Planinarenje

Planinarenje

Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Julijske AlpePogačnikov dom na Kriških podih / Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih
   Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih   
Vrijeme hodanja: 4 h
Ishodište: Zadnjica (650 m)
Cilj: Pogačnikov dom na Kriških podih (2050 m)
Visinska razlika: 1400 m
Visinska razlika (po putu): 1400 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: zahtjevno
Zemljovid: Triglav 1:25.000
Preporučljiva oprema (ljeto): šljem
Preporučljiva oprema (zima): dereze, cepin, šljem
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo po cesti, le ta pa nas mimo nekaj hiš (predvsem vikendi) v približno 15 minutah pripelje do mesta, kjer se cesta razcepi na dva dela (ob križišču je bilo nekoč parkirišče, danes pa je parkiranje prepovedano).
S starega parkirišča se usmerimo na levo cesto v smeri Pogačnikovega doma na Kriških podih (desna cesta vodi proti Prehodavcem in Doliču). Po 15 minutah nadaljnje hoje nas cesta pripelje do spodnje postaje tovorne žičnice, kjer se le ta konča.
Vzpon nadaljujemo po markirani peš poti (mulatjeri), ki se zmerno vzpenja skozi gozd. Pot, ki se vzpenja nad dolino Belega potoka, pa nas hitro pripelje na zelo strma pobočja (nevarnost padajočega kamenja), čez katera vodi zelo široka peš pot. Pot naprej preči grapo Veliki Presek, za katero pridemo na kratko izpostavljeno polico, preko katere pridemo s pomočjo jeklenice. Naprej se pot vrne v gozd, kjer se v številnih okljukih zmerno vzpenja. Nekoliko naprej nas pot pripelje pod manjši previs, kjer bomo lahko opazili številne paličice, ki jih pohodniki postavljajo, da se skala ne zvali v dolino (paličice so postavljene bolj za šalo, kot zares). Pot naprej preči nekaj manjših grap, nato pa nas mimo kapelice pripelje do večje grape. Z nekaj previdnosti (nezahtevno) prečimo omenjeno grapo za katero se v nekaj minutah nadaljnje hoje povzpnemo do prijetnega počivališča (dve klopi ob poti). Naprej prečimo še eno večjo grapo (v zgodnjem poletju možnost snežišča), nato pa se pot vrne v gozd. Višje gozd postaja vse redkejši, pot pa nekoliko bolj strma in vse bolj razgledna.
Pot, ki se še naprej vzpenja po stari mulatjeri, pa nas nato mimo še dveh klopi pripelje v pas rušja, za katerim preidemo v bolj kamnit svet. Naprej se vzpenjamo čez manjša melišča, po vse bolj razgledni poti, ki nas višje pripelje do prijetnega studenčka (izvira).
Le nekaj 10 korakov nad omenjenim izvirom, pa bomo prišli na neoznačeno razpotje, kjer se v desno odcepi neoznačena pot proti Spodnjemu Kriškemu jezeru (2 minuti), mi pa nadaljujemo rahlo levo po še naprej široki planinski poti. Pot naprej nas vodi mimo manjši ruševin, mi pa ji sledimo vse do označenega razpotja, kjer se nam z desne priključi pot iz doline Vrata. Nadaljujemo levo in po dveh minutah nadaljnje hoje prispemo do Pogačnikovega doma na Kriških podih.
zemljevid
Pristup do ishodišta:
Iz Kranjske Gore se čez prelaz Vršič peljemo proti Bovcu ali obratno, a le do 50. serpentine vršiške oz. Ruske ceste (v bližini vasi Trenta). Tu zavijemo na stransko cesto, ob kateri nato po nekaj 100 metrih parkiramo na parkirišču ob cesti.
Pokraj puta:
Spodnje Kriško jezero (1880m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Zgornje Kriško jezero, Kriški rob, Šplevta (Razor), Križ, Pihavec, Planja, Stenar, Razor, Škrlatica
Prosječna ocjena izleta: 8,2/10  (br. glasova=9)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Zadnjica - Pogačnikov dom na Kriških podih
Gost     
4.8.2006
Čudovita tura; tudi za manjše otroke. Za ljubitelje živali, so očarljivi kozorogi, ki jih je tu precej. Alenka
Gost     
4.8.2006
A tiste palčke podpirajo skalo, da se ne zvali v dolino ali pa bo kdo tam pekel koruzo?
Gost     
4.8.2006
Ja lahko bi jih pekel sm se bojim, da se potem name zvali skala pol boš pa ti lahko jedel palačinko s koruznim nadevom.
Gost     
21.8.2006
S prijateljem sem stavil kdo je postavil PALČKE pod skalo. Same po odtalitvi snega, ali pohodniki za...
Tadej     
22.8.2006
In kdo je dobil stavo? Tisti, ki je stavil, da so jih pohodniki za zabavo postavili!!! Tudi jaz sem jih nekaj!
Gost     
22.8.2006
Hvala Tadej. Po tem sem dobil stavo jaz, čeprav sem mislil,da morda za zaneto ognja.
Gost     
26.5.2007
zanimivovelik nasmeh
Gost     
12.6.2007
Pot do koče je zanimiva saj ob poti videvaš same lepote. Slap, hudournik, kapelica, žičnica, jezero in razgled. Priporočam.
TinaPRR     
25.8.2008
Lušna turcanasmeh Se pa splača narediti še kako turco od tu naprej, ko si že enkrat tako visokomežikanje
reina     
28.9.2008
Bila pred dvema tednoma gor. V domu so fantastični mladi ljudje. Čeprav so bile vse kapacitete za prenočitev zasedene, so nas zamudnike vseeno oskrbeli. Hvala jim. nasmeh
urosl     
26.7.2009
Enkraten izlet! Danes smo bili gor.Iz Zadnjice smo hodili 2.45h,vreme enkratno, dober pasulj,jota in palačinke in zelo prijazni ljudje v koči!jezik
petruša     
23.8.2009
bili smo pred dvema tednoma gori, tudi otroka 9 in 10 let stara. Še posebaj je bilo zanimivo za otroka ko smo pred sabo imeli kozoroga.bilo je zelo super, pa čeprav je bila gori megla. primerna tura za družino z otroki
Ljubljana     
24.9.2009
Ocena izleta - 5! Dolg vzpon s prekrasnimi razgledi. Tudi jaz priporocam!
vesna.p     
25.3.2010
Fenomenalno, priporočam za vsakogar
spotonbody     
26.5.2010
Če lahko kdo posreduje podatke, me zanimajo trenutne razmere na poti, predvsem koliko je še snega in koliko je kaj shojeno in primerno za obisk. Hvala, lp
spotonbody     
24.6.2010
14.06. je bila pot z izjemo ene snežne zaplate popolnoma kopna. lepa pot, primerna tudi za najmlajše planince, ki jih lahko z malo sreče ob poti razveseljujejo gamsi, divje koze in tudi kozorogi nasmeh
modrook12     
11.7.2010
zanima me koliko časa je potrebno iz pogačnikovega doma do razorja. hvala, lp Franci
Gorazd G     
11.7.2010
Dve uri. (Uradno) mežikanje
GregorC     
11.7.2010
Včeraj sem šel gor iz Zadnjice.Res lepa pot, z veličastnim razgledom na sosednje vrhove in dolino Trente. Pot je ok. Bilo pa je izjemno vroče. Hvalabogu smo štartali dovolj zgodaj, da smo večino vzpona še opravili v senci, spust pa je minil v žgoči pripeki, tako da me je izčrpal mnogo bolj kot vzpon. Drugače pa super turca. Pa pohvale osebju v koči. So zelo prijazni.
NEIC008     
12.7.2010
Prijazni že, vendar denar hočejo TAKOJ preden karkoli spiješ ali poješ.. zmedenvelik nasmeh
BARMETAL     
26.7.2010
Čudovita tura, prijazni oskrbniki, kozorogi, svizci, planike....skratka enkraten izlet, ki pa se je žal končal z grenkim priokusom. Na "parkirišču" v Zadnjici nas je na avtu čakalo obvestilo redarstva. Groza!!!!Tam je bilo parkiranih več kot 20 vozil, med njimi tudi veliko tujcev, seveda vsi z obvestili redarstva.Ogorčenje je bilo nepopisno, saj je ta prostor vsepovsod označen kot parkirišče (tudi v zgornjem opisu poti).Očitno so v zadnjem času spremenili table, tako da moraš biti zelo pozoren, saj tudi pred "parkiriščem" ni znaka prepovedano parkiranje, je pa ta postavljen približno 2 km nižje ob cesti, kmalu po odcepu z Vršiške ceste.Torej previdno,saj je to za oblasti zelo velik vir dobička!!!!!!! Turizem smo ljudje!!!!!
BARMETAL     
26.7.2010
Čudovita tura, prijazni oskrbniki, kozorogi, svizci, planike....skratka enkraten izlet, ki pa se je žal končal z grenkim priokusom. Na "parkirišču" v Zadnjici nas je na avtu čakalo obvestilo redarstva. Groza!!!!Tam je bilo parkiranih več kot 20 vozil, med njimi tudi veliko tujcev, seveda vsi z obvestili redarstva.Ogorčenje je bilo nepopisno, saj je ta prostor vsepovsod označen kot parkirišče (tudi v zgornjem opisu poti).Očitno so v zadnjem času spremenili table, tako da moraš biti zelo pozoren, saj tudi pred "parkiriščem" ni znaka prepovedano parkiranje, je pa ta postavljen približno 2 km nižje ob cesti, kmalu po odcepu z Vršiške ceste.Torej previdno,saj je to za oblasti zelo velik vir dobička!!!!!!! Turizem smo ljudje!!!!!
Bizy     
26.7.2010
A ne se hecat, če je res tako. In kje je zdej parkirišče? Ob glavni cesti ali kje? Bo treba še rumplat peške gor po makadam cesti.
heinz     
26.7.2010
Kje, -dva kilometra nižje ob cesti po odcepu z Vršiške ceste? Nisem ga videl. V petek sem prejel "Obvestilo".
turbo     
26.7.2010
Znak prepovedi parkiranja je, brezplačno parkirišče tudi, redarji stalnica, prav tako položnice. Ogromno o tem je bilo napisanega na tem portalu v drugem forumu. Žal je tako in temu se bo potrebno prilagoditi. Tako kot velja za Tamar. In iz Planice v Tamar je dlje, kot je od "novega" parkirišča v Zadnjici do rampe.
Res je, turizem smo ljudje. V tujini še nisem videl (Švica, Avstrija, Italija), da bi se na gorskih izhodiščih parkiralo tam, kjer se ne sme.Parkiranje v Vratih je potrebno plačati, prav tako na planini Blato, pa pri Savici, pa na Vršiču, pa v Logarski dolini. V Zadnjici pa je še vedno zastonj, samo nekaj prej je potrebno parkirati in niti 1/2 urce več pešačiti.
In še nekaj. Lani se je prav pri zapornici v Zadnjici zgodilo kar nekaj vlomov v avtomobile. Prav tako v Zadnji Trenti. Verjeli ali ne, policija je večkrat preventivno obiskala omenjena področja. In prav v Zadnjici tudi obrniti niso mogli (z marico), ker je bilo tam vse povprek parkiranih tudi do reci in piši 120 (stodvajset) vozil !!! Da ne govorim o tem, da domačini, ki živijo višje od zapornice, le te marsikdaj niso mogli odpreti, ker je bil pred njo "nerodno" parkiran avto. In prevoz lesa iz zatrepa Zadnjice v dolino . . . včasih je bilo pri zapornici vse tako zaparkirano, da si moral zložiti ogledala na avtu, da si se zgoljufal po cesti ven iz doline. In tovornjak ali traktor z lesom ?!? Ja, res je, domačini tam trdo delajo marsikdaj tudi ob sobotah in nedeljah. Oziroma v petek in svetek. Redarji pa ne skrbijo samo za "položnice", tudi take, ki smetijo, kurijo v naravi, kampirajo na črno in podobno preganjajo. In verjetno še kaj.
VanSims     
26.7.2010
V tujini je točno in izrecno označeno kje se sme parkirati in kje ne. Še nikoli se mi v tujini ni zgodilo, da sem parkiral nekje kjer ni bilo prepovedano(in je bilo seveda v skladu s CPP) pa da bi dobil listek. O pač pa ga kaj hitro dobiš, če parkiraš tam kjer je to izrecno prepovedano ali pa ne plačaš parkirnine,... Velikokrat pa tudi tolerirajo, če je avto sicer parkiran v nasprotju s CPP a nikogar ne ovira.

Ne pa tako kot tu v Zadnjici(nekaj meglenega oz. en znak na začetku, ki ga zelo lahko spregledaš ali po dveh km pozabiš) ali pa v Bohinju, kjer ne veš da ne smeš parkirati izven plačljivih parkirišč(sicer še vedno v skladu s predpisi) pa dobiš listek.

Z vsem spoštovanjem do trdega dela tamkajšnjih ljudi tako nastavljanje zank(namerno neobveščanje ali meglena in nejasna signalizacija) potem pa colanje je balkansko.

Jasno naj napišejo na samem parkirišču v Zadnjici da je prepovedano parkiranje in po možnosti do tja postavijo še kako tablo. Tudi v Bohinju naj bo razložen režim parkiranja že ob vstopu v mesto in/ali označena vsa mesta kjer se ne sme parkirati. Potem pa seveda lahko colajo kolikor hočejo. To pa je potem Evropa!
viharnik     
27.7.2010
V tej Sloveniji me res čudijo ljudje posamezniki gorenjskih krajevnih skupnosti,ki kar samosvoje postavljajo pravila CPP v dolinah,prelazih in jezerih.Takšnega obnašanja v tujini ni zaznati,saj tam turistični domačini vedo,kako se obnašati do turistov v njihovih krajih.Če je turist že na začetku obravnavan zgolj le kot potrošnik in brezsrčno,nespoštljivo sprejet,bo le ta kaj kmalu popihal drugam.Če pa ga sprejmejo s toplino in domačnostjo,bo tudi sam turist bolj odprt za raziskovanje pokrajine,kulinarike,naravnih znamenitosti,športa itd.
Okolica Val d´Iserja ima veliko gorskih parkirišč nad 2000m pa jim še na misel ne pade,da bi tam na koncu pri parkiriščih dežural in odrejal inkasant.Nekaj malega parkirišč je le v neposredni bližini mesta v dolini športov,kjer so rampe z avtomatom(verjetno za pozimi,kjer se pluži,sedaj poleti pa tudi to odprto,brezplačno).Vse je prosto,enostavno parkiraš in greš v hribe.Tudi v pogovoru z domačini,glede parkiranja v dolinah sami pravijo,da pri njih še niso zasledili komplikacij,glede parkiranja turistov.Tudi Kleine Bernardo pass 2188m,Col de Mt.Cenis 2083m in Col de l´Iseran je popolnoma frej prispevkov in parkiranja zgoraj.Celo spominki na tej višini niso pretirano dragi(keramična kozica,katero sem kupil,je bila na 2770m prelazu le 3€ dražja-18eur).
Zaključno mislim tako kot je dejal turbo.Naj se občine že enkrat zedinijo v tej mali Sloveniji(drugače bomo postali že smešni)in zaprejo za njih moteče predele prometa z rampo,ostala parkirišča pa naj uredijo in otablajo z znakom P,tako da bo jasno prepoznavno in ne dvolično,mnogim v dvomu kot je stanje sedaj.
strelec1954     
27.7.2010
Tako prikrojevanje predpisov res ne pelje nikamor.Morda se sliši čudno a tako sem se pač odločil že nekaj let ne zahajam v bohinjski konec so me odgnali z parkirnino na vsakem vogalu ne gre se mi toliko za tisti evro ampak način...
Naj se enkrat vprašajo če bi se povsod po državi tako obnašali in postavljali rampe. Recimo vsako jutro ,ko se pripeljejo v večja mesta v službo, nam delajo gnečo in povzročajo še večji smrad se sliši čudno???? če začnem tako razmišljati kot oni.
lepenatka     
27.7.2010
Torej za v Zadnjico nimaš kje parkirati.Kolikor se spomnim, ob cesti po izvozu iz vršiške ceste, ni parkirišč.
In kje naj v soboto pustim avtomežikanjezmeden


turbo     
27.7.2010
Lepenatka,
ko zapelješ z asfalta na makadam proti Zadnjici je po par 10 metrih na desni kar veliko makadam parkirišče. Tam ga pusti, avto. Če ti tam ni všeč, pa v vasi Na Logu poleg info objekta - muzeja TNP, tam je tudi fajn. Pa še gostilnica za nazaj grede je čisto blizu.
BARMETAL     
27.7.2010
DRAGI TURBO TUDI NA POKLJUKI SE TAKO IMENOVANI NEOZNAČENI PARKIRNI PROSTORI, PA ŠE NOBENEGA NISEM SLIŠAL DA BI DOBIL KAZEN KER TAM PARKIRA,O TEM DA SO BILE ZAPORNICE ZAPARKIRANE PA SE STRINJAM NAJ REDAR KAZNUJE TISTE, KI OVIRAJO NEMOTEN PREHOD,KO SEM DOBIL KAZEN TI PA ZAGOTAVJAM DA TAM NI BILO NITI ENEGA PARKIRANEGA TAKO DA BI OVIRAL PREHOD PREKO LE TEH
SREČNO
turbo     
27.7.2010
Na Pokljuki (pod Lipanco, Rudno Polje, Mrzli Studenec...) pač ni prometnega znaka Prepovedano parkiranje, v Zadnjici pa. Ko so v Tamarju spremenili prometni režim, se ni nihče razburjal, pa je iz Planice do tja okoli uro hoje. In je v Planici situacija enaka, znak za prepoved vožnje v Tamar, zapornice ni več, če pa pelješ dalje, pa je zelo verjetno, da boš plačal kazen (lani 40€).
Sicer pa, vsak po svoje, hvala bogu. Jaz sem si za ture iz Tamarja že lani prištel plus urco gor in plus urco dol k turi, pa mi nekako znese. Je pa res, da grem v Tamar najraje pozimi, ko se tja tako ali tako ne da peljati. In pozimi je pogosto potrebno v Logarski dolini parkirati bistveno nižje kot poleti, pa se vseeno da fajn enodnevne ture narediti. In še kar nekaj podobnih primerov je. Sicer to kar pišem, nima veze s parkirnim režimom, hočem le povedati, da ni ravno nujno, da se pripelješ na izhodišče in parkiraš meter ali dva od začetka planinske poti. Jaz se tako doma kot v tujini, ko grem v gore, ravnam po principu: z avtom do tja, do koder je dovoljeno in ne do tja, do kamor se da. In mi nekako znese...
lepenatka     
27.7.2010
Turbo,hvala.Bo kar prva varianta v redunasmeh
Gostilnica pa tudi pride v poštev-nazaj grede.
Varen korak in veliko užitkov želim.
Klemenko     
23.8.2010
Tudi midva z ženo sva se imela lepo čez vikend na tej turi. Videla nekaj gamsov, kozoroge opazovala na poti na Gamsovec (zakaj ni Kozorogovec?mežikanje). Spala v nabito polni koci, a je mlada (in sposobna) družba dobro uredila. Hvala! Tudi hrana super (sacherca ob nedeljskem kosilu!). Ker ni omenjeno: pijače sva nosila od avta preveč. Do 1300 n.v. se da vodo (trenutno!) trikrat natočiti. Najprej na postaji žičnice, enkrat vmes, na ca. 1300 je potrebno 10 m s poti navzgor ob strugi. Potem je pipa pod Spodnjim jezerom (1850 n.v.? - popravite). Vmes pa res žgoče sonce, če hodiš popoldne. Pokrivalo nujno. Kriški podi so pa tako ali tako prečudoviti in res, tudi pravo izhodišče za na vrhove.
Tokrat bi redarji res lahko "zaslužili". Hvala Bogu niso, tudi za naju, saj je bilo vse polno.
geo9     
25.8.2011
včeraj so redarji zopet lepo zaslužili, tako da se ne preveč zanašat na to, da jih pa tokrat mogoče ne bo zavijanje z očmi
marjana     
2.9.2011
Kje moraš parkirati avtomobil, da te redardji ne oglobijo. Je mogoče kakšen nov režim parkiranja. V začetku julija smo parkirali na parkirišču pri rampi.
rjudnic     
2.9.2011
tam kjer je tabla "P", kolikor vem je tabla samo pri vhodu va dolino
turbo     
2.9.2011
Parkirati moraš na takoj, ko prideš dol z asfalta, oz. cca. 50m naprej. Na desni so velika makadam parkirišča. Naprej je na desni strani hiša, malo pred hišo pa znak za prepovedano parkiranje, ki velja vse do zapornice.
Tomažke     
2.9.2011
Turbo, si prepričan, da je tako? Ko sem pred kratkim šel na Triglav sem tudi parkiral takoj na makadamskem parkirišču. Od tam do rampe je še 10 minut hoje, tam pa vedno polno avtov. Tisti znak za prepovedano parkiranje in ustavljanje pa je malo dvoumno postavljen. Je ravno pred dovozom do tiste hiše, če se ne motim...
dm72     
12.5.2012
Po dolgem času zopet malo v hribe.Tokrat sem izbral Pogačnikov dom na Kriških podih.Štartam iz parkirišča v zadnji Trenti še v temi in sem še pred sončnim vzhodom pri koči.Vreme odlično.Razgledi enkratni.Jezero je vkovano še v led ,snega praktično ni več .
mirjam67     
30.6.2012
Včeraj sem bila po več letih spet na Kriških podih. Ker sem prebrala te komentarje glede parkiranja pri rampi sem poklicala v TIC Bovec in jih vprašala, kako je s tem. Dali so mi tel. št. 05 38 89 330 (TNP), naj tam vprašam. Oglasila se mi je prijazna gospa, ki je povedala, da je res prepovedano parkiranje pri rampi in da je parkirišče takoj, ko zaviješ z asfalta v Zadnjico. Tam sem tudi pustila avto. Do rampe je dobrih 10 min hoje.Pri rampi je bilo parkiranih vsaj 10 avtomobilov. Izgleda, da redar še ne dela, saj noben ni imel listka za brisalci. In zakaj ni več dovoljeno parkiranje? Ker je tam vodni zbiralnik za Bovško in ker so včasih z avtomobili zaparkirali zapornico, da interventna vozila niso mogla skozi.
urbancek     
30.6.2012
Ja, a je tak greh hoditi tistih par minut več?zavijanje z očmi Tako pač je, taka je ureditev in prav je tako, da se počasi ukinja "divja" parkirišča...
Ostali naj se pa kar vozijo, magari do Pogačnika, če želijo...jezen
jax     
1.7.2012
Evo, ko že ravno sprašuješ, bom pa odgovoril. Ja, jaz ne vidim nikakršnega razloga, da bi se prepovedovalo promet po DOLINAH. Tu ljudje že od vedno živijo in delujejo, prav tako pa so ceste prisotne že dalj časa, zato ne vidim nobenega razloga, da bi se jih zapiralo. In morda je Zadnjica res manj ekstremen primer, ampak z ono budalaštino v Tamarju pa je kar precej tur (da o plezanju ne govorim) postalo zelo težko izvedljivih v enem dnevu. Seveda lahko moraliziramo in trdimo, da je treba vzet ne vem kolk dopusta in it peš vsaj iz Rateč, če ne že kar z Jesenic, ampak jaz pod črto trdim eno: vsi tisti, ki trdijo, da je treba parkirati čim dlje od hribov, jih doživeti "od vznožja" in hoditi čim več tudi po dolinah, so večinoma tisti, ki pravih hribov sploh nimajo radi. Preprosto - tovrstni "dodatki" dolgih tur so gornikom praviloma odveč, in če bi bil promet primerno urejen, tudi ne bi bili potrebni, pa kljub temu ne bi bil nihče na slabšem.
joža x     
1.7.2012
Ne sodi drugih po sebi.Tisti,ki imajo hribe res radi (RES),bodo naredili čimveč zato,da pustijo čimmanj "sledi".Vse drugo je bla,bla......
Irina     
1.7.2012
@jax,
kje so časi, ko smo izstopili v Mostrani in hajdi peš to Vrat ali od Rateč na Jalovec. Tudi iz Bohinja smo veselo odkorakali peš ob jezeru in nato naprej. Veš od kje se je štartalo za Krn? Avtobus te je odložil na bovški cesti in si imel zajeten kos poti že do Lepene, kaj šele do vrha. A, smo šli. Brez problema, brez negodovanja. V tistih študentskih letih nihče od nas ni imel avta, kakšen avto neki, ampak to ni bil problem. Veselili smo se lepega vremena in časa, ki smo ga skupaj preživeli v gorah.

Danes smo se kar malo pogospodili in bi se večina želela pripeljati kar pod steno. Je to še planinarjenje ali pa samo naglica, da se čim hitreje osvoji vrh in se še hitreje vrne med mestni beton?
Za prijatelje in hribe si je treba vzeti čas!
jax     
1.7.2012
Irina: in nihče od vas tega ne bi počel, če mu ne bi bilo treba. Ko berem Miheličev vodnik iz leta 1991, lahko vidim, da se je marsikje dalo pripeljat kvečjemu dlje (kdor je avto seveda imel). In nekatere od omejitev so smiselne, nemara celo ona v Zadnjico. Ampak druge so pa naravnost blesave in izrazito otežujejo izvedbo tur, in takšna sta na primer Tamar in Kamniška bistrica.
joža: daj no. In v čem jaz puščam sledi, če se pripeljem z avtom do tam, KJER CESTA ŽE OBSTAJA? Saj ne zagovarjam rinjenja po kolovozih, pač pa uporabo tistega, kar pač že je ...
Branee     
1.7.2012
@jax zgleda ne zastopis ti nekih reci, kot npr da je danes 100x vec prometa kot nekoc in ta cesta ni narejena za nevem kolk tisoc vozil tedensko. Vcasih je sel kak avtomobil sem ter tja skoz, ce je pa nonstop promet pa zivali nimajo miru, kot tudi to da zanemarjamo prostor. Si kdaj pogledal kaka je trava ali rastje ob cesti in tista tam kjer prometa ni? To je velikokrat za zivali zivljenskega pomena, ali je tvoja tura zivljenskega pomena?
Kot drugo se pa da vedno splanirat ture. Hvala bogu, da se ne dovoli, ze tko vse zanemarjamo kar je slovenskega kaj bomo zdaj se tisto zadnje kar nam je ostalo (naravo)?
urbancek     
1.7.2012
Seveda je potrebno pustiti možnost dostopa globoko v doline (zaradi množice razlogov), a naj gre vse to v smeri urejenih parkirišč. Zadnji tak primer je npr. Jezersko, kjer je nastalo veliko, urejeno parkirišče, prej pa se je parkiralo med debli dreves...
KARLEK     
31.8.2012
Zdravo!
V ponedeljek dopoldan (okoli 10 ure) bi rad šel na Pogačnikov dom z Zadnjice. Ker bi šel prvič po tej poti me zanima dejanska težavnostna stopnja za samo hojo glede na to, da imam ponovno delno načete kolenske vezi (stara poškodba). In kakšna je vremenska napoved? Ali je ob prehodu fronte čez weekend napovedana tudi možnost snega in kaj to pomeni za hojo po tej poti? Hvala za odgovore navkljub (verjetno nekaterim) čudna vprašanja. zmeden
Zebdi     
31.8.2012
Hja, težavnostna stopnja... tehnično ni zahtevno, je bolj ali manj sprehod. Na poti ni nekih ekstra strmih odsekov. Kondicijsko pa sam najbolje veš, koliko si sposoben. Za vremensko napoved bo pa najbolje preveriti na ARSU.
Daaam     
31.8.2012
Višinska razlika je znana, tako da moraš računat na to da se boš kar nekaj časa spuščal nazaj (kolena), vreme si pa moraš vedno sam preverit (res ni pametno po forumu spraševat kakšno bo).....kar se pa snega tiče,...če pada in če nisi pripravljen potem obrni..
pupek     
10.7.2013
Pozdravljeni! Mene pa zanima koliko je hoje od avtobusne postaje do izhodišča in kje gre pot če kdo ve.
miri     
10.7.2013
Pol ure,vse ostalo imaš napisano.Lepo turo ti želim.
pupek     
10.7.2013
najlepša hvala ti za odgovor
pupek     
11.7.2013
Pozdravljeni!
Zanima me še kako se imenuje Avtobusna postaja.
SuzanaM     
11.7.2013
Meni je ustavil šofer kar na ovinku, kjer se odcepi cesta v Zadnjico.
Avtobusna postaja pa je v vasi Trenta, do 50. ovinka ceste Trenta-Vršič (iz vasi Trenta je to prvi ovinek) je potem kakšnih 5-10 minut hoje.
miri     
11.7.2013
Na Logu
SuzanaM     
11.7.2013
Iz vasi Trenta do 50. serpentine se gre kar po glavni cesti, naprej po dolini Zadnjice pa po makadamski cesti.
pupek     
11.7.2013
Hvala vam za odgovore a pa je pot težko najti od postaje v Trenti do izhodšča
SuzanaM     
11.7.2013
Ni kaj falit. Samo po glavni cesti za Vršič. Na prvem ovinku (oz. 50. serpentini vršiške ceste ) je velika tabla za Zadnjico.
SuzanaM     
11.7.2013
Pa še to. V voznem redu Avriga in Alpeturja je ime postaje Trenta.
pupek     
11.7.2013
Najlepša hvala vsem Za odgovore
ih_hihi     
5.8.2013
Zdravo, ali se da ta pot prehodit s psom? hvala za odgovore =)
capraibex     
5.8.2013
V teh vročih dneh pes ne spada na tako dolgo turo,izpostavljeno soncu.
Grenaleva     
13.8.2013
Včeraj smo se vrnili s te prelepe ture.Pri domu je bili pozno popoldne že kar hladno. Izlet smo podaljšali do Križa, ki nudi prelep razgled na najvišje Julijce. Bi pa rada opozorila, da le upoštevajte tablo prepovedano parkiranje v dolini, saj so tudi včeraj vsi avtomobili, parkirani pred rampo (bilo jih je okoli 20), prejeli pozdrav redarstva - 160 €.
Sicer pa lepa pot. Od Zadnjice, takoj ob odcepu računajte kar 4 ure.
Monika8     
19.8.2013
Pozdravljeni! Ta teden se prvič odpravljam na Kriške pode, pa me zanima, koliko potrebna je čelada. Opazila sem, da je napisana pri opremi. Hvala.
LunaMars     
19.8.2013
Pozdravljena. Pot smo skupinsko prehodili prejšnji teden, pot je res lahka in lepo speljana, malo se vleče, to je pa vse...super izhodišče za nadaljevanje na Križ, Bovški Gamsovec ali Stenar. Do Pogačnikove koče ni potrebna čelada, le malo kondicije in primerna obutev. Pa na zadostno količino pijače ne pozabit. Uživaj/te na poti.
Monika8     
19.8.2013
@ LunaMars

Super, najlepša hvala za odgovor.
andro-id     
23.1.2014
Mene pa zanima koliko stane nočitev v Pogačnikovem domu (odrasili, otroci)?

tinky     
23.1.2014
Do junija ko ga odprejo boš že zveduzavijanje z očmi
MKM     
23.1.2014
@ andro-id

Glej pod Koče I. kategorije

http://www.pzs.si/vsebina.php?pid=17
debebarbara     
23.7.2014
sveže fotografije Kriški podi:
http://www.naizlet.si/kriski-podi/
laik     
28.10.2014
zanima me,kakšne so razmere na Kriških podih...je kaj snega? hvala lepa in pozdrav vsem.
redbull     
28.10.2014
za vzorec,,
redbull     
28.10.2014
Pogledaj 2 slikci pod forum razmere RAZOR IN PLANJA.

http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=1&id=1346

lp
laik     
28.10.2014
najlepša hvala ... :-)
ana     
13.8.2015
Včeraj prišla s Kriških podov v Zadnjico. Na srečo sem imela domenjen prevoz zaradi krožne ture, sicer bi se slabo končalo. Po celi Zadnjici vse do parkirišča na začetku je bilo s strani redarstva olistkanih vsaj 50 avtomobilov, večina tujci in par naših. Razen znaka prepovedano ustavljanje nekje na začetku nisva opazili posebnih obvestil.
To je ena navadna občinska lopovščina. Po eni strani ti ljudje vpijejo da so pozabljeni od sveta in države ki jim ne namenja dovolj sredstev, tiste ki k njim pridejo kot turisti pa mirno zakoljejo za enkraten zaslužek.
Kje imajo sploh kakšno logiko glede turizma? Kot da so se tisti Madžari, Nemci, Nizozemci itd pripeljali od tako daleč samo zato da bi videli nekaj česar ni na vsem svetu??? Saj morajo nekje prespati, jesti, piti in potrošiti denar. Verjetno jih nikoli več ne bo v Trento. Tam pa bodo nato spet lahko vpili, da jih razen za dva poletna meseca pozabi cel svet. Dolgoročno jih bo za vse leto in čisto prav če jih jezen
malimiha     
26.8.2015
Zdravo,

Zanima me koliko je hoje od doma do Vršiča. Če sem prav seznanjen obstajata dve poti ena lažja in ena zahtevna? Lp Miha
buda1     
28.8.2015
cca 5-6 ur po Južni poti, po Jubilejni poti pa dodaj še "debelo" uro.
Južna je lažja Jubilejne, obe poti pa sta zelo zahtevni...
Kruli22     
1.9.2015
Snameš tablice pa naj ti napišejo kazen ...eek
ajax     
1.9.2015
to je zaradi empar domačinov ali vikendašev.če je znak na začetku je na začetku in prav je,da plačajo.velik nasmeh
B2     
1.9.2015
Kruli22,bravo! Dobra ideja!
mirank     
1.9.2015
Pogosto zahajam v Italijo in tam so te zadeve urejene. Imaš znak in rampo in urejen parking pa konec. Ponekod se parkiranje plača in tudi ni nobenemu nič čudno.
To v zadnjico pa je čista hinavščina s tistim znakom. Več bi zaslužili, če bi malo uredili cesto in parking in to potem tudi zaračunali. Vsak bi raje plačal, kot na koncu in tudi na startu, pešačil po cesti
Zebdi     
2.9.2015
Tudi v Sloveniji so zadeve lepo urejene. Parking je označen tako v naravi kot tudi na planinski karti, ampak nekaterim to očitno ni dovolj zavijanje z očmi
mirank     
2.9.2015
Da je parking urejen to drži, kako, je že druga zgodba. Kar moti je jasen znak za prepoved prometa naprej in rampa pa še kakšna informacijska tabla zravenzavijanje z očmi
jax     
2.9.2015
Če me spomin res hudo ne vara, je znak na začetku ceste čisto jasen. Rampe pa res ni. Sam sicer mislim, da ni nobene potrebe po tolikšnem zaostrovanju prometne ureditve (parkirišče sredi doline je bilo čisto ok), ampak s tem, da ni jasno označeno, se pa ne morem strinjat. No, dopuščam možnost, da je bil od lani znak odstranjen. Letos še nisem bil tam.
jax     
2.9.2015
Aja, pa rampe tudi v Italiji marsikje ni. Ampak tam pa nekako velja, da se znak za prepoved upošteva.
mirank     
2.9.2015
Če se prav spomnim je bil res čisto jasen znak za prepoved ustavljanja in parkiranja; od tu naprej no comment


planika82     
2.9.2015
Znak za prepoved ustavljanja in parkiranja je seveda še vedno tam (razvidno iz slike 2) in tam je z namenom, da se ga upošteva. Kot prvi Zebdi, je parking označen tako na licu mesta kot na planinskih kartah. Ne vem, kaj je narobe s parkiriščem oz. kako bi moral biti drugače urejen? Če je znak z jasnim pomenom prepovedi, rampa ni potrebna.
jax     
2.9.2015
https://www.google.si/maps/@46.3825424,13.7624741,3a,75y,100.41h,70.82t/data=!3m6!1e1!3m4!1sgZC2bF-JISyfDqJEowes3Q!2e0!7i13312!8i6656?hl=sl
Je res tako nejasno?
jax     
2.9.2015
Pa dajte copypastati celo tisto klobaso. Link ni lepo povzet.
gorska_jožica     
20.4.2016
Živjo, konec naslednjega tedna nameravamo do Pogačnikovega doma čez Zadnjico. Mogoče kdo ve, kakšne so razmere? Koliko je snega?

Hvala in lp!
nordkap     
25.6.2016
lp,

nameravam v kratkem po tej poti. Zanima me kako je sedaj s tem parkiranjem, da se tam na starem ne sme, razumem, ali se lahko brez ovir ali kazni parkira tam, ko je navedeno izhodišče, oziroma tako kot na sliki 1.
Da ne bom ob povratku iz lepe ture vse skupaj imel poslabšano.

Hvala za info.
mirank     
25.6.2016
Tisto je uradno parkirišče, kam dalje naprej niti ne moreš več, saj so postavili še eno rampo.
nordkap     
25.6.2016
Hvala za odgovor, saj ne bi šel kam dalje, sam, da je to to, da ne dobim listka. Če se pot podaljša me sploh ne moti, ker rad hodim.
Hvala.
tofant67     
11.8.2016
Ta vikend se odpravljamo na Kriske pod. ALi je na parkirišče možno parkirati avtodom dolg 7 metrov.zanima me tudi če je pot primerna za majhnega psa vajene ga dolgih sprehodov.lp in hvala za vaša mnenja
B2     
12.8.2016
Na (novem)parkirišču pred rampo je dovolj prostora tudi za kakšen avtobus.Iz doline Zadnjice je na Križke pode speljana udobna mulatjera, hoje je za kakšne tri ure. Če bo vaš pes zmogel to pot pa morate presoditi sami...
to68ne     
17.8.2016
Pozdravljeni !
Ta ali naslednji vikend se odpravljam (odvisno od vremena) se odpravljam na Kriške pode in sicer iz Zadnjice. Vendar imam namen nareiti krožno turo in sicer: Zadnjica-Kriški podi-Bavški gamsovec-Luknja-Zadnjica. Računam, da je to za nekje 10 oz 11 ur hoda. Mi lahko pomagate, koliko časovno je dejansko ta krožna pot.
hvala
miri     
17.8.2016
to68ne,bo kar držalo.Če boš naletel na trop kozorogov,se bo pa podaljšala za par minut.
Branee     
17.8.2016
Jest sm sel po tvoji poti navzdol iz BG 3ure do zadnjice
darinka4     
17.8.2016
Iz Zadnjice do Luknje je 4,50 take bolj normalne hoje brez dirkanja.mežikanje
Branee     
17.8.2016
Dejte no 4 pa pol ure do luknje je 2 ure za enga fit posameznika
Smetar     
17.8.2016
Če "stopiš" imaš dejansko ene 7h hoje brez pavz nasmeh Drugače bo pa ta čas kr držal (10-12h), skupaj imaš skoraj 21km, in 1850 višincev.
miri     
17.8.2016
Branee,daj ,pomnoži tvoja leta z dva ,dodaj 10 in potem komentiraj.
Branee     
17.8.2016
Jah kako nej vem koliko je star zmeden
to68ne     
17.8.2016
Najlepša hvala vsem za pomoč in odgovore. Star sem 48 let vendar grem na pot z družino, tako, da bo pot mogoče časovno malce daljša, sem pa prepričan, da bo lepo in nepozabno. Ja kakšnega kozoroga se veselim srečati, tako tistega na štirih nogah kot tistega 0,5l.
hvala še enkrat za pomoč
dolce     
1.9.2016
Pozdravljeni, mi lahko svetujete glede obutve, so za pot na Kriške pode nujni gojzarji ali so dovolj pohodni/višji čevlji?
zokica     
1.9.2016
Ha...to je tako kot če vprašaš, ali rabiš na morje kopalke. Ne ne rabiš - lahko si v gatah ali brez.
Ljubljana     
1.9.2016
Kakšna je razlika med gojzarji in pohodnimi/višjimi čevlji?
dolce     
1.9.2016
Gojzarji so pač gojzarji, pohodni čevlji pa so malo bolj robustni športni copati...
ZOJA     
9.9.2016
Pozdravljeni, prosim če mi kdo pove, če je kakšna voda pri koči ali v koči...pitna ali ne pitna.
lp
simon79     
9.9.2016
Voda je seveda pitna (kje pa bo, če ne tam gor). Ponavadi v koči, ni problema. Je pa v okolici voda tudi ca. 20 minut pred kočo iz smeri Zadnjice (korito, vode dovolj). Ali pa na poti od doma naprej proti Križu/Škrlatici, dobrih 5 minut od koče - tam je sod ter cev, ki sicer dovaja vodo v dom...
ZOJA     
9.9.2016
Hvala za uporabne informacije.
lp
andrejam     
21.9.2016
Odlična turca. Ob 7.30 sem štartala pri "rampi" ob 13 uri sem že bila na poti proti Vršiču. Pri koči je bila malica in zaslužen Radlervelik nasmeh
miri     
21.9.2016
@simon79,ne bodi tako prepričan o čistoči vode.Zgornje Kriško jezero je eno najbolj onesnaženih jezer v Sloveniji.
jprim     
21.9.2016
@Dolce gojzarji so okovani čevlji. Mislim, da so minili časi, ko so se nosili gojzarji na planinske ture.
Lp
vanya     
3.8.2017
Toliko sem prebrala o tem parkiranju,da raje še enkrat vprasam kako je letos z tem?nas radarji se vedno lovijo in pišejo listke?jezenTorej kje točno zdaj parkirati če gres iz Zadnjice na Kriške?nasmeh
mirank     
3.8.2017
Kolikor vem listkov ne pišejo več, ker nimaš izbire-postavili so rampo.
Enka     
3.8.2017
Parkira se skoraj takoj, ko zaviješ z vršiške ceste v Zadnjico, mogoče 200m za ovinkom.
vanya     
7.8.2017
Hvala obema za info.nasmehnasmehnasmeh

vanya     
7.8.2017
Aja še to bi vprasala, če gor prespiš,verjetno ni nič narobe če avto pustis torej tam pred rampozmeden?
darinka4     
7.8.2017
Pred rampo raje ne puščaj avta. Pusti ga spodaj. Saje je veliko parkirišče.
turbo     
8.8.2017
Pred zapornico je parkiranje prepovedano predvsem zato, ker je tam vodno zajetje !
vanya     
10.8.2017
ok.res hvala za info.bomo ga pustili na parkirišču.nasmeh

FSkok     
3.8.2018
Ali je informacija glede pitne vode ob poti aktualna?
tfajfar     
3.8.2018
Voda je.

@admin (popravek opisa poti)
Razpotje za malo kriško jezero je (sedaj) označeno.
FSkok     
3.8.2018
Hvala za obe koristni informaciji,
lp, Franci
FSkok     
3.8.2018
Hvala za obe koristni informaciji,
lp, Franci
FSkok     
3.8.2018
Hvala za obe koristni informaciji,
lp, Franci
miratan     
10.9.2019
Pozdravljeni,
mogoče kdo ve, približno koliko časa bi porabili za pot od Pogačnikovega doma na Kriških podih, čez Dovška vratca, Bovški Gamsovec v Luknjo, čez Plemenice, Triglavsko škrbino na Triglav?
bbugari1     
10.9.2019
5,30 h.
bo_zl     
10.9.2019
Smerokaz na Dovških vratcih pravi takole: Pogačnikov dom 30 minut, Luknja 2 uri 30 minut.
Smerokaz na Luknji: Triglav 4 ure.
Skupaj torej 7 ur, koliko si hitrejši od teh časov pa sam veš.
miratan     
12.9.2019
Pozdrav še enkrat. Ali je čez Plemenice potrebna varovalna oprema, saj slišim, da so zajle le redko posejane? lp
darinka4     
12.9.2019
Čelada vsekakor. Na začetku in v zadnjem žlebu lahko uporabiš varovalni komplet.
cotro4     
13.9.2019
tu maš moj video iz plemenic če ti kaj pomaga , priporočljivo je da se tudi brez - https://www.youtube.com/watch?v=lWLjl_kszEA&t=101s
Emiljano     
17.7.2020
V sredo,18.julija smo šli trije planinci na turo od Pogačnikovega doma do Luknje, Doliča in nazaj v Trento. Na parkirišču je nekdo poskušal vlomiti v avto. PZS, policija ali ne vem kdo bi moral nekaj narediti, saj se vlomi na tem parkirišču menda ponavljajo.
Emiljano     
17.7.2020
Pardon, datum je napačen. Na omenjeno turo smo šli v sredo, 8.julija
KMiha     
18.7.2020
Pozdravljen Emiljano, smo se srečali pri koči, po debatirali in spili pivo ali 2 nasmeh Vam je uspelo priti na gamsovc?
Emiljano     
31.7.2020
Pozdravljen Miha!
Da, z 10 kg nahrbtnikom smo uspeli splezati na Bovški Gamsovec. Bil sem zelo vesel, saj sem se pred nekaj leti dvakrat ustrašil višine. Tokrat mi je uspelo, držal sem se pravila mojega gorskega vodnika..."Glej samo, kam boš stopil in kje se boš prijel. Tisto tam spodaj te ne zanima". Jaz pač pogledati ne smem v globino, ker se pojavi strah pred višino. Pri plezanju navzdol je seveda to težje izvajati.velik nasmeh
Srečno pot v hribih še naprej!
Pušjakec     
5.8.2020
Pozdravljeni,

v tem tednu se odpravljam na Kriške pode in me samo zanima kakšno je stanje zajl na poti. Varnost je le na prvem mestu, še posebej za neizkušenega hribolazca velik nasmeh

Hvala za odgovor in lep pozdrav
jax     
5.8.2020
Na tejle poti? No, res je, spodaj pri prečenju ene grape neka zajla celo je - in tam je v dobrem stanju. Sicer je pa to mulatjera ...
GregorD     
6.8.2020
Pot je zelo udobna in v dopoldanskih urah "hladna". Kot je napisal predhodnik, je samo eno mesto, kjer je pot ozka in rahlo izpostavljena. Jeklenica na tem delu je OK.

Le pot pod noge.
glorija     
1.9.2020
Pozdravljeni,
Pred kratkim sem prvič obiskala to pot,ki je vodila do Kriških podov in naprej do Razorja...Moram pohvaliti mlado osebje ,ki je v koči spretno,prijazno postreglo z hrano in prenočiščem,velik vzor vsem ostalim kočam,ki teganekje nisem doživela....še se vrnem,bravo mladi...varen korak vsem in srečno..nasmeh
Robyt     
30.11.2020
Danes narejena tura. Zjutraj mraz v Zadnjici je pritiskal, ampak po poti sva se pošteno ogrela. Pri domu nam je sonček zaželel dobrodošlico. Perfekten dan, popolno brezveterje in sonček kateri je res grel stare kosti, pa še sama sva bila gor Še do jezera sva skočila spotoma dol, pomrznjeno ampak še vedno čarobno. En del poti spremljacva kozoroga. Res idealen dan je bil. Za pojutrišnjem napovedujejo sneg.
jugo.kis@gmail.com     
19.12.2020
Do doma na Kriških podih sem prišel iz doline Vrata čez Sovatno od koder je krasen pogled na Triglav. Ker sem imel krče v nogah, nisem šel naprej na Razor ampak sem v domu prespal in šel naslednji dan nazaj čez Sovatno v Vrata. Moj frend Beno je pa šel na Razor, jaz pa sem ga počakal v domu. Naslednjič pa nameravam iti na Razor iz doline Zadnjice v Trenti, ko bom bolje pripravljen na 10 ur hoje.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje