Planinarenje

Planinarenje

Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Julijske AlpeDom pri Krnskih jezerih / Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih
   Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih   
Vrijeme hodanja: 2 h
Ishodište: Dom v Lepeni (700 m)
Cilj: Dom pri Krnskih jezerih (1385 m)
Visinska razlika: 685 m
Visinska razlika (po putu): 700 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: djelomično zahtjevno
Zemljovid: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Od doma dr. Klementa Juga v Lepeni nadaljujemo po široki markirani poti v smeri Krnskih jezer. Široka in ne preveč strma pot pa se po nekaj minutah hoje razcepi na dva dela. Leva, ki je nekoliko bolj strma je običajna, desna položnejša in nekoliko daljša pa je primerna za majhne otroke in starejše. Obe poti se do zgornje postaje žičnice večinoma vzpenjata skozi gozd in se na poti nekajkrat križata. Od zgornje postaje tovorne žičnice nadaljujemo po isti poti, ki se zložno vzpenja po široki transportni cesti, ki nas hitro pripelje do merjenja višine snega (vsako leto aprila). Od tu naprej se cesta začne spuščati in nas mimo odcepa za Veliko Babo hitro pripelje na naslednje razpotje, kjer zapustimo cesto in pot nadaljujemo levo navzdol po peš poti, ki nas v nekaj minutah pripelje do doma pri Krnskih jezerih (če nadaljujemo po cesti obidemo planinski dom).
Pristup do ishodišta:
Med Trento in Bovcem se pri vasi Soča odcepi cesta v Lepeno. Tej cesti, ki je v celoti asfaltirana sledimo do parkirišča pri domu v Lepeni.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Krnsko jezero, Koča pod Bogatinom, Dom na Komni, Planina na Polju, Rdeči rob, Mali Šmohor, Veliki Šmohor, Bogatin, Vogel (nad Lepeno), Lanževica, Mahavšček, Veliki Lemež, Batognica, Vrh nad Peski, Gomiščkovo zavetišče na Krnu, Krn
Prosječna ocjena izleta: 8,4/10  (br. glasova=7)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Dom v Lepeni - Dom pri Krnskih jezerih
Janeta     
24.4.2007
Zelo lepo. Komaj čakam, da tudi sama grem. Hvala za opis.
Gost     
26.12.2007
Za današnji cilj sva si izbrala Krnsko jezero.Cesta do Doma DR.Klementa Juga je kopna.Tudi začetek vzpona je kopen,na 11oom pa se začne sneg.Pot je večinoma v senci,vendar sva kljub vsemu ujela nekaj sončnih žarkov.
Lep pozdrav
Joži&Miha
mkonci     
27.1.2008
Kakšna je ta pot v tem letnem času?
ejas1234     
22.4.2009
Živjo!
Rada bi izvedela kakšna je ta pot sedaj.
V soboto bi namreč radi šli ko Krnskega jezera.
Hvala.
serajko     
22.4.2009
ejas1234
Delni odgovor imaš pod "Ideje"
karhu     
20.7.2009
Živjo!

Pozna mogoče kdo pot it Lepene do Krnskih jezer in nato naprej do Komne?
Ali pa iz obratne smeri: Slap Savica-Komna-Krnska jezera-Lepena...
Načeloma mi je jazno izhodišče in cilj, rad bi samo vedel kako poteka pot vmes?
Hvala
Gorazd G     
20.7.2009
Kolikokrat bom moral pritisniti kopiraj/prilepi? zavijanje z očmi

Razumem vprašanja "koliko snega je še na poti", toda tole je nekaj drugega. Priskrbite si vodnike in zemljevide. Če znate uporabljati računalnik, se boste naučili tudi gorniško literaturo. Zakaj so se potem trudili avtorji in opisali gorska področja?! Berite, opazujte, načrtujte, učite se ... Kaj vam je res treba vse na pladnju prinesti?!


------------------------------

Vse kar sprašuješ bo našel v tem vodniku:

http://www.emka.si/artikel/354131/Julijske-Alpe-planinski-vodnik

Vodnikov je obilo. Le v roke jih je treba vzeti.

http://www.pzs.si/index.php?stran=Trgovina&kat=1

http://www.sidarta.si/gornistvo.html

In še zemljevidi, ki so odlično (če ne že kar nepogrešljivo) dopolnilo vodnikom:

http://www.pzs.si/index.php?stran=Trgovina&kat=6

Tebi in vsem, ki postavljate podobna vprašanja: gorniške spletne strani so samo dopolnilo omenjeni literaturi (ne pozabite na tečaje varnega gibanja v gorah), nikakor pa ne edini vir, ki omogoča varno gibanje v gorskem svetu.
MiR     
21.7.2009
Gorazd G., bravo! Končno pameten odgovor vsem tistim, ki se jim pri taki obilici vodnikov in dobrih spletnih straneh ne ljubi posikati in naštudirati turo.
amer     
5.8.2009
Meni se Gorazdov odgovor zdi precej aroganten, ker tudi mene zanima omenjena pot s Komne na Krn, pa je žal med spletnimi opisi ni, spet pa nisem toliko hribovca, da bi si kupoval literaturo, ki za marsikoga tudi ni ravno poceni.

To je podobno kot če bi na forumu, kjer si ljudje izmenjujejo kuharske recepte zatrobil: pojdi pa si kupi "Kuharico" in boš not našel vse. Haloooo ?eek

Propaganda, ki jo zganjate za nakup planinskih vodnikov je kar malce pretirana. Mogoče se vseeno najde kdo, ki mu ne bi bilo težko opisati omenjene poti. Saj za to pa imamo internet in forume, mar ne ?

Sicer pa grem jutri gor in bo mogoče najhitreje če potem kar sam opišem omenjeno pot. Kaj hočemo Karhu, nekateri so pač mnenja, da so forumi namenjeni prodajni propagandi in njihovemu velikemu egu...jezen
triglavski     
5.8.2009
Planinski vodniki ne opisujejo samo določenih poti, notri se najde še 100 in 100 koristnih nasvetov, tudi takih, ki ti lahko rešijo življenje, zato je cena napram vrednosti vodnika povsem nepomembna.
Kriška     
5.8.2009
No ja, če se ti že zdi denar za planinskega vodnika stran vržen (?!), si pa nabavi vsaj planinsko karto področja, ki ga nameravaš obiskati. Tudi pot, za katero sprašuješ, je vrisana.
GITA     
5.8.2009
Obstajajo tudi knjižnice. Vodnikov je res veliko na voljo in osebno, kadar nisem čisto prepričana v nakup, si ga najprej sposodim...Mogoče je to rešitev tudi za tiste, ki se v gore podajate redko.
Sicer sta pa tudi za mene dober vodnik in zemljevid nepogrešljiva pri načrtovanju tur.
efes     
27.8.2009
EJ,pipoli,tle na hribi.net mate kr dobre opise poti,če se pač ne znajdete je pa to vaša stvar.Drgač pa pejte tle gor na Krnska jezera,je zelo lepo
tnt007     
17.8.2010
Zelo lepa tura, hitro vzpenjajoča pot vendar se na vrhu vse poplača s krasnim pogledom na jezero, čeprav nas je ujelo par dežnih kapelj. Osebje v domu zelo prijazno in ustrežljivo.
dore     
17.8.2010
Amer, kupiš karto, stane približno 8 evrov in imaš mir. Pot od Komne do Krna je pa taka, da se ne da zgrešit. Vse je napisano, vse je narisano. Za boljšo predstavo ture meni "pomaga" geopedija. Kako pa misliš da tujci hodijo po naših hribih, na pamet?
Žiga Šubic     
25.6.2011
Kaj še vedno ni nihče opisal poti od Slapa Savice do Doma pri Krnskih jezerih? Jaz se tudi odpravljam na to pot, vodnik sicer imam, vendar je bolje imeti kak opis več kot premalo velik nasmeh
Žiga Šubic     
25.6.2011
Aha, tukaj jetule je
FRANC GNEZDA     
26.6.2011
Tudi jaz bom ob prvi priliki odšel tja gor.
hribolazec1     
27.7.2011
tudi midva z ženo sva šla 25/07/iz lepene na krn prespala sva v domu pri jezerih Osebje prijazno postrežba hitra ponudba zelo pestra vzdušje v domu pa prav prijetno planinsko
sem iz osrednje Slovenije in G.Van Simsu in njemu podobno mislečim sporočam da nisem lokalni pijanček kot on označuje nekatere obiskovalce planinskih domov ......Gospodična....itd
Lucy     
15.8.2011
Tudi midva sva obiskala kočo pri Krnskih jezerih in bila nekoliko presenečna nad količino ljudi tam gori.Sama pot je lahka in dovolj dobro označena.Pohvaliti moram osebje koče,ki je bilo zelo prijazno in ustrežljivo,kar je že skoraj redkost pri oskrbnikih planinskih domov saj po mojih izkušnjah.Sem še prideva.Sprehodila sva se tudi do jezera,kjer je ravno tako mrgolelo obiskovalcev.Skratka lepa in dobro obiskana lokacija,primerna za vsakogar.

miri     
7.11.2012
Pozdravljeni
A bo do sobote odprta cesta do Lepene iz smeri Bovca? Pojavljajo se različni podatki.
miri     
7.11.2012
Hvala.Na TV je bil nekakšen obvoz.
GregorC     
7.11.2012
Na spletni strani promet.si piše, da je cesta Bovec - Trenta zaprta zaradi udora cestišča pri Trenti.
jax     
7.11.2012
No, mirijevo vprašanje seveda ni bilo nesmiselno in odgovor tu še ni bil podan. Gre za to, kje se je zgodil podor ceste. Rečeno je bilo, da je bilo v Trenti, in cesta v Lepeno se od vršiške odcepi že kar precej pred Trento (iz smeri Bovca). V tem primeru bi morala biti prevozna. Po drugi strani pa je na promet.si znak za zaporo označen že takoj za Bovcem. Sedaj meni tudi ni čisto jasno, do kje se da in kje je potem neprevozna.
Sicer pa bo v vsakem primeru v roku par dni vsaj zasilen obvoz najbrž že vzpostavljen.
IgorZlodej     
7.11.2012
Cesta od Bovca do začetka Lepene je prevozna, ni pa možno v Lepeno, ker je cesta spodjedena in zaprta. Cesto v smeri Trente je odneslo pri odcepu za Berebico (Podskalar).
miri     
7.11.2012
Igor,hvala.
turbo     
7.11.2012
Igor, se oproščam ! zadrega Res ne bi smel. Vem.
rs56     
8.11.2012
Igor, to pomeni, da se lahko pripelješ samo do kampa. Tudi mene to zanima, zaradi obiska Krnskega jezara v soboto
potočan     
8.11.2012
Ja pa mene tud zanima a se da pridet do doma v Lepeni.
Janez Seliškar     
8.11.2012
Do Doma dr. Klementa Juga v Lepeni se seveda pride. Po cesti, seveda trenutno peš, iz Trente ali od Doma pri Krnskih jezerih. Tudi še kakšna lovska ali pastirska steza bi se tudi našla.
stankos     
8.11.2012
Cesta je odprta,sicer je polovična zapora.
arejc10     
8.11.2012
Do Doma dr.Klementa Juga se da priti z avtomobilom,za večja vozila to ni možno.Se vidimo v soboto pri jezeru.
potočan     
9.11.2012
Kaj pa čez Vršič se da priti v Lepeno
turbo     
9.11.2012
Na promet.si pravijo sledeče:

Gorenjska in Severna Primorska - popolne zapore:

- na regionalni cesti Trenta - Bovec, pri Trenti udor cestišča;
- RT Mojstrana - Vrata, poškodovano cestišče;
- RT Krnica - Radovna, udor cestišča
Laščan     
9.11.2012
@tulipan v rubriki razmere odgovarja, da se iz gorenjske smeri do Lepene pride le preko Predela,torej mimo Trbiža in Rablja...
potočan     
9.11.2012
Sem ravnokar klical AMZS in so mi rekli, da je možno v Lepeno priti z Gorenjske smeri samo preko Predila.
stankos     
9.11.2012
Po zadnjih informacijah naj bi bila proslava pri koči Klementa Juga
rs56     
9.11.2012
Zadnja informacija občine Bovec in društva 1313, porslava bo na Krnskem jezeru
tulipan     
9.11.2012
Na glavni cesti v Trenti je urejen interventni obvoz, tako da je možen tudi dostop čez Vršič (PN 9. november 2012). Seveda cesta ni uradno odprta, kot izjavlja župan Siniša Germovšek.
arejc10     
9.11.2012
V Lepeno se da priti tudi iz smeri Trente.Sam se vozim po tej cesti že od torka.Za razmere na Vršiču ne vem. Proslava bo ob jezeru.
Carpinus     
31.3.2014
Kakšna je pot sedaj.Je zmrznjen sneg,je potrebno dereze?
cmilk     
27.4.2014
Ima mogoče kdo podatke, kakšna je pot do krnskega jezera? Je še veliko snega? Hvala.
Ruzowski     
28.4.2014
"Sporočamo, da je trenutno (22. 04. 2014) cca. 2 metra snega. Pot do koče je uhojena. Potrebna pa je primerna planinska oprema za zimske razmere."

tle imaš link..


Pd Nova Gorica

http://planinsko-drustvo-ng.si/odprtost-planinskega-doma-pri-krnskih-jezerih-za-prvomajske-praznike


Jigga     
20.5.2015
Kakšne so kaj razmere trenutno, a je kdo bil?Kako je okoli jezera mislim. Koča pa zaprta kot berem.
adry     
21.5.2015
Ja, bila v soboto 16.5., brez problemov, vse steze kopne iz Lepene do planine Duplje in proti Bogatinskem sedlu do Bogatina. Koča pa je zaprta. Jezera pa tokrat nisem šla pogledat. Pomladno zeleno obarvana idila, res lepo.
krn5     
27.5.2015
Planinsko društvo Nova Gorica sporoča, da bo Planinski dom pri Krnskih jezerih odprt od sobote, 30. maja dalje in dosegljiv na tel. 051 328 928. Lepo vabljeni!
krn5     
14.9.2015
Planinsko društvo Nova Gorica sporoča, da je Dom dr. Klementa Juga v Lepeni zaprt.
kofram     
2.12.2015
Pot od Lepene do Krnskega jezera je shojena, so potrebne dereze ?

Hvala
mirank     
13.2.2016
Cesta v Lepeno je bila lepo prevozna do doma-sveže spluženo. Kljub solidni debelini snežne odeje(na snegomeru kaže 100cm)- novega je zgoraj na pol metra je sedaj solidna gaz uhojena do Lepoč.
marinka67     
23.4.2017
Pozdrav! Saj si skoraj ne upam vprašati, glede na zgornje komentarje, ampak vseeno..... Pot do Lepene je verjetno prevozna, kaj pa do koče? Ali je odprta, oz. kako bo za prvomajske praznike?
Tadej     
23.4.2017
http://www.hribi.net/novica/informacija_o_postojankah_pd_nova_gorica/2135
julius     
23.4.2017
V rubriki:
"novice in članki", imaš pojasnilo PD Nova Gorica o tem, da bodo vse tri koče za 1. majske praznike zaprte. Cesta v Lepeno (700m/nv) je prevozna.
brarut     
23.4.2017
Sporočamo vam, da bodo med prvomajskimi prazniki naše postojanke: Dom dr. Klementa Juga v Lepeni, Planinski dom pri Krnskih jezerih in Gomiščkovo zavetišče na Krnu zaradi zelo slabe vremenske napovedi ostale ZAPRTE. Ponovno jih bomo odprli v sezoni. O točnih datumih odpiranja vas bomo obvestili. Želimo vam varen korak.
marinka67     
23.4.2017
Hvala vsem, sem bila površna.velik nasmeh
Enka     
31.7.2017
V soboto smo šli iz Lepene in iskali opisani razcep na začetku poti...zaman. Menda strme poti že leta ni več in obstaja ena sama pot?
ljubitelj gora     
31.7.2017
Obstaja krajša.
Lunatic     
2.8.2017
Leve ne moreš zgrešiti...
Enka     
2.8.2017
No, glede na to, da smo na podlagi tega opisa pričakovali označen razcep, res nismo bili pozorni na kakšne "skrite" steze. Označenega razcepa za levo in desno pot ni. Smo pa na poti kasneje nekajkrat naleteli na pot, ki je zavila na oz. iz naše poti, vendar so bili vsi odcepi konkretno zadelani s tanjšimi debli in vejevjem, zato smo sklepali, da gre za pot(i), ki se ne uporablja(jo) več.
Lunatic     
2.8.2017
Tapravi odcep ni...
Enka     
2.8.2017
Ja, naslednjič ga bomo torej poiskalinasmeh
miri     
2.8.2017
Kar lepo po markirani.Nič ne pridobiš na času.Pa zakaj bi?
krn5     
22.1.2018
Planinsko društvo Nova Gorica sporoča, da bo Planinski dom pri Krnskih jezerih odprt v zimskem času za daljše obdobje, natančneje od 17. februarja do 3. aprila 2018.Za rezervacije in informacije kontaktirajte društveno pisarno v času uradnih ur torek in četrtek od 15. do 18. ure na tel. 05 30 23 030 ali preko e-pošte: planinskod.novagorica@siol.net. V času odprtja koče bomo dosegljivi direktno v koči na tel. 051 328 928 ali preko e-pošte: krnskoj@gmail.com.
krn5     
28.5.2018
Sporočamo, da bo Planinski dom pri Krnskih jezerih odprt od sobote, 2. 6. 2018 dalje.

Dom bo dosegljiv na telefonski številki 051 328 928 ali na e-naslovu: krnskoj.gmail.com

Lepo vabljeni.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje