Planinarenje

Planinarenje

D Postaja - Visoki Kanin

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Julijske AlpeVisoki Kanin / D Postaja - Visoki Kanin
   D Postaja - Visoki Kanin   
Vrijeme hodanja: 2 h 30 min
Ishodište: D Postaja (2202 m)
Cilj: Visoki Kanin (2587 m)
Visinska razlika: 385 m
Visinska razlika (po putu): 750 m
Zahtijevnost: veoma zahtjevan označeni put
Zahtijevnost skijanja: veoma zahtjevno
Zemljovid: Julijske Alpe - zahodni del 1 : 50.000
Preporučljiva oprema (ljeto): šljem
Preporučljiva oprema (zima): šljem, cepin, dereze
Opis puta:
Od D postaje se odpravimo levo v smeri proti Visokemu Kaninu, domu Petra Skalarja in oknu v Prestreljeniku (desno Prestreljenik in Rombon). Že po nekaj minutah hoje pa se od nas v levo odcepi pot proti domu Petra Skalarja na Kaninu. Nadaljujemo naravnost po poti, ki nas po krajšem vzponu pripelje na naslednjega razpotje. Nadaljujemo v smeri Visokega Kanina (desno Prestreljeniško okno). Pot se tu nekoliko strmeje vzpne in v pomoč nam je tudi nekaj jeklenic. Pot nas nato pripelje do neizrazitega sedla pod Hudim Vršičem (2474m), kjer je tudi razpotje poti. Nadaljujemo desno, levo pa pelje pot proti domu Petra Skalarja. Pot nato nekaj časa preči pobočja po južni strani mejnega grebena. Sledi nekoliko strmejši vzpon po skalnatem terenu proti grebenu na katerem se nam odpre lep pogled proti Montažu in Višu. Pot po rahlo izpostavljenem grebenu nato poteka proti zahodu in v pomoč nam je tudi nekaj varoval. Sledi kratek spust s pomočjo varoval proti Kaninski škrbini in nato ponovno vzpon proti grebenu. Malo pod vrhom se nam z desne strani priključi še nekoliko zahtevnejša pot z italijanske strani. Do vrha nato sledi samo še krajši vzpon po razglednem grebenu.
zemljevid
Pristup do ishodišta:
a) Iz Kranjske Gore se prek prelaza Vršič ali Predel zapeljemo v Bovec, kjer parkiramo pri spodnji postaji krožno kabinske žičnice na Kanin (žičnica se nahaja v bližini bencinskega servisa). Nato kupimo karto in se z žičnico odpeljemo do D postaje.
b) S Primorske strani pa se najprej zapeljemo v dolino reke Soče in se nato skozi Tolmin in Kobarid pripeljemo v Bovec, kjer parkiramo pri spodnji postaji krožno kabinske žičnice na Kanin (žičnica se nahaja v bližini bencinskega servisa). Nato kupimo karto in se z žičnico odpeljemo do D postaje.
Pokraj puta:
Kaninska škrbina (2490m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Mali Kanin
Prosječna ocjena izleta: 8,2/10  (br. glasova=4)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin D Postaja - Visoki Kanin
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu D Postaja - Visoki Kanin
Gost     
4.7.2007
dobra tura
Gost     
22.8.2007
Tura je zelo lepa, vendar pa je zadnji del, ko hodimo po grebenu, tudi precej zahteven. Pot je sicer zelo dobro markirana, vendar pa bi lahko bil grebenski del na nekaterih mestih bolje varovan. Treba je biti zelo previden. Jaz bi zgornji del označila kot zelo zahtevna pot!
Pogled na obširne kaninske pode je ves čas veličasten!!! Vsekakor priporočam, vendar po zmožnostih in po pameti. nasmeh
Nacek     
26.9.2007
Škoda, da ni nobene slike...
Gost     
27.9.2007
Morda kdo ve, če imajo na postaji D tudi prenočišča?
Gost     
30.9.2007
Dne 24.8.sva bila z možem na Visokem Kaninu.To je res lepa tura, pogledi fantastični,pot je zahtevna.Ob poti sva obiskala še Prestreljenikovo okno, nazaj grede pa sva se oglasila še v domu P.Skalarja.Komaj sva ujela gondolo za nazaj ob 17.uri.Tu je še nekaj fotk, lp Tadeja
Gost     
30.9.2007
Kako pa se jih priloži?zmeden
Rok     
30.9.2007
Zaenkrat lahko slike objavljate samo v rubriki trenutne razmere (forum).
Ko odprete novo temo lahko po objavi sporočila dodate slike.
Registrirani uporabniki pa lahko objavijo slike po vsakem objavljenem sporočilu (velja samo za rubriko trenutne razmere).
http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?novatema=1
soniq     
27.7.2008
Se strinjam z spodnjimi komentarji! Turca zelo lepa vendar bi morala biti (zaradi lahke dostopnosti) vsekakor bolje varovana.....
triglavski     
27.7.2008
Varovala so bila nameščena v skladu s standardi, ki veljajo za zelo zahtevne planinske poti, kam pa bi prišli, če bi ves greben odeli v železje, kot je recimo na Triglavu. Če se pripelješ z žičnico gor, še ne pomeni, da ne potrebuješ gorniških izkušenj, ustrezne opreme in kondicije. Skoraj nihče ne pomisli, da se lahko žičnica tudi pokvari in bi bilo treba v takem primeru peš v dolino.
mojcag     
17.8.2008
Se strinjam da je pot dovolj varovana. Srečaš pa tudi planince, ki dajejo občutek da so prvič v hribih. Mi smo srečali eno gospodično, ki jo je bilo tako strah da je vsa "zelena" obstala v skalah. Po drugi strani je pa moj sedem letni sin zmogel turo kot za šalo. Res pa je da sva ga z možem še dodatno varovala. Vsekakor izkušnje, oprema in kondicija!cool
davorin     
17.8.2008
Krasna tura in povsem dovolj varovana pot.
nenad kastelic     
9.6.2009
Kdaj skopni sneg na Kaninu, tako da se da obhodit Kaninsko pogorje, Rombon ......
mad matheuss     
30.6.2009
Kaki je s to potjo? Je zimska oprema še nujno potrebna? Ali se da snežiščem izogniti?
Klin     
30.6.2009
Na Kaninu je še veliko snega.
MRKAČ     
14.8.2010
Pozdravljeni,
načrtujem par dni preživeti na Kaninu. Zanima me kakšna je pot od Visokega Kanina proti Laški Planji. Opisa nisem zasledila. Ali je pot kaj izpostavljena oziroma kakšna je težavnost poti. Mogoče kdo ve koliko časa potrebuješ od postaje D preko Visokega Kanina do Laške Planje in do Doma Petra Skalarja?

Hvala vsem!
IgorZlodej     
15.8.2010
Gre za del Visoke Rosojanske poti, večinoma izpostavljeno grebensko plezanje I. stopnje, potrebne izkušnje, varoval ni. Sicer pa je celoten krog možno opraviti v manj kot 4 urah.
mpolo     
30.6.2011
Predvsem bi rad vprašal Igorja Z. ki imaš menda Kaninske konce v malem prstu...S kolegi načrtujemo turo iz B postaje gondole na Kanin na vrh Laške Planje,po grebenu do Visokega Kanina naprej do doma Petra Skalarja in nazaj do B postaje....
Zanima me koliko je to časovno..smo dobro fizično pripravljeni ter navajeni hoje v visokogorju...A so razmere od Vrha L.planje do Visokega Kanina še vedno take kot si opisal v zgornjem lanskoletnem opisu..kako je s snegom???zadrega

Hvala za odgovor in lep pozdrav nasmeh....M.
mojcej'72     
4.7.2011
Dne 3.7. opravili turo Postaja D - pod Prestreljeniškim oknom - čez Dolge pode -proti Visokemu Kaninu. Na poti je še nekaj snežišč, prva dva, trije v pobočju so še nevarni za zdrs, zato pazljivo (z dobrimi gojzerji gre). Ostala so manjša, par metrov ali manj. Pot je na zahtevnejših delih dobro varovana, potrebno pa je tudi nekaj plezanja in oprijemanja skal brez klinov in zajle, tako, da tistim, ki imajo probleme z višino ture osebno ne priporočam(otroci sploh ne!). Na zadnjih delih poti proti Visokemu kaninu se prav tako ponekod izpostavi nekaj hoje po grebenu, ki lahko prav tako povzroči preglavice tistim, ki niso sigurni, zato naj raje ne tvegajo.
S partnerjem sva prišla sicer do cilja brez težav, osebno pa sem bila razočarana nad tem, da ni bilo žiga. Očitno ga je nekdo odbil (razlog za tako početje verjetno vsem nam ostaja nepojmljiv), ampak se dogaja. Srečali smo tudi skupino Čehov (ti so bili po večini dobro opremljeni in v kondiciji, tako, da tokrat "kapo dol"). Dan je bil sončen, razgledi čudoviti, skratka super!
FRANC GNEZDA     
14.8.2011
12.08.2011,sem bil na Visokim Kaninu.Pot ni tako hudo izpostavljena,je pa potrebna previdnost.Razgled je bil lep. Ljudi pa ogromno.Pot toplo priporočam vsem,ki so vajeni takih poti.
pasja_taca     
25.7.2012
Pozdravljeni, odpravljam se na Visoki Kanin in me zanima, če je pot kopna in kako je z žigom. Hvala za odgovor, pozdravček vsem.
neph     
25.7.2012
Pot je kopna, žig dobiš na domu Petra Skalarja.
vik     
25.7.2012
Ali je s Prestreljenika prehod proti Vis. Kaninu, ali je treba nazaj proti postaji D in potem proti Vis. Kaninu?
miri     
25.7.2012
Ko prideš z vrha do sedežnice je označeno-desno
NaaN     
3.8.2012
Kako zahtevna in časovno dolga (našel sem samo podatek, da naj bi trajala 3h, kar se mi zdi nerealno) je pot s postaje D do Prestreljeniškega okna? S koliko starimi otroci ste hodili po tej poti?
miri     
3.8.2012
Pol ure.Šestletnik je lani šel z mano.Seveda,varovan.
miri     
3.8.2012
Odgovor se nanaša na D postaja-Okno.Oprostite.
mayda     
10.9.2012
Včeraj (nedelja) smo bili na Visokem Kaninu. Že v bifeju na D postaji so nam povedali, da žiga na vrhu ni in da je v koči Petra Skalarja. Žal ga tudi tam nismo mogli dobiti, ker je bila koča ob 15. uri že zaprta! Prav bi bilo, da bi bil žig na vrhu in se mi kar čudno zdi, da je tako že od lani.
ales50     
10.9.2012
ja teh ni na večih vrhovih,sej konc koncev,če si prijavljena v društvu,pol ne rabiš skrbet,žig al je ,al ,če ga pa ni,važn je razgled in narava,nasmeh
ljubitelj gora     
14.7.2013
Če koga zanimajo slike z današnjega dne: https://picasaweb.google.com/114400986607884783562/VisokiKanin
vavtora     
29.8.2013
ali gdo ve od do katere ure obratuje gondola?hvala za odgovor!
irska     
30.8.2013
gondola (od januarja) ne deluje več
vavtora     
30.8.2013
najlepsa hvala za odgovor!
marinka67     
25.7.2016
Gondola bi naj avgusta začela spet delovati,pravijo danes SLo Novice.
pablo2     
9.9.2016
Končno ni več "naj bi". Od danes gondola spet vozi!
seflja     
9.9.2016
Poslušam reklamo na radiu, danes brezplačna vožnja z gondolo
adry     
12.9.2016
Včeraj sprobale po dolgem času na novo usposobljeno gondolo na D postajo. Deluje tako kot prej. Lepo! Urejajo še ostale žičnice. Planincev in turistov kar veliko za ta čas. Le smerne table pogrešajo, ne vedo v kateri smeri je Kanin. Pa večja urejenost bi bila tudi dobrodošla glede odpadnega materiala ob žičnicah in izstopni postaji. Vreme je bilo bolj oblačno a vidljivost kar dobra, tako da se je lepo videlo kočo Petra Skalarja in nov bivak. Žičnica bo obratovala le ob vikendih od 8-16h.
Kemc     
12.9.2016
Gondola spet deluje. Lepo. Brezplačna vožnja in lepo vreme je pač pritegnilo nekaj obiskovalcev. Vendar meni ni vseeno jasno, zakaj to ne bi bil zgolj stran vržen velik denar.

Prej ko je gondola delala do nesreče, je več let prinašala samo izgubo. Kaj je bilo sploh storjenega za ponudbo, da bi ljudje začeli ponovno hodit tja? Med tem je propadel še hotel v Bovcu. Če ni tam nič novega kar bo privabilo turiste, bodo cel kompleks čez par let ponovno prodajali za drobiž na dražbi.
joze62     
28.9.2016
Ali je sedaj na visokem kaninu žig?
matej2000     
28.9.2016
Ni ga, le vpisna knjiga brez delujočega pisala.
joze62     
29.9.2016
Hvala za odgovor.
marinka67     
29.9.2016
Kaj menite, je ta pot zahtevnejša od Raduhe? (seveda govorim o zahtevni z Grohota) velik nasmeh Tisto smo namreč zmogli brez večjih težav, vendar smo se vračali po lažji. Ravno pot navzdol me malce skrbi. Hvala.
ljubitelj gora     
29.9.2016
Ta pot si zasluži bolj oceno zahtevna označena pot, so nekatere poti pod zelo zahtevne bistveno daljše in zahtevnejše.
marinka67     
30.9.2016
Hvala, ljubitelj, torej se nam ni bati poti navzdol? Smo taka hecna skupina, zelo mladi in nezizkušeni ter stari in že nerodni.velik nasmeh
ljubitelj gora     
30.9.2016
Pot ni lahka, je zahtevna, če niste vajeni tovrstnih poti, potem počakajte.
navdušena     
2.6.2017
Je bil letos že kdo tam gori? Je pot še pod snegom?
MANGRT     
2.6.2017
Prejšnjo nedeljo sem bil iz italianske pa pogled na slovensko stran ni bil videti kopen.
joze62     
14.7.2017
Ali je sedaj na Visokem kaninu žig ?
miri     
14.7.2017
Včeraj ga je ena planinka zaman iskala.
bos     
14.7.2017
Rezervni žig bi naj bil v domu, ki pa je zaprt. Imajo pa v TIC-u Bovec žig Prestreljenika in še nekaj žigov od okoliških vrhov.
primozg     
31.7.2017
Sobotni pohod na Prestreljenik in Visoki Kanin. Slike in opis na https://gorskimoz.wordpress.com/2017/07/31/prestreljenik-in-visoki-kanin/
joze62     
10.8.2017
Žig je možno dobiti v restavraciji Prestreljenik na D postaji.
franc gnezda@.com     
10.8.2017
Tudi jaz sem bil danes na Visokem Kaninu.Kljub temu da ni bilo najlepše vreme,je bilo veliko ljudi.
franc gnezda@.com     
10.8.2017
Fotografij pa ne znam naložiti.
turbo     
10.8.2017
Ture se tukajle komentira, zato se fotografij ne da naložiti. Svojo turo moraš objaviti v Forum -Razmere, kjer lahko naložiš tudi fotografije.
franc gnezda@.com     
10.8.2017
Hvala za informacijo.
orchidlily     
2.9.2017
Vožnja žičarom lijep je doživljaj sam za sebe, a staza do vrha je taman da se čovjek ne umori, barem ne previše - ovisno o kondicijskoj spremi nasmeh. Pogled na Montaž je čaroban!
https://www.youtube.com/watch?v=DyU4Fl6YfPY
mornar     
2.7.2018
Znima me kako je kaj z razmerami na poti na Kanin ter ali je žig na vrhu L. P.
mornar     
2.7.2018
Znima me kako je kaj z razmerami na poti na Kanin ter ali je žig na vrhu L. P.
PlaRinka     
21.7.2018
Se pridružujem mornarjevemu vprašanju in bi bila zelo vesela odgovora. nasmeh
Jakacius     
1.8.2018
Včeraj, 31.7., sem bil gor. Razmere so poletne.
Žiga na vrhu še vedno ni, se ga pa dobi v restavraciji na D postaji, kot je že joze62 napisal.
Matjaz_65     
5.8.2018
še nekaj mojih fotk ... sicer še z nadaljevanjem po ta visoki rosojanski poti do škrbine malo naprej od pod kaninom mežikanje
stella     
18.8.2018
Zanima me, če je pot iz Visokega Kanina sestop v Zadnji dol in naprej na Veliki dol, ter vzpon nazaj do doma Petra Skalarja markirana. Začetek in konec ture na postaji D. Mogoče še okvirno časovnico. Hvala.
sh     
19.8.2018
Po tej poti smo hodili pred dvema letoma in je bila od Malega dola do doma Petra Skalarja sveže markirana. Markacije od Malega dola do vrha Kanina so bile že sicer zelo stare, vendar sledljive. Sicer smo mi šli v obratni smeri, kot sprašujete.
stella     
19.8.2018
Hvalanasmeh
tenorist     
19.8.2019
Pozdravljeni,
tudi jaz se odpravljam na Visoki Kanin, pa mi prosim povejte kje se nahaja žig?
Hvala za vašo pomoč nasmeh
sh     
19.8.2019
Lani je bil v restavraciji Prestreljenik. Mogoče je sedaj tudi na vrhu.
garmont     
19.8.2019
Še vedno je v restavraciji (na šanku) D postaje. mežikanje
tenorist     
19.8.2019
Pa je tisti žig pravi za razširjeno slovensko planinsko pot?
garmont     
19.8.2019
Je.nasmeh
Afrofeet     
26.8.2019
Da li netko zna jel ova satnica realna? D-postaja visoki kanin 2,5 sata? Planiram u 9.mj pa me zanima kolko je potrebno vremenski za turu.
bos     
26.8.2019
Je, normalne hoje.
sh     
26.8.2019
Žičnica na Kanin naj bi obratovala samo do 15.9.
Afrofeet     
27.8.2019
Do 15.9? zašto? Jel nema skijaške sezone? U kakvom je stanju žičara?
mirank     
27.8.2019
Ponovno odpirajo za smučarsko sezono-ko zapade dovolj snega
Afrofeet     
12.9.2019
Jel radi žičara u nedjelju 15.9?
Janez Seliškar     
12.9.2019
Tukaj vse piše:
http://www.kanin.si/sl/
mirank     
12.9.2019
Piše da obratuje do 15.9.; sledi remont do zimske smučarske sezone.
Afrofeet     
13.9.2019
Tu stranicu sam otvarao jedno 100 puta, i vidim samo dnevno radno vrijeme, nigdje nisam pronašao podatak da radi do 15.9.
Ok hvala na informacijama.
sh     
13.9.2019
Sedaj imaš navedeno objavljeno na njihovi spletni strani.
MasterComputer     
22.2.2020
Žiga ni več na šanku, oz.ne vejo kje je... zmeden
GregorC     
22.2.2020
Čez poletje je bil na šanku Ski bum bara.
B2     
23.2.2020
Za žig in vpisno knjigo vrha Kanina skrbi PD Bovec in ne gostilne v območju smučišča. Vprašaj predsednika PD Bovec (na spletni strani po objavi PZS) telefon (041) 722 601.
barbara24     
11.7.2020
Na prej navedeni številki se nihče ne oglasizmeden (klicala večkrat). Nihče ne ve povedati kje je žig za V. Kanin, to, da ga ni ker ga ukradejo, malce dvomim (mnenje na info točki v Bovcu). Osebno menim, da glede na to, da je V. Kanin v transferzali (V. Kanin ali Rombon), bi za žig pa res lahko že poskrbeli ker kot berem ga ni že lep čas.
padez     
12.7.2020
Poskusite na kontaktni stevilki predsednika PD Bovec (Robert Rot)
(031) 460 474. Ta podatek je objavljen na spletni strani PZS. Lahko bi vam to informacijo povedali tudi na TIC Bovec...
jozee     
12.7.2020
Mislim, da ima Pzs in njej podrejena planinska društva zelo malomaren odnos do žigov na njihovi slovenski planinski poti. Problem je tudi v času, ko so koče zaprte, informacije, kje je žig pa ne moreš dobiti, (ne veš kje iskati). Ali ne zna narediti reda ?
Mundek     
20.7.2020
Pozdravljeni.
Danes sem obiskal Prestreljenik, kjer ni bilo žiga. V Ski Bum baru na Kanino sem povprašal po žigu. Tam imajo žig tako Prestreljnika kot Visokega Kanina. Informacija od danes. Lp
Ojgn1     
22.7.2020
Lp
V prvem tednu avgusta se odpravljam s sinovoma 13 in 17 let)na Visoki Kanin.Ker v opisu piše da so jeklenice bi vprašal ali je obvezna oprema plezalni,varovalni pas?Hvala in lep pozdrav
JORDAN     
23.7.2020
Samovarovalni komplet ni obvezen pa tudi priporočen ni,saj je malo mest koder bi se lahko varoval.Varovala so nam samo v pomoč.Samo počasi in previdno.
garmont     
23.7.2020
Čelade pa le imejte...mežikanje
Ojgn1     
23.7.2020
Čelade imamo,hvala za odgovor.lp
Emilija Merlak     
8.8.2020
Ali je še kaj snega? Je pot kopna?
Laščan     
8.8.2020
Kolikor ga vidiš na sliki št.5 (cca 5m) ga je bilo še prejšnji torek.
rokeg     
8.8.2020
Danes ni bilo nobenega snega na poti.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje