Planinarenje

Planinarenje

Drežnica - Krn

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Julijske AlpeKrn / Drežnica - Krn
   Drežnica - Krn (pot Silva Korena)  
Vrijeme hodanja: 5 h
Ishodište: Drežnica (553 m)
Cilj: Krn (2244 m)
Visinska razlika: 1691 m
Visinska razlika (po putu): 1691 m
Zahtijevnost: veoma zahtjevan označeni put
Zahtijevnost skijanja: veoma zahtjevno
Zemljovid: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto): šljem, komplet za samoosiguranje
Preporučljiva oprema (zima): šljem, komplet za samoosiguranje, cepin, dereze
Opis puta:
S parkirišča se usmerimo mimo kapelice in osnovne šole na markirano pot na Krn. V nadaljevanju nas pot vodi skozi gozd ter nato ob pašniku do table Triglavski narodni park. Tu se nam priključi še pot po cesti (cesta iz Drežnice) mi pa nadaljujemo po markirani poti, katera malo višje preči potok Ročica, mi pa za njim prispemo na označeno razpotje, kjer nadaljujemo levo v smeri bivaka ter zelo zahtevne poti na Krn (desno lažja pot na Krn).
Pot naprej preide v strnjen gozd, skozi katerega se zmerno vzpenja ob potoku Ročica. V nadaljevanju pot zavije nekoliko v desno ter nas popelje do Bivaka na Črniku.
Od bivaka nadaljujemo ostro levo in vzpon še naprej nadaljujemo po poti, ki se vzpenja skozi gozd. Ko po nekaj minutah nadaljnje hoje stopimo iz gozda zavijemo nekoliko v levo, nato pa po krajšem prečenju pobočij pod ostenjem Krna prispemo do začetka plezalnega dela poti.
Že takoj na začetku plezalnega dela se s pomočjo skob in jeklenice skoraj navpično vzpnemo po skalnatem pobočju. Po krajšem zelo strmem vzponu pot zavije rahlo v levo ter za krajši čas postane nekoliko manj zahtevna. Sledi vzpon ob jeklenici ter nato še vzpon v ključih po zelo strmem in nezavarovanem travnatem pobočju (v mokrem je na tem delu zelo velika nevarnost za zdrs, pa tudi v suhem je potrebna precejšnja previdnost). Pot naprej zavije desno in nas pripelje na označeno razpotje.
Desna (Zahodna drežniška) pot preči izpostavljena zahodna pobočja Krna ter se v nadaljevanju priključi poti s planine Kuhinja in lažji poti iz Drežnice, mi pa nadaljujemo levo v smeri poti Silva Korena.
V nadaljevanju poteka pot po zelo strmem in izpostavljenem grebenu, ki pa je dobro zavarovan. Takšna pot nas nato pripelje do vpisne skrinjice z vpisno knjigo, katera se nahaja pred najbolj izpostavljenim delom poti. Pot naprej poteka po razmeroma ozkem in prepadnem grebenu, kjer se dvakrat vzpnemo po navpični lestvi. Sledi še nekaj zelo strmih vzponov ob jeklenici, nato pa se pot položi in nas pripelje do Gomiščkovega zavetišča na Krnu.
Od zavetišča nadaljujemo v smeri Krna, le tega pa dosežemo po približno 10 minutah nadaljnje hoje.
Sestopimo lahko po lažji južni poti.
Pristup do ishodišta:
Iz Tolmina ali Bovca se zapeljemo v Kobarid, od tam pa cesti sledimo v smeri Drežnice (odcep ceste je s Kobariške obvoznice). Nadaljujemo preko mostu čez reko Sočo in takoj za mostom zavijemo levo v smeri Drežnice. Tej povečini vzpenjajoči cesti nato sledimo do centra Drežnice, kjer zavijemo desno in se peljemo naprej do osnovne šole, ki je izhodiščna točka naše poti.
Pokraj puta:
Bivak na Črniku (1160m), Gomiščkovo zavetišče na Krnu (2182m)
Prosječna ocjena izleta: 9,3/10  (br. glasova=12)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn Drežnica - Krn
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Drežnica - Krn
Gost     
9.6.2007
Tura je res prava in zahteva celega človeka.Sama pot je pestra(travniki,gozd,potoki, snežisče,zalje...)in ves čas napeta, vendar od bivaka na Črniku naprej potrebna čiščenja kamenja ki se je navalilo na pot. V pločevinasti škatli na poti Silva Korena pa je že kar nekaj časa prepolna vpisna knjiga. O žigu pa ne duha ne sluha.Markacisti PD? halo. Pohvale pa grejo Drežničarjem za lepo urejen bivak in stezo do njega. Tine
Gost     
2.7.2007
Res prava tura, letos 7.7 2oo7 odhajamo že tradicionalno tretjič, kar bomo seveda nadaljevali še v prihodnost. Gora res izostri vse čute, poleg Korenove smeri tudi zgodovina Krna, kajti človek ki pozna zgodovino Soške fronte, dobi spoštovanje do gore. Vedno kadar se odpravim na Krn, sem v mislih z vojaki, ki so vkopani v kavernah, gori darovali svoje življenje, mladost, z vojaki ki so izborili prihodnost za nas, tega dejstva se moramo zavedati in nikoli pozabiti. Po Korenovi na Krn ni samo izlet v gore, to je izkušnja, ko se zamisliš kaj sploh so delali vojaki tam gor in seveda kaj počneš ti zdaj, zatorej varen korak in srečno! Aljaž Pirš
Gost     
2.7.2007
Ja res je Aljaž ... že biti v bližini te mogočne gore in si poskusit predstavljat kaj so fantje vseh narodnosti tam gori pretrpeli da misliti ... v upanju, da se nikoli več ne bo ponovilo ... Srečno, Aleš
LISO     
21.7.2008
V soboto sem preplezal Korenovo, katero priporocam vsem. Zabavna in napeta. Malo snega se ob zacetku (par korakov) varovala pa odlicna.V petih urah se lahko vsak res komot spravi do vrha..
grahlck     
19.7.2009
Ali je na tej poti kaj snega? Namreč odpravljam se naslednjo nedeljo po plezalni na Krn nazaj pa po mulatjeri.
triglavski     
19.7.2009
Vse kopno.
grahlck     
19.7.2009
Zanima me še nekaj.Kako je kaj z varovali? So v dobrem stanju?
triglavski     
19.7.2009
LISO, malo višje je napisal, da so varovala odlična, tudi sonce jih ni stopilo.
silva     
17.8.2009
Tako ... tudi nam je uspelo. Tura zahteva dve uri aktivnega gibanja v steni adrenalina ne manjka za piko na-i pa še lojtrca. Na vrhu pa je vse poplačano.nasmeh Res pestra in napeta pot.
maiden     
3.10.2009
eno vprašanje...

Po tej poti se da fajn ponucati komplet za samovarovanje kajne?
ksena     
3.10.2009
Lahko ga uporabiš, saj so jeklenice na vseh mestih, ki so bolj izpostavljena. Sama sicer varovanja na tej poti nikoli ne uporabljam, vendar...nasmeh....s tem se seveda ne hvalim in mi ni v čast.Srečno.
maiden     
3.10.2009
Dejstvo je da kompleta(še) nimam in me zanima pač kje se ga da uporabljat in tukaj se ga da =)
ksena     
3.10.2009
nasmehče se misliš na tej poti učiti uporabljati ga in če si do sedaj varovane poti "zlezel" brez kompleta, boš verjetno tudi to.Govorim o tehniki, ne o morebitni objektivni nevarnosti, ki ne zbira, te pa lahko ta komplet reši (zdrs..).Raje treniraj na ograji stopniščanasmehin potem pojdi na poT, če bi komplet rad začel uporabljati.
Če primerjam poti...mogoče bi bilo pot S.Korena na Krn lahko na določenih mestih primerjati s Slovensko na Mangrt.
maiden     
3.10.2009
Pa ja, pač nekje je treba začeti=)

Najtežja pot zame je bila Na Bavški Grintavec. Zelo rad bi preizkusil kakšno ferato in kjer se da komplet ponucat.

Recimo na Mangart po slovenski še nisem šel...
Bizy     
21.10.2009
Res krasna uživaška in napeta pot, te drži skoz v pripravljenosti - opravljena v torek 20.10 v megli, po travnih strmalih snežni poprh, posrežene zajle in lojtrci. Užitki...jezik
Na vrhu Krna pa ob vetru veličastni pogledi.
lozarbogdan     
8.6.2010
Zanima me kako je pot Silva Korena prestala zimo.Stanje varoval če jdnjee bil kdo gor v zadnjem času. Šel bi v nedeljo.Hvala za odgovor.
lozarbogdan     
8.6.2010
Zanima me kako je pot Silva Korena prestala zimo.Stanje varoval če jdnjee bil kdo gor v zadnjem času. Šel bi v nedeljo.Hvala za odgovor.
lozarbogdan     
8.6.2010
Zanima me kako je pot Silva Korena prestala zimo.Stanje varoval če jdnjee bil kdo gor v zadnjem času. Šel bi v nedeljo.Hvala za odgovor.
jlogar     
8.6.2010
Tudi mene zanima ali je še kaj snega na poti Silva korena in če je koča na krnu odprta.
grega_p     
9.6.2010
Pot sem prehodil 30.5. in je bila po večini kopna - razen na začetku vhoda v steno, kjer je bilo večje snežišče (prehodno brez derez) in še eno manjše 15 min pred odcepom zahodne poti, ni bilo večjih težav. Stanje varoval je dobro, je pa na drobirju seveda potrebno popaziti, tam kjer jih ni.

Koča naj bi se po mojih podatkih odprla ta vikend, vendar raje pokliči na 051 688 684 (planinsko društvo Kobarid)

Pa fajn trenutke tam gori!
Grega
lozarbogdan     
9.6.2010
Grega hvala za informacijo,tudi tebi lepe trenutke kjer koli že boš!
starakapa     
9.6.2010
Pot Silva Korena sem prehodil danes in ti lahko povem da je vse OK ,sedaj tudi snega ni več .Zavetišče je ODPRTO
lozarbogdan     
10.6.2010
starakapa hvala za informacijo lep pozdrav Bogdan!
jlogar     
10.6.2010
Hvala za odgovor.
lepenatka     
6.9.2010
Če se bodo ta vikend lepa napoved le uresničila,me mika pot Silva Korena...Je kdo zadnje čase kaj pohajal tam? Kako je stanje?
Hvala za morebiten odgovor.
ksena     
6.9.2010
Po tej poti sem "lezla" pred kratkim. Snežišče pred vstopom v steno je kratko, lahko prehodno, varovala po vsej poti OK. Glede na to, da je pot polovico dneva senčna, je - takoj po dežju pa tudi zgodaj zjutraj - toliko večja nevarnost zdrsa. Sicer pa na zavarovani poti lahko uporabiš samovarovanje, na nezavarovanih predelih (zlasti travnatih) pa stopiš malo bolj previdno. Srečno na tej resnično lepi poti.
lepenatka     
6.9.2010
Hvala Ksena za hiter odgovor.
lepenatka     
12.9.2010
Ksena, res super turca in čudovit dan.Pa še marele rastejo.
gregson     
22.9.2010
Danes bil na Krnu po poti Silva Korena, ampak nikjer nobene marele več nasmeh dan je bil pa več kot odličen in res zelo lepa turca s kar nekaj adrenalina....
dedo24     
24.6.2011
A je šel v zadnjem času kdo po poti Silva Korena na Krn, a je še kaj snega
ksena     
24.6.2011
Sneg je samo še pred vstopom v steno. Jezik je širok kakih 10m. Drugače pa je v smeri S.Korena vse bp. Srečno.
dedo24     
29.6.2011
Ksena, hvala za odgovor. V nedeljo smo šli na vrh po poti Silva Korena. Prečudovita adrenalinska pot.
ales50     
30.6.2011
pot na krn je čudovita in polna sledi vojne ,ki je vihrala takrat,zanimiva zgodovinska in lepa turca,nasmeh
ksena     
30.6.2011
Še več ostalin vojne opaziš, če greš s Krna čez Batognico proti Rdečemu robu ali pa na Krnsko škrbino, potem pa levo proti in po Krnčici do Vrat in nato do planine Zapleč oz. Zaprikraj nad Drežnico.
jax     
17.9.2011
Danes bil končno gor. Spodnji del je precej smotan, bilo je mokro, strme trave, v glavnem nevarovano, strahovito psihično zahtevno, nikoli ne veš kdaj boš letel čez steno ... Ampak na koncu pa le nisem mežikanje
Na razpotju sem se odločil, da mi je strmih trav dovolj in da skočim gor po skalah in Korenovi. Ta pa je, nasprotno, super. Super zavarovana in ravno prav težka, malce težja le ena zajla že visoko gor pod vrhom. Lojtre pa so super mežikanje Vrh v oblakih, pa vendarle - do jezera se je videlo, čaj v koči pa se tudi dobi. Dobre 4 ure gor, okrog dve pa traja sestop po vzhodni. V spodnjem delu (do bivaka) bi bilo mogoče na kakem mestu lahko tudi boljše označeno (sploh okrog razcepa poti), ampak se da najt.
Sicer pa - resna gorska tura, strahovito velika višinska razlika, spodnji del izrazito psihično naporen, zgoraj pa tudi tehnično precej zahtevno. Gre tudi brez samovarovanja, najbrž pa boste vendarle malo mirnejši, če komplet vzamete. Ampak zanimivo, vredno obiska. Fajn je le najt dan ko je zahodna drežniška suha, da je vzpon vsaj malo mirnejši. Dan je bil dobro izkoriščen, sedaj pa itak prihaja ohladitev ...
CarpeDiem247     
23.9.2011
Zelo lepa pot (meni osebno morda najlepša). Bil sem sicer na Krnu iz vseh treh smeri (iz Lepene, Drežnice in Planine Kuhinja). Pot pa vsekakor ni primerna za vrtoglave, prav tako je potrebno kar nekaj kondicije, saj je potrebno predelati veliko višinsko razliko. Priporočam spust po lažji (bolj južni poti), ki prav tako pripelje na izhodišče v Drežnico!
stankos     
23.9.2011
Iz planine Zaprikraj tudi ni slaba.
ales50     
24.9.2011
jest sm šel saamo iz lepene,ker drugih poti ne poznam,bi šel pa po drugi poti,bolj zanimivi,ki se ne vleče tok do jezera,iz planine zaprikraj pa še nisem šel,je pa definitivno daljša pot ,če se ne motim,lp
simon.tulipan@euromec.si     
26.9.2011
Definitivno je pot krajša, kar pomeni da se motiš.
acjom     
13.6.2012
Ima kdo informacijo, če je na poti Silva Korena na Krn še kaj snega?
martinkrpan     
13.6.2012
Midva s ženom greva okoli 15. julija na Krn. Eno leto nazaj sva bila na Krnskem Jezeru in v daljavi je bil ta poseben i zanimljivi vrh. Leto prej smo ga gledeli iz Drežnice. Moram reči da sva v 6o-tih letih, da nas je malo strah visine ampak zelja je jača. Zanima nas laganejša in manj zahtevna pot. Nam lahko kdo pomaga z nasvetom.


miri     
13.6.2012
@martinkrpan Zakaj pa ne bi šla s planine Kuhinja in čez Batognico ter Peske mimo Lužnice nazaj do starta?
CarpeDiem247     
13.6.2012
@MartinKrpan, jaz bi priporočal štart s planine Kuhinja (do tja z avtom), potem pa mimo Gomiščkovega zavetišča na vrh krna, obstaja tudi opcija preko sedla in najprej na vrh ter šele ob spustu navzdol mimo koče.Ta zadeva ni "vrtoglava" in praktično popolnoma nenevarna. nasmeh
IgorZlodej     
13.6.2012
Najlepša pot na Krn je iz Lepene do Krnskega jezera in naprej na vrh, če je prehud zalogaj, se lahko še prespi pri Krnskem jezeru.
CarpeDiem247     
13.6.2012
Ja ta je res lepa, priznam - tudi meni je ljubša kakor s planine Kuhinja. Prav tako tudi ta iz Lepene ni zahtevna, je pa krepko daljša, to vsekakor. nasmeh
ales50     
14.6.2012
lepe slikce,me pa zanima,če je kdo opazil kakšne kristale kremena na poti,kjer je polno skalovja in melišč
martinkrpan     
14.6.2012
Se zahvaljujem vsem ki so poslali odgovore ali nasvete. Zdaj na zemljevid in planiranje poti.
Lep pozdrav iz Hrvaške.
nominator     
28.6.2012
Jaz grem jutri gor.Start okoli sedmih zjutraj.A gre kdo zraven
nominator     
30.6.2012
Da malo opišem.Pot sem preplezal v štirih urah.Pot je lepo markirana in dobro zavarovana.Na moji lestvici zahtevnosti od ena do pet bi ji dal 3-4.Moje mnenje je da je pot na Jalovec od zavetišča pod Špičkom dosti bolj zahtevna.Lp
Matjaz_65     
6.8.2012
nekaj fotk z vzpona po s. korena in spustom po južni poti mežikanje
petradusty     
16.8.2012
Včeraj sva s prijateljico opravili vzpon po opisani poti. Do raza kjer se odcepi Zahodna pot sva imeli lepo senco in je bilo poplezavanje kljub vročini luštno. Zadnjih 400 metrov pa sva v soncu uživali v vrtoglavih razgledih. Najbolje je bilo pa to, da sva bili edini v steni in zatorej brez padajočega kamenja. Smer je odlično zavarovana in lepo speljana. Najbolj nevarno je na vmesnih strmih travah, kjer ni varovanja in je treba bit previden. Tudi midve sva v 4 urah pokukali na Gomiščkovo zavetišče. nasmeh
jax     
16.8.2012
Smer je odlično zavarovana in lepo speljana. Najbolj nevarno je na vmesnih strmih travah, kjer ni varovanja in je treba bit previden.

Majčken oksimoron, a ne mežikanje
Jaz bom malce manj prizanesljiv - Korenova je ok pot, ampak v celoti gledano definitivno NI odlično varovana. Zgornji del ja, spodaj pa bi definitivno morala biti kaka zajla tudi na prečenju. Imam občutek, da so nekateri v Sloveniji mnenja, da se trav ne da varovati. Se da. Pojdite malo v tujino pogledat.
Sopke     
9.9.2012
Jax se popolnoma strinjam.mežikanje
NINICA     
18.9.2012
Je bil kdo pred kratkim na Krnu? Kakšne so razmere?
Hvala za odgovore!

N.
ales50     
19.9.2012
Ninica,ne kompliciraj,vzemi opremo in topla oblačila in akcija,lahko greva pa skupaj,nasmeh
BT88     
19.9.2012
Ja jax najboljše bi blo, da iz ledenika spodaj potegnejo kabel na vrhvelik nasmeh
NINICA     
19.9.2012
Z veseljem ales50! A si že bil gor?
Saj skrbi me samo sneg.

N.
ales50     
19.9.2012
Bil bil,že dvakrat in na batognici,tko,da mi psuti kontktno tel in se lahko zmeniva ,nasmeh
jax     
19.9.2012
BT88: saj si car. Bo v redu? Aja, mimogrede: kateri ledenik pa si mel v mislih? Triglavskega? Ali morda kar Aletschgletscher?
Zdaj bi te pa res nekaj vprašal: kako bi ti razložil dejstvo, da npr. Italijani na Vii Amalii niso zavarovali le stene spodaj, pač pa tudi trave zgoraj? Dejstvo je, da na Korenovi najnevarnejši del ni varovan. Pika.
BT88     
20.9.2012
Jax v mislih sem imel snežišče oprosti. Car sem pa itak velik nasmeh
markc     
18.10.2012
Kakšne so razmere na tej poti? Ali je obvezna zimska oprema?
andraz85     
18.10.2012
tud jst imam namen v soboto po tej poti... malo sem spremljal temperature v zadnjih dneh in so vseskozi nad 0°C. po mojem mnenju je morebitni sneg skopnel, vsekakor pa še kakšno mnenje ni odveč nasmeh drugače bomo pa obračali nasmeh
BT88     
19.10.2012
Andraz85 če z obračanjem nimaš težav potem kar na pot.Drugače je pa tole bolj senčna stran tako da še poleti če ni sončka mal zazebe.Srečno
andraz85     
19.10.2012
markc, če boš še slučajno dans kej bral tole... poklico sem enga prijatla ko ma enga prijatla, ki pozna enga prijatla v drežnici. in je tist tazadnji prijatelj iz drežnice reko, da je pot 100% kopna. mogoče se srečama jutri na potinasmeh
markc     
20.10.2012
Andraz85 Hvala za informacije.
penuša     
30.1.2013
Mene pa zanima, če je ta pot težja kot Tominškova na Triglav.
SPIDER     
30.1.2013
Če je pot težja nevem, je pa po strukturi drugačna.Večji del poti poteka po travnatih policah kjer ni varovanja in je treba kar popazit zdrsa (mokre trave)V sami skali so varovala tam kjer je treba (dva krat krajše lestve)in to je tomežikanje.Še to,pozno spomladi zna bit malo delikaten vstop v steno s snežišča.
jax     
30.1.2013
Jaz bi rekel da kar je za kako stopnjo težja. Glavni razlog je že spider omenil (drsnost, izpostavljenost, dolgi nevarovani odseki), pa tudi zgoraj v skalah gre na par mestih kar strmo gor. Res je, da po Tominškovi nisem šel že kar dolgo časa, ampak se ne spomnim, da šla na katerem mestu tako strmo gor.
turbo     
30.1.2013
Tiste mokre trave so problem tudi zato, ker se črna mastna zemlja kar lepi na podplate, kadar je tam mokro.
penuša     
3.2.2013
Hvala, SPIDER, jax in turbo, bom počakala na lepo vreme enkrat poleti in se odpravila na to turo. nasmeh
Lunca     
5.2.2013
penuša vsekakor priporočam... meni je ta tura ostala v spominu kot ena lepših... Samo počakaj na idealne razmere mežikanje
penuša     
28.2.2013
Lunca, hvala.
rogoza     
13.5.2013
a kdo ve kakšne so razmere po poti Silva Korena?? Še kakšna zahtevna snežišča? Hvala!
ksena     
13.5.2013
Pred vstopom v steno je snežišče. Široko in dolgo je toliko, da za prehod potrebuješ zimsko opremo (nevarnost zdrsa).Pa tudi drugače so trave in travnate police, kjer pot ni zavarovana, po vsem deževju gotovo dobro razmočene in tudi tam obstoja nevarnost zdrsa. Srečno.
rogoza     
13.5.2013
Ksena, hvala! Bom še raje počakal kakšne 2 ali 3 tedne da bodo vsaj travce suhe.
ksena     
13.5.2013
Pametna odločitev...gora vedno počaka,mar ne? LP in varen korak, kjerkoli hodiš mežikanje
pohodnica077     
30.6.2013
Danes sem prvič šla plezat smer Silvana Korena brez varoval. Bilo je popolnoma kopna dobro je imeti čelado jeklenice so v redu sem uzivala kajti vreme je držalo eek
madronščica     
1.7.2014
Pozdravljeni...Vprašala bi ali je še kaj snežišč na poti Silva Korena in kakšno je stanje poti,če je kdo šel v kratkem gor.
Hvala in Srečnonasmeh
LidijaJesih     
1.7.2014
https://www.facebook.com/pages/Planinsko-dru%C5%A1tvo-Kri%C5%BEe/150831664968679?fref=ts

tu bi znal biti odgovor. nasmeh
Ruzowski     
1.7.2014
Snežišče cca. 30 metrov pred vstopom v plezalni del. To je glede snega vse. (na dan 28.6.)
madronščica     
3.7.2014
Hvala za posredovane informacije LidijaJesih on Ruzowski in srečno na vseh poteh!nasmeh
Ljubljančan     
3.11.2014
Vceraj sem se na sreco odlocil za turo na Krn po poti S. Korena.

Na poti je ravno na izpostavljenih mestih nad travniki malo pomrznjenega snega. Vec med trenutnimi razmerami.
Dreznica (pot S. Korena) - Krn - Dreznica (juzna)
fabcic12     
11.6.2015

Vtisi iz nedeljskega vzpona na Krn nasmeh

V nedeljo smo se odločili, da se vzpnemo na Krn po tej poti. Pot je v dobrem stanju, tam pa tam je kje jeklenica slabo pritrjena pa kak klin zrit.
Snega ni, razen eno malo snežišče malo prej ko se začne jeklenica (ene 10m je za prehodit po snegu, to je to).
alexandra     
30.7.2015
V soboto nameravamo obiskati tole pot. A imamo nekaj pomislekov predvsem zaradi obilnega dežja pretekle dni. Na pot naj bi se podali le v suhem, saj so strme trave v mokrem lahko zelo nevarne. Mislite, da bo jutrišnji suh petek dovolj, da se do sobote pot dovolj osuši? Lahko bi sicer šli tudi v nedeljo, kar bi morda bilo bolj pametno (sončna sobota bo verjetno premagala mokroto), a kaj ko se v nedeljo spet obeta dež.
Hvala za pomoč nasmeh
macrofocus     
15.8.2015
Žal je ta pot včeraj ponovno dokazala svojo zahtevnost in neprizanesljivost.mrk pogled Prosil bi nekoga, ki so mu znane okoliščine usodne nesreče, če lahko v namen preprečitve ponovitve tragedije, pojasni vzrok in lokacijo le-te.

ales50     
15.8.2015
Gora ni nora, nor je človek, ki gre v neprimernih razmerah na Krn, v deževnem nikakor, ker so strele, v enem dnevu se težko osuši, ker vlaga na višini ostane dlje časa, skale spolzke in megla, nesmisel v takem na vrh
xyzxyz     
19.8.2015
ali je ta pot primerljiva s potjo na Triglav, s potjo na Vrbanove špice, s potjo na Jalovec....
jax     
19.8.2015
No, Korenova ni pretirano zahtevna, pa vendar - za vse poti, ki si jih omenil, velja, da so na vseh nevarnejših mestih pozihrane. Korenova pa ... raje ne bi komentiral.
xyzxyz     
19.8.2015
Hvala.
Če prav razumem, si tu bolj prepuščen sam sebi, oz. pot pelje po odprtem in ni povsod zavarovana, kjer bi bilo treba?
xyzxyz     
19.8.2015
Kaj pa, če jo primerjamo s ferato na Visoko Ponco, ali s Turskim Žlebom, ali s potjo s Turske gore preko Brane...
Tinka27     
19.8.2015
Pot S. Korena je iz mojega vidika krasna, ampak MORA biti suha. Pot v njej po mokrem je... Nočem reči na glas, ampak tudi mene zanima, če so bile kakšne posebne okoliščine, v nasprotnem primeru je to...Pot ni za začetnike, potrebna je tudi kondicija, ker je dolga. Jaz jo z lahkoto primerjam s Plemenicami.
xyzxyz     
20.8.2015
Hvala.

Kolikor slišim je pot čez Plamenice strašna oz. silno zahtevna. Torej tole ne bo zame
Smetar     
20.8.2015
Poznaš Furlanovo pot na Gradiško turo? pot S. Korena je primerljiva s Gradiško turo le da je bistveno daljša in ima tudi lojtra, ki pa niso noben "bau bau"...

Plemenice (B. pot) pa je (malček) bolj izpostavljena in potrebno je obvladat pravilo treh opornih točk, saj ni napeljana jeklenica povsod kakor je to po feratah.

Pot S. Korena je pa seveda priporočljivo opraviti v suhem vremenu (da je pot suha), ker v nasprotnem primeru drsi... seveda pa je potrebna kondicija in poznavanje gibanja po zelo zahtevnih poteh...

Srečno nasmeh
jax     
20.8.2015
Lepo prosim. Gradiška tura je poezija v dobri skali. Korenova pa je vlačenje za šope trav. Resnično - ne bi si mogli biti bolj različni.
xyzxyz     
20.8.2015
hvala obema, ali lahko še vidva povesta, kateri poti je podobna.
xyzxyz     
20.8.2015
A mi še to lahko kdo pove, kaj je manj zahtevno TALE pot, ali pot na Mrzlo Goro.
jax     
20.8.2015
Okej, če me že sprašuješ za primerjavo: odseki v skali nekje v rangu slovenske na Mangart, plus precej nevarovanih prečenj po strmih travah. Če ti bo to kaj pomagalo. Mislim da druge take pri nas niti ni.
Ruzowski     
20.8.2015
Kaj bi lahko izpostavil na tej poti?

*snežišče pri vstopu v plezalni del, ki se lahko zavleče pozno v julij

*najbolj izpostavljen del: prihod do lestev in pot čez njih

*vlaga, rosa, je stalnica na tej poti.

Meni se trave ne zdijo problematične. So pa zelo, zelo, problematične, če zapustimo pot nekje na sredini in prečimo namesto po zavarovani proti tisti poti, ki pride iz Kuhinje in lažji iz Drežnice. mežikanjemežikanje (mislim, da je zahodno drežniška)

Kar pogumno.nasmeh

xyzxyz     
20.8.2015
Hvala vsem.
vedno, ko grem po novi bolj izpostavljeni poti imam rešpekt do nje.
Maemi     
21.8.2015
Nedavno sem šla po njej prvič, prav tako s spoštovanjem do nje. Ne priporočam je po dežju, ko je vse razmočeno, za vrtoglave (hoja po ozkemu grebenu) in za neizkušene.
Sicer pa, kar pogumno, meni je bila ta pot krasna nasmeh
xyzxyz     
21.8.2015
Hvala za vzpodbudo.
S katerim grebenom je primerljiv ta.
Maemi     
21.8.2015
Težko primerjati ta greben, ker ima čisto svojo karakteristiko. Mestoma me pot spominja na del poti Lojzeta Rekarja na Vrbanove Špice, vendar le tisti začetni del do skalnatega grebena. Vsak gleda s svojimi očmi in dela okvirne primerjave...nasmeh


Ceri     
30.8.2015
Vsekakor nepozabna tura in vredna spostovanja! V mokrem pa smrtno nevarna zaradi kombinacije strmih trav in grusca. Jaz sem ze marsikaj prelezla v nasih gorah, pa priznam, da sem imela na lojtrci mal mehka kolencka. jezik Drugace pa prava plezalska poslastica! velik nasmeh
benja8151     
25.9.2015
Mogoče kdo ve, je Krn tudi bil deležen snega te dni?
boštjan.     
26.9.2015
Na Krnu ni snega.
MI&DA     
23.8.2016
Če se ne motim, je pred kratkim pisalo, da je pot S.K. zaprta.
Lahko kdo poda informacijo, kakšno je stanje danes?
turbo     
23.8.2016
Poglej spodaj, kot kaže ni posebnosti:

http://stanje-poti.pzs.si/
MI&DA     
23.8.2016
Se opravičujem
Gledal sem več variant za ta napovedan lep vikend in pomešal informacije...
Bavški Grintavec čez sedlo Kanja - ta je zaradi podora, uradno še vedno zaprt, a kot berem, je prehoden...
darinka4     
23.8.2016
Ampak zelo krušljiv sploh proti vrhu.
darinka4     
23.8.2016
Se opravičujem . Sem zgrešila. Sem nameravala to napisat za Bavški Grintavec.
maks57     
24.8.2016
Zanima me ali je na tej poti še kaj snega in v kakšnem stanju so varovala.
Lepa hvala za odgovor.
ivostra     
25.8.2016
Snega na tej poti ne boš videl, razen pod steno, kjer je vstop v plezalni del. Prav tu na tem vstopu je par klinov izruvanih, ampak ni težav zaradi tega. Naprej je vse ok. Pot sem opravil 20.8..
maks57     
25.8.2016
Hvala!nasmeh
mirko123     
26.6.2017
v soboto sem šel po tej poti. pred ferato je še za prečit 10 m snega, ki se ne odira in je prečenje dokaj nevarno za zdrs. cca 50 m pod vrhom koče pa je na poti en kamen kakih 30 kg, ki mu ne manjka dosti, da zgrmi v dolino. jaz sem imel sam s sabo dovolj opravka, tako, da ga nisem niti poskušal odstranit na varno. sicer pa, pot enkratna, za nazaj pa zelo dolgočasna po južni strani.
cotro4     
28.6.2017
Z frendom sva bila 23.6.17 ..pod bivakom srečala na kakih 10m divjega prasca ob poti , mal smo se spogledali midva za drevo on v diru navzgor brrr..ja pred vstopom je snežišče in je zgledalo zoprno tako da je kolega z ostro skalo izkopal stopinje in šlo potem brez težav čez čeprav sem bil mal skeptičen na štartu .Mokre rokavice na vstopu ne priporočam ker ni držalo zajle ama skoraj nič in so šle v žep.Pot brez posebnosti če odštejem to skalo ki jo omenja mirko123 mislim da je pod lojtrami ne vem več točno, in pa da je pot kondicijsko naporna se itak že ve.Glede te izpostavljene poti med zajlami pa eni mal pretiravate vsaj kar sem bral komentarja višje ni pol tolk smrtonosno kot piše, je strmo ni kaj ampak se ni noben grabil za šope trav itd sestop pa ja muka sploh zadnjo uro ko podplati že fajn pečejo ...
azzur     
3.8.2017
Smo šli včeraj po tej poti. Super tura s kar nekaj adrenalinskega vložka na vstopu v steno in v zadnjem delu. Super tudi za to, ker je dopoldne cela stena v senci in prideš na vrh prijetno ohlajennasmeh
orchidlily     
2.9.2017
Filmić - listopad 2016:
https://www.youtube.com/watch?v=WbKabkU6FIU&t=15s
darinka4     
19.8.2018
.Bila sem danes 19.8. Prvikrat iz Drežnice. Zelo lepo je pot speljana. Nikjer ni drselo. Pot v seci, plezalni deli tudi. Tistih 5 ur je realnih. Sestopila pa sem po lažji, ker se je popoldne geževalo in grmelo. Srečala nisem prav nikogar.
Matjaz13     
27.7.2019
Zanima me predvsem vaše mnenje o zahtevnosti poti. Ali rabim na poti samovarovalni komplet? Do zdaj sem od malce bolj zahtevnih poti opravil vzpon na Jalovec od Špičke, Mojstrovko po Hanzovi, Kočno po Kremžarjevi, Storžič skozi Žrelo. Na teh poteh se mi varovanje ni zdelo potrebno in ga nisem uporabljal. Najbrz je pot Silva Korena zahtevnejša in ga je dobro imeti vsaj v nahrbtniku za vsak slučaj. Hvala za vaše nasvete. Lep pozdrav.
keti1     
30.7.2019
Po tej poti sem šla lani septembra in zdela se mi je predvsem zelo zračna, odprta, adrenalinska. Nikjer ni zahtevnih tehničnih detajlov, te pa spremljajo večino časa prepadi, velik del poti gre po strmih travah, kjer varovanja ni, nujno se jo moraš lotiti v suhem. Kjer so na travnatem terenu skalce, so tudi jeklenice. Po mojem je kar dobro imeti s seboj samovarovalni komplet in se vpneš, kjer se ti zdi potrebno, jaz sem na nekaj mestih se, čeprav sem sicer veliko naših zavarovanih poti prehodila brez varovanja. Precejšnjo težo da poti po mojem mnenju tudi njena dolžina, saj je do vstopa 2 uri hoje, nato pa sledi tri ure zahtevnejšega dela, kar je bistveno težje kot če je "plezarije" za eno urco, mislim predvsem psihično.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje