Planinarenje

Planinarenje

Koča na Gozdu - Kumlehova glava

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Julijske AlpeKumlehova glava / Koča na Gozdu - Kumlehova glava
   Koča na Gozdu - Kumlehova glava   
Vrijeme hodanja: 2 h
Ishodište: Koča na Gozdu (1226 m)
Cilj: Kumlehova glava (1788 m)
Visinska razlika: 562 m
Visinska razlika (po putu): 575 m
Zahtijevnost: zahtjevna neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: zahtjevno
Zemljovid: Kranjska Gora 1:30.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): cepin, dereze
Opis puta:
Od koče na Gozdu se po vršiški cesti spustimo nekaj 100 m do označenega razpotja, kjer opazimo planinske smerne table za Erjavčevo kočo na Vršiču. Usmerimo se na omenjeno pot, kateri pa sledimo le nekaj 10 korakov. Po nekaj korakih vzpona pridemo na neoznačeno razpotje, kjer nadaljujemo desno po nemarkirani poti, ki se začne sprva zložno, nato pa vse strmeje vzpenjati proti severu. Razmeroma lahko sledljiva pot, ob kateri opazimo nekaj oznak PP (pot Planica - Pokljuka) nas po približno 1 uri hoje pripelje na sedelce med Kumlehovo glavo na levi in Visokim Mavrincem na desni.
Nadaljujemo levo (desno Visoki Mavrinc 10 minut) po poti, ki se nadaljuje po jugovzhodnem grebenu Kumlehove glave. Pot, ki naprej še nekaj časa poteka skozi gozd, pa se grebenu kmalu umakne nekoliko v desno, kjer preči kratko ter nekoliko izpostavljeno polico. Pot se nato vrne na greben, kjer se začne vse strmeje vzpenjati po vedno bolj razglednem pobočju.
Višje se greben zoži, pot pa nas pripelje do izpostavljenega prehoda, kjer prečimo vršni del prepadne grape (v mokrem velika nevarnost zdrsa). Za grapo se pot strmo vzpne po pobočju, ki je poraslo z rušjem. Po približno 15 minutah strmega vzpona skozi rušje, nas pot pripelje na glavni greben, kjer zavije v desno. Sledi le še nekaj 10 korakov vzpona po razglednem in deloma prepadnem grebenu Kumlehove glave.
Pristup do ishodišta:
Iz Kranjske Gore se peljemo proti prelazu Vršič, a le do koče na Gozdu, v bližini katere parkiramo na velikem parkirišču.
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava Koča na Gozdu - Kumlehova glava
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Koča na Gozdu - Kumlehova glava
ljubitelj gora     
12.5.2013
Vzpnem se naprej na Visoki Mavrinc, nato pa še na Kumlehova g., več slik pa na naslednji povezavi: https://plus.google.com/photos/114400986607884783562/albums/5877165471331029025
ljubitelj gora     
11.5.2015
10.5 na Kumlehovi glavi in Visokem Mavrincu, pot je vredu in dobro uhojena. Na koncu še na Prednje Robičje z Vršiča, pot po rušnatem grebenu je vredu.
Ena slika: http://shrani.si/f/1o/Ky/5Q2jOPF/img0821.jpg
Majdag     
9.5.2018
Kumlehova glava, Visoki Mavrinc....Snega ni več, pot je suha in prijetna.

http://jelenkamenmajdag.blogspot.si/2018/05/kumlehova-glava-visoki-mavrinc.html
Majdag     
20.11.2018

Nedelja, 18. nov...Visoki Mavrinc, Kumlehova glava.. Proti Kumlehovi glavi je bila pot zelo pomrznjena, palici nista bili dosti v pomoč. Je pa ruševje prav dobrodošlo. Mogoče bo sedaj v snegu korak lažji. Čudovitih razgledov ni bilo, je pa tam gori vedno lepo, tudi v odtenkih sive. Visoki Mavrinc je imel kar nekaj obiska.nasmeh

https://jelenkamenmajdag.blogspot.com/2018/11/visoki-mavrinc-in-kumlehova-glava.html
Majdag     
4.7.2019
1. julij...V. Mavrinc, Kumlehova glava... Zadnji ovinek pred vrhom V. Mavrinca je peščen in drseč. Pesek in prst sta tudi pri sestopu z vrha Kumlehove glave. V pomoč je ruševje. Zjutraj so čudoviti razgledi. nasmeh

https://jelenkamenmajdag.blogspot.com/2019/07/kumlehova-glava-visoki-mavrinc.html
tango     
27.10.2019
Prekrasen dan, med ruševjem proti vhu kar prevroče, pa čeprav je bila ura šele devet. Na vrhu sam in lahko sem se v miru "napil" razgledov na vse strani. Nazaj grede še obisk Visokega Mavrinca, ki pa je bil kar oblegan. Priznam, da je bil tole lep zaključek vročinske jeseni.
strelec1954     
8.12.2019
8.december do Mavrinca pot kopna naprej se kmalu začne sneg in debelina snega hitro narašča.Na srečo se sneg ne predira tako lahko hitro napredujem proti vrhu.
Lep sončen dan z precej močnim vetrom na vrhu.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje