Planinarenje

Planinarenje

Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Julijske AlpePrednje Robičje / Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje
   Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje   
Vrijeme hodanja: 1 h 10 min
Ishodište: Erjavčeva koča na Vršiču (1525 m)
Cilj: Prednje Robičje (1941 m)
Visinska razlika: 416 m
Visinska razlika (po putu): 416 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Kranjska Gora 1:30.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): cepin, dereze
Opis puta:
Od Erjavčeve koče na Vršiču oz. s parkirišča ob koči najprej previdno prečimo glavno cesto, nato pa nadaljujemo po pešpoti v smeri Slemenove špice, Male Mojstrovke po Hanzovi poti in Doma v Tamarju. Široka in dobro uhojena, večinoma kamnita pot se nato najprej vzpne do zadnje serpentine na kranjskogorski strani, kjer zavije nekoliko v desno ter se v nadaljevanju razmeroma strmo vzpenja. Med vzponom nas pot vodi skozi pasove ruševja in med redkimi macesni. Ob lepih pogledih na Špikovo skupino, Škrlatico, Prisojnik, Vršič... kmalu dosežemo razpotje, kjer se priključimo še nekoliko bolj obiskani poti s prelaza Vršič.
Tu nadaljujemo desno ter se mimo nekaj metrov oddaljenega razgledišča v nekaj minutah povzpnemo na preval Vratca (1799 m), kjer je naslednje označeno razpotje.
Levo se nadaljuje zavarovana plezalna pot na Malo Mojstrovko ter neoznačena pot proti Slemenu, naravnost vodi markirana pot proti Slemenovi špici, mi pa nadaljujemo desno na dobro uhojeno, a v nadaljevanju neoznačeno stezico, ki vodi proti Prednjemu Robičju.
S prevala se najprej zložno vzpnemo preko kratkega travnatega pobočja, nato pa prispemo na bolj strm svet porasel z ruševjem. Višje pot zavije nekoliko v levo ter preide v še bolj strnjen pas ruševja, skozi katerega poteka občasno kar precej zaraščena stezica, ki pa je ves čas lahko sledljiva. Nekaj minut višje stopimo na razgleden greben Robičja, s katerega se nam odpre res lep razgled na okoliške gore. Tudi po grebenu se je ruševje ponekod kar razraslo, tako da je na nekaj mestih pot bolj zaraščena. Takšni grebenski poti, ki se nekaj težjim mestom umakne na levo, nato sledimo vse do razglednega in v primerjavi z okoliškimi vrhovi tudi manj obiskanega vrha.
Pristup do ishodišta:
Iz Kranjske Gore se po cesti, ki vodi preko prelaza Vršič peljemo proti Bovcu ali obratno. Med 22. in 23. serpentino vršiške ceste bomo prišli do parkirišča pod Erjavčevo kočo, kjer parkiramo.
Pokraj puta:
Vratca (1799m)
Prosječna ocjena izleta: 10/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Erjavčeva koča na Vršiču - Prednje Robičje
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje