam steza je uhojena, je pa res, da jih zadnja leta več gre na Veliki Babanjski skedenj, kot pa na Kanin.
V Gozdecu so bili narejene vlake za spravilo lesa, ki pa ne vodijo povsem do prečne mulatjere, katero omenja klm in vodi na VBS. Se pa strinjam, da je na navedeni poti potrebna obnova markacij še posebej od ruševin stare koče naprej v Veliki Dol in proti V. Kaninu. Ker sem leta nazaj obnavljal markacije na Laško Planjo vem, da je tista pot dobro markirana, slabše proti V. Kaninu, v jasnem sicer ne bi smelo biti težav, saj vrh ves čas vidimo, druga zgodba pa je v megli.
Janez_Radovljica     
16.1.2014
Hvala obema. Mislim oziroma logično se mi zdi, da bo tako, kot opisuje klm, se pravi, da sem odšel proti planini Baban. Škoda, da v tej smeri ni kakih oznak (kasneje se sicer pojavljajo možici, ki pa včasih tudi izginejo), ker je sicer pot zelo zanimiva.. očitno sem kasneje imel tud nekaj sreče z orientacijo...

Še vprašanje: ko si enkrat v Zadnjem dolu, a se da priti direktno na Mali Kanin, ali pa moraš iti najprej na Velikega, in potem 15min hoje po vrhu, tako kot je opisano na spletu? Sprašujem, ker turo mislim letos ponoviti... hvala...
IgorZlodej     
16.1.2014
Ena varianta je, ampak ne direktno na Mali Kanin, ampak samo na greben oz. Visoko Rezijansko pot, strmo brezpotno melišče, tako, da je edina označena varinata na V. Kanin in potem na Mali, oddaljen je vsega 15-20 minut.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje