Planinarenje

Planinarenje

Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Julijske AlpePrisank / Prisojnik / Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik
   Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik (Hanzova pot)  
Vrijeme hodanja: 5 h
Ishodište: Koča na Gozdu (1226 m)
Cilj: Prisank / Prisojnik (2547 m)
Visinska razlika: 1321 m
Visinska razlika (po putu): 1350 m
Zahtijevnost: veoma zahtjevan označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: TNP 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto): šljem, komplet za samoosiguranje, cepin, dereze
Preporučljiva oprema (zima): šljem, komplet za samoosiguranje, cepin, dereze
Opis puta:
Od Koče na Gozdu nadaljujemo še nekaj deset metrov po cesti v smeri Vršiča, nato pa se levo navzdol odcepi steza. Usmerimo se na omenjeno stezo in na desni strani bomo tudi opazili smerokaz “Hanzova pot 5h”. Pot nas nato kmalu pripelje iz gozda in se prične vzpenjati po melišču ob redkem ruševju navzgor. Takšna pot nas nato pripelje do vstopa v plezalni del poti, ki se nahaja v bližini manjšega slapa.
Pri vstopu v steno nadaljujemo nekoliko desno in se pričnemo vzpenjati s pomočjo klinov in jeklenic. Pot nas nato pripelje do še enega slapa, ki ga s pomočjo klinov prečimo. Sledi nekoliko manj zahtevno prečenje strmih pobočij proti zahodu. Kasneje pot zavije v levo in se vzpne mimo nekaj ruševja. Na desni strani se nam tu odpre lep pogled proti nekoliko večjemu slapu, ki pada preko strmih sten. Sledi nekoliko strmejši vzpon po večinoma nezavarovanem pobočju, nato pa pot zavije desno v steno ter se strmo vzpne ob številnih klinih in jeklenici. Sledi ponovno prečenje nekoliko izpostavljenega pobočja. Pot nas vodi mimo manjšega Marijinega kipa, ki se nahaja levo v steni. Pot nato zavije nekoliko v levo in sledi kratek spust s pomočjo klinov in jeklenice, ki nas pripelje do snežišča. Snežišče se običajno obdrži čez celo leto, za prečenje pa nujno potrebujemo cepin in dereze. Na drugi strani snežišča nato pot zavije nekoliko desno in postane lažja. Vzpnemo se po travnatem pobočju mimo nekaj macesnov, nato pa nadaljujemo proti zahodu in po policah prečimo prepadna pobočja. Pobočje nato ponovno postane manj strmo in pot nas pripelje do razpotja, ki se nahaja na višini 1800 metrov. Desno vodi pot proti Prednjemu oknu, mi pa nadaljujemo levo po Hanzovi poti.
Po kratkem nezahtevnem vzponu se nato kar nekajkrat strmo vzpnemo ob jeklenici s pomočjo številnih klinov. Pot nas nato pripelje na dokaj položna pobočja na južni strani vrha Hanzov Turn (2040m). Tu je običajno še eno snežišče, ki pa je precej manj strmo kot tisto prvo.
Nadaljujemo rahlo desno pod strme stene Prisojnika ter se nato vzpnemo po nekoliko gruščnati grapi proti škrbini na južni strani vrha Hudičev steber (2237m). Tu je pred vstopom v zelo zahtevni del poti tudi vpisna knjiga.
Pot se v nadaljevanju skoraj navpično vzpne s pomočjo jeklenice in klinov, nato pa po policah preči prepadna pobočja proti zahodu. Kasneje pot zavije v levo in se prične vzpenjati po precej strmih severnih pobočjih navzgor. Ta del poti večinoma ni zavarovan zato je potrebno še nekaj več previdnosti. Pot nato zavije v levo in nas po manj strmem pobočju pripelje na severovzhodno stran vrha. Tu pot ponovno postane zelo zahtevna in se najprej navpično vzpne po skobah nato pa še po nekoliko izpostavljenem pobočju s pomočjo jeklenice in klinov. Od tu sledi samo še kratek vzpon do vrha Prisojnika.
Hanzova pot na Prisojnik je najdaljša zavarovana plezalna pot v Sloveniji in tudi tehnično spada med najzahtevnejše. Zaradi snežišč na poti pa je tudi v poletnem času obvezna uporaba cepina in derez.
Za sestop je priporočljivo izbrati Slovensko pot.
Pristup do ishodišta:
Iz Kranjske Gore se preko prelaza Vršič peljemo proti Bovcu ali obratno, a le do Koče na Gozdu, kjer parkiramo na parkirišču pred kočo.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Križ
Prosječna ocjena izleta: 9,7/10  (br. glasova=7)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Koča na Gozdu - Prisank / Prisojnik
karlin     
5.9.2009
Pozdravljeni!

Mene pa zanima, če je kdo slučajno šel na Prisank pred časom- zanima me stanje poti, koliko je še snežišč?

Hvala!
skrajnik     
5.9.2009
po moje so bile zgornje slike posnete pred kratkim, tko da je tole kar realno..

Sklepam, ker prej poti še ni bilo opisane, prvič videl ta teden..
Rok     
5.9.2009
Slike so od 1. septembra.
Sneg je bil zelo trd, tako da je uporaba cepina in derez nujna.
karlin     
5.9.2009
Hvala....
karlin     
20.7.2010
Je šel kdo slučajno po Hanzovi poti na Prisank pred časom- kakšna je kaj pot, je kje še kaj snega?

Hvala!
knap4227     
20.7.2010
Poglej dve objavi pred tabo, sneg je in bo tudi ostal. Lp
JusAvgustin     
8.8.2010
snežišče brez derez in cepina ni prehodno, sneg trd, zbit, skratka dereze in gas! varovala, kolikor jih jevelik nasmeh O.K. Na nekaterih mestih je pot izpostavljena s tem da ni zavarovana. Velja previdnost in zdrava pamet. Najlepša razgledna pot pri nas! Na vrhu ob 9h. Do 10h sama, nato pa... jezen
CarKuki     
25.8.2010
Obiskala sva jo v soboto 21.08. Definitivno najlepša zavarovana pot pri nas. Snežišče so nekateri prečili brez derez, samo s cepinom, kar odsvetujem, ker ste lahko po hitrem postopku pri Tičarci :-)) Del poti je precej krušljiv in večinoma nezavarovan, pa zato toliko lepši. Odsvetujem vsem, ki se bojijo višine in izpostavljenosti ter svetujem tistim, ki imajo nekaj izkušenj s podobnimi potmi. Vzdevek najtežja pri nas pa več kot drži. Mogoče ne toliko po tehnični plati kot po nezavarovanosti. Še me bo videla :-)) Kot je rekel kolega pred mano pamet v roke in srečno pot.
ania     
27.8.2010
danes bila na prisanku po HANZOVI. vse ok, snežišče ne priporočam prečit brez derez in cepina zavijanje z očmizavijanje z očmi.

tudi vreme je sprva še držalo, kot nalašč pa se na vrhu pojavila megla, tako da je bila vidljivost enaka o eekeek.

ŠE ENKRAT NE ITI NA POT BREZ DEREZ IN CEPINA.

LP A.
0_Veter_0     
30.8.2010
Včeraj šel po Hanzovi na Prisank. Vreme je bilo zelo lepo; aktualno snežišče brez cepina ni prehodno (oz. ni priporočljivo), uporabiti velja tudi dereze (je pa nastal med skalo in snegom 'jašek', tako, da je potrebno nekaj spretnosti, da zlezeš na snežišče). Drugače izjemni razgledi, uživancija, na vrhu pa ... gužva mrk pogled
ponosen     
31.8.2010
--jaz sem šel 21.8.samo z direzam. Greš komot,samo na začetku velja previdno stopit, nato pa gre gladko po snežiču samo z direzam. pa previdno!
JusAvgustin     
31.8.2010
direzamivelik nasmeh, kaj pa če bi ti z direzami zdrsnilo? verjetno bi se težko ustavil brez capinavelik nasmeh
ponosen     
31.8.2010
..Jah saj, če si nad prepadi in ti iz klina ali zajle zdrsne roka ali čevel..greš tudi v prepad.velik nasmeh
JusAvgustin     
31.8.2010
a je lep ane, predn okn?
lepenatka     
31.8.2010
Res je..
Bojan_A     
15.9.2010
Sem danes šel po Hanzovi poti na Prisojnik. Sestopil pa po južni poti.

Poročilo: http://bojanambrozic.spaces.live.com/blog/cns!ACD975034630F7FE!10592.entry
ben     
16.9.2010
Jah, Bojan se mi zdi, da si kar nekoliko poenostavil tole Hanzovo.Verjetno si še vedno pod vtisom teh avstrijskih ferat, kjer brez kompleta res nimaš kaj iskati. Samovarovalni komplet je za marsikoga tu kar obvezen del opreme, no v mladih letih sem jo tudi jaz prelezel brez, pa tudi brez derez in cepina je šlo (takrat pod žlebom ni bilo snega). Pa še namig: po vršiški cesti boš hodil vse skupaj kakšnih 500m, ostalo se da vse po potkah, ki kar precej zbližajo pot do avta.

LP B
Irina     
20.8.2011
Želje so eno, realnost pa drugo. Skratka, rada bi se podala na Prisank po Hanzovi poti.
Nisem začetnica, klini, jeklenice, prepadi in prečenja mi niso tuja, a zakaj bi na celi poti oprezala samo za oprimki, če se da tudi uživati.
Torej, kje lahko najamem izkušenega, gorskega vodnika? Ni je čez moško ročico, ki bi me varno popeljala čez steno.
BT88     
20.8.2011
V sredo prehodil tole potko v osami odlično in priporočam vsem,ki imajo raje divjo naravonasmeh Srečno
BT88     
20.8.2011
Irina ma bi napisala tole v torek zvečer. pps pa vsaj cepin rabimo no ja . . . drugače pa kot je napisal Bojan komplet varovanja pa bolj malo
Tadej     
3.9.2011
Opisana pot je zaradi skalnega podora do nadaljnjega ZAPRTA!
Irina     
3.9.2011
Očitno z mojim obiskom Hanzove letos ne bo nič. Se je že tako nemenilo. Bo pa drugo leto toliko bolj zaželjena.

Se pa bojim, da se bodo nekateri podali nanjo ravno sedaj, ko je zaradi podora zelo nevarna in zaprta.
Irina     
3.9.2011
Opozorilo GRS Kranjska Gora

http://www.gore-ljudje.net/novosti/69228/
BT88     
8.9.2011
Mogoče ve kdo kje je prišlo do podora zmeden
skrajnik     
8.9.2011
k se mi lih da:
malo pred sedlom nad hudičevim stebrom...
BT88     
8.9.2011
Hvala! da se vam je dalomežikanje
Rakun     
6.5.2012
A ma kdo podatek, kdaj se planira sanacija te poti?
Irina     
6.5.2012
@Rakun,
verjetno bodo skrbniki tisti, ki ti bodo lahko dali najbolj natančen odgovor.
pdkranjskagora@pzs.si
redbull     
17.6.2012
ali je že ta pot urejena?, če še ni kdaj bo , če kdo ve

hvala za odg.

lp
redbull
Branee     
1.7.2012
Tudi mene bi imelo iti po tej poti naslednji vikend ali vikend po tem, kako je z njo ce kdo ve?
panda10     
6.7.2012
Živjo nasmeh
Za vse, ki vas mika Hanzova pot na Prisank. Sanacija poti, kjer je lani prišlo do smrtno nevarnega podora, naj bi potekala v četrtek, 14. julija, čeprav dvomim, da bo sanirana v enem dnevu.
Torej, še malce za počakat, prepričana pa sem, da, ko bo pot obnovljena, bo obvestilo tudi podano na hribi.net
Srečno in varno!
ljubitelj gora     
3.8.2012
Pot je sanirana in ponovno odprta, varno in srečno. lp
gorski škrat     
3.8.2012
pozdrav vsemm ljubiteljem giora, vptašanje pa : v ponedeljek, 6.8 nameravam po hanzovi, pa me zanima kako je z prečenjem prvega spodnjega snega....ga je veliko???zelo trd??...vsaka info dobrodošla. hvala. pa obilo užitkov v gorah nasmeh
Jonny_     
6.8.2012
Tudi mene zanima, kako je kaj s snegom - se rabi zimska oprema?
ljubitelj gora     
6.8.2012
Informacije dobiš na naslednji povezavi: http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=1&id=4741 ali http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=1&id=546&stran=14
ben     
6.8.2012
Bil sem na Hanzovi v soboto. Snežišče je, in ima precej veliko robno zev. Če ti že uspe zlesti na sneg so nujne dereze in cepin . Sam sem se spustil pod snegom v iztek snežiča kjer pa moraš v sestopu preplezati en dvometrski sluzast skok.

LP B
Jonny_     
7.8.2012
Ben, hvala za odgovor. Koliko se izgubi na času, če greš pod snežiščem?
ljubitelj gora     
11.8.2012
Šli danes po Hanzovi poti, dereze, cepin niso potrebne, pas in samovarovalni komplet priporočam, pazljivo, zaradi padajočih skalc.
urbancek     
11.8.2012
Ja in kje si potem šel brez cepina in derez? Ker ko sem šel jaz mi tam ob robu ni izgledalo prav prijetnozavijanje z očmi
ljubitelj gora     
11.8.2012
Ga pobira iz dneva v dan hitro in brez pomena nost s seboj cepin in dereze, pa ne se zadrževat pod snežiščem, ker mi je nekdo napisal, da se je v preteklosti že zrušlo na planinca. Šli pa smo ob desni strani, najprej dva manjša skokca in pod snežiščem, ki je bil 2 metra nad nami. Sem bil pa ves čas pozoren na skalce in meni se je zdelo srhljivo, vsi ti podori v preteklosti, padajoče skalce, naša skupina ni dobila kakšne neprijetne pošiljke, zato štartat zgodaj, pred steno se naredi dan okoli 5.30, samovarovalni komplet mel smo ga vsi, ampak uporaba, če sem ga že imel na sebi sem ga pa tudi uporabljal že zaradi varovanja, če ti prileti skalca in padeš te bo samovarovalni komplet obdržal par metrov pod kraj nesreče, drugače pa bi bil padec smrten.
urbancek     
11.8.2012
Sicer verjamem, da ga pobira... Bi pa rekel, da je bolj nevarno hoditi pod talečim se ledom kot pa nad njim...mežikanje
Sicer pa tisti "skokci" po desni vsaj zame niso zgledali nedolžno... Lp!
ljubitelj gora     
11.8.2012
Tisti skokci, počasi pa gre, lahko pa ga prečiš po melišču nad snežiščem, kot onadva Hrvata, nč ni varneje, če si nad snežiščem, se ti pa lahko udre, ker ne veš kaj je spodaj.
urbancek     
11.8.2012
Uf, ga je pa res kar pobralo v enem tednu, če se še zgoraj hodi. Hja LG, bolje pasti na rit kot na glavo, a se strinjaš?velik nasmeh
ty_na     
12.8.2012
Danes na Hanzovi poti na Prisojnik najden mobilni telefon. mail: marko.cuk59@gmail.com
ljubitelj gora     
13.8.2012
Še čas: Potrebovali smo za vzpon 5 ur, sestop po grebenski, malo hitreje zaradi bližajočih se ploh pa okoli 2:30 ure do Poštarskega doma.
nataša1     
15.8.2012
Danes sem prehodila in preplezala Kopiščarjevo pot na Prisojnik. Zanima me, če je kdo prehodil obe Hanzovo in Kopiščarjevo in če mi lahko zaupa svoje izkušnje katera varianta poti je težja? Vem, da nobena ni lahka, vsaj po fotkah sodeč.
HMatjaž     
15.8.2012
Tehnično bolj zahtevna je Hazova
SiKT     
15.8.2012
Danes gor po Hanzovi in dol po Kopiščarjevi.
Kopiščarjeva definitivno težja (za vmesni del bi lahko rekli kar ferata v malem)medtem ko Hanzova ne odstopa od slovenskega povprečja. Sicer pa za moje pojme obe lahki.
Dr.ejči     
16.8.2012
Absolutno se strinjam s SiKT-o/om.
Hanzova je zelo,zelo lepa pot (hvala Hanza in mati Narava),neposiljeno speljana po naravnih prehodih.Z izjemo dveh vlažnih skokcev ob snežišču in vertikale s H.sedla je (moje mnenje) tehnično nezahtevna...(malo razočaran).Za malo boljše razpoloženje je sicer poskrbelo lažje,nezavarovano poplezavanje od polic navzor.
Spust po Kopiščarjevi (tehnično bolj zahtevna!).Opazna razlika od lani...zaradi masovnega turizma bolj zagruščena in zlizana.
Mimogrede!S poti proti Erjavčevi sva želela skrajšati v dolino proti avtu.Zavedel naju je lep shojen šoder (melišče),ki se je na koncu izstekel v dokaj gosto rušje.Po pretepanju sva (pa ne edina , sodeč po sledeh)le manjšo strugo in se po njej spustila navzdol...Skratka,če niste šodrovski intuzijasti,odsvetujem.
urbancek     
16.8.2012
Kakor za koga, sicer pa bi se jaz osebno tudi pridružil SiKT-ovemu mnenju... Za izkušene nobena ni posebno težak zalogaj...
merkur     
16.8.2012
Tine Mihelič v "kultnem" vodniku JA zapiše, da je Hanzova pot zagotovo najzahtevnejši pristop na Prisojnik. Zaradi dolžine, znanega snežišča (to je letos milostno) in slabše zavarovanega vmesnega zgornjega dela (morda je po popravilu tam kakšna bistvena sprememba, a ne verjamem). Kopiščarjevo uvrsti med najbolj drzno speljane pri nas, omeni pa še veliko količino železja (res ferata), kjer je priporočljivo uporabiti samovarovanje. Mimogrede, večje število varovalnih naprav in posledična možnost samovarovanja tehnično zahtevnost poti (z)niža. Tako Mihelič, in mnogi se z njim strinjamo, kar pa še ne pomeni, da za koga take poti niso lahke, celo otročje lahke. Vseeno, v slovensko povprečje vsekakor ne sodijo!

Za dobro (lastno) primerjavo zahtevnosti teh (ali drugih) poti je smiselno obe v kratkem časovnem razmaku prehoditi v isto smer. Bi me pa zanimal komentar predhodnikov, če bi omenjeni poti prehodila v obratni smeri, kar je redkost. Morda bi pa tedaj Kopiščarjeva vendarle nekaj izgubila, Hanzova pa pridobila na težavnosti. nasmeh
Boštjan MK     
16.8.2012
Vse podpišem, merkur. Vsekakor pa lepo speljana, Hanzova namreč, večji del po naravnih prehodih, kot že pišete predhodniki. Seveda pa bi bila Kopiščarjeva brez železja težja.
Srčno upam, da nikoli tudi k nam ne pljusne val iz sosednje npr. Avstrije, ko kar tekmujejo v novo odprtih zavarovanih poteh. Saj jim bo še črk zmanjkalo....C, D, E...velik nasmeh
Keko     
16.8.2012
Vsi ste navidezno proti C, D, E, v resnici pa na teh poteh v Avstriji kar mrgoli Slovencev.
Avstrijci vsaj znajo tržiti, zato so pa tam kot so, mi pa tu kot smo, ena velika žalost.
Boštjan MK     
16.8.2012
Torej se strinjava, Keko, da "železje" ostane v Avstriji, pa še za nas - Slovence - je dovolj blizu.mežikanje Kdor ima torej željo, lahko gre malo čez mejo uživat, kdor pa si zahoče še dokaj neokrnjene razgledne planine, kot je npr. Krstenica, pa lahko uživa že doma.
No, pa tudi molilne zastavice ne bi sodile na Prisank, saj vemo, kjer so "doma".

Sam osebno sem torej proti nadelavi novih ("nasilnih") zavarovanih poti, morda pa bi bil pogojno za, če bi kakšno speljali čez naravne prehode. A tu je že spet drug problem, saj imamo v Sloveniji že čisto dovolj markiranih poti, lovske poti in vse ostale stečine pa je prav, da ostanejo "samo" to. Ni večjega veselja, kot po vsem lomastenju skozi rušje, godenju zaradi vračanja nekaj metrov nazaj, potnih sragah...na koncu najdemo prehod naprej k sedlu, vrhu, naravnemu oknu...nasmeh A bojim se, da sem že malo zašel od Hanzove poti, ki je vsekakor remek delo. Malo več tem podvigu pa na:
http://www.gore-ljudje.net/novosti/68989/

Hmmm... o trženju pa morda le zelo na kratko. Ko začnemo denar vlačiti v gore, v planinski raj (ne)hote vnašamo tudi prepire iz dolin.mrk pogledmežikanje
nataša1     
16.8.2012
Za minuto bi se zopet vrnila na Hanzovo in Kopiščarjevo… potem pa lahko nadaljujete razpravo o ferratah… Hvala za vse vaše opisane izkušnje in mnenja. Predvidevam, da ste vsi, ki ste prispevali svoje komentarje, izkušeni gorniki ali celo alpinisti in tako sem prišla do sklepa, da bo najbolje da grem sama pogledat »izgled« Hanzove. Kapo dol fantom, ki so speljali katerokoli pot na Prisojnik ali jo pomagajo vzdrževat, da lahko po njih brezskrbno potujemo in si ogledujemo lepote te veličastne gore. Zelo me je fascinirala tudi pot pod Zvoniki do zadnjega okna in naprej do Škrbine… vaaauuuu… precej zračno in neverjetni prehodi.
Kopiščarjeva tudi mene precej spominja na ferrata sistem, čeprav ne čisto, saj so prehodi speljani smiselno, kar pri ferratah to čisto ne drži. Skratka - lažja ali težja, zame je bil to tudi odličen trening za ferrato na Mali Pal - mogoče še Cellon??? To pa je že drug "svet", ki vsake toliko časa prav zapaše, čeprav tudi sama nisem preveč navdušena nad takšnimi posegi v naravo. A če že so... z mojim bojkotom jih ne bo nič manj.
Vsem želim še veliko užitkov v pohajanju v gore in okoli njih, predvsem pa skupini petih fantov (Marko, Janez, Janko, Štefan, Andraž), ki ste naju v nedeljo z Ireno spremljali po tem nepredvidljivem skalnem svetu, ki vsakemu da toliko, kot si sam vzame.

Kekec666     
20.8.2012
Zanima me katero priporočate za prvič na Prisank,Kopiščarjeva ali Hanzova,in po kateri nazaj,za sestop najlažjo,ni nujno,da je katera od teh dveh..In pa Samovarovalni komplet Ovira ali Obveza?velik nasmeh..hvala
ljubitelj gora     
20.8.2012
Glede na to, da je Hanzova odprta in jo lahko opraviš brez zimske opreme jo pojdi, pas in samovarovalni komplet pa le vzami s seboj, so odseki k se je pametno pripenjat.
mako44     
20.8.2012
opis odprtja Hanzove poti iz 1926 najdete v Planinskemu vestniku iz tega leta. Zanimivo pisanje.Zanimivo, 30 let nazaj,uporaba SVK je bila neznana stvar, OK, v alpinizmu čisto OK, a tukaj se mi zdi pretiravanje, predvsem pa se mi zdi, da je psihična in telesna pripravljenost prvo, je pa res, vsak ve sam za sebe. Varen korak vam želim vsem skupaj!
slavi0902     
20.8.2012
pozdravljeni,tudi midva z možem sva v soboto 18.8.2012 opravila to pot,snežišče se da obiti,midva sva ga zgoraj(zimska oprema ni potrebna)SVK sva imela,uporabljaš ga po lastni presoji,z vrha pa sva se vračala po Grebenski....vsem želim lepe trenutke v naših prekrasnih gorahnasmeh
poloneza1     
21.8.2012
Ojla. 21.8. v treh urah na vrhu, cepina in derez se ne potrebuje več.
tulipan     
21.8.2012
Ni šlo hitreje?
turbo     
22.8.2012
Zagotovo so jo kar iz Kr.Gore peš urezali v breg, če so kar tri ure porebovali. Tri ure ! ! !
Keko     
22.8.2012
450 višincev na uro in si v treh urah gor, kaj se tako čudite. To za nekoga , ki je dobro kondicijsko pripravljen in ga okolje ne zanima, ki se s slikanjem ne ubada, ni tako težko dosegljivo.
nataša1     
22.8.2012
Pred tednom dni sem na tem portalu spraševala katera od poti na Prisojnik je težja: Kopiščarjeva ali Hanzova??? Od včeraj dalje pa sem si z empiričnim dokazom odgovorila na vprašanje. Ne glede na to, da sedaj ni snežišč, je Hanzova tehnično in kondicijsko bolj zahtevna. Nudi pa »obisk« še na dva dvatisočaka, kar je bila prava psihofizična razbremenitev za moje telo. SVK-ja nisem potrebovala, ampak to je odvisno od izkušenj posameznika. Zadnji del nudi odlično skalo za plezanje in tudi tik pod vrhom, kjer je bil odlom, so odlično obnovili pot.
Zdaj se sprašujem, kako je lahko Hanz nosil ovce tam čez, kjer se zdaj imenuje Hanzova stena??? Biti je moral od sile močan in spreten!!! Še en Martin Krpan.
Sestopila sem po Slovenski (južni poti), ki je tudi enkratno vzdrževana in en, dva, tri sem pri Poštarskem domu. Nekaterim predstavlja misel, da morajo potem še pešačiti do avta, ki ga za to smer pustimo na izhodišču pri »Koča na gozdu«, pravo travmo. Takšnim gornikom priporočam, da pridejo do ceste in sigurno se bo kdo našel, ki bo v svoj avto sprejel utrujenega planinca. Hvala šoferju, ki naju je s prijateljem varno ter zelo prijazno pripeljal do izhodišča.
Še enkrat hvala vsem za vaša dragocena mnenja, ki so spodbudila mojo radovednost, da zdaj vem vse iz prve roke.nasmeh
poloneza1     
24.8.2012
Da pojasnim. Malo manj kot 3 urce, pa še cca pol ure od tega sem uporabil za fotke in karte itd. Lp
krpan     
25.8.2012
Ah, jaz sem bolj skromen mežikanje.
Od Erjavčeve koče po Kopiščarjevi do vrha 4 ure in 40 minut.
KHMMM, da ne pozabim pripisat... sem šel navzgor rikverc zavijanje z očmi , bos velik nasmeh in vsi vzpenjajoči so lahko vame metali kamenjejezik
Tako je Poloneza1 pravi "amater" cool
ljubitelj gora     
25.8.2012
Po 14 dneh sem se ponovno znašel v Hanzovi poti, snežišča skoraj ni več, dolga, ne preveč naporna, razgledna, zanimiva, sprehod med macesni in visoko travo, pot je res vredna obiska.
poloneza1     
27.8.2012
Ma kaj ces, amater gor ali dol. Je bil pa le dober trening pred Matterhornom. Cao vsi Slovenceljni ( po SM).
bostjanp     
7.9.2012
Ali ima kdo informacijo, če je snežišče še aktualno ali je prečenje možno brez derez? Nujno.

LP
B
HRIBOLAZEC 18     
7.9.2012
Jaz sem šel po tej poti 15.8. že takrat se je dalo priti brez derez okrog snežišča
bostjanp     
7.9.2012
Še eno onformacijo bi prosil. Težavnost Hanzove poti napra Kopiščarjevi poti? Katera je bolj izpostavljena in katera ni oz. bolj "normalna" za pristop na vrh?

LPB
Bojan_A     
7.9.2012
Hanzova je lažja, daljša, dolgočasnejša. Nobena izmed poti, tako Hanzova, kot Kopiščarjeva ni prav primerna za sestop.
iztokkosir     
9.9.2012
Snega ni več. Cepin in dereze lahko ostaneta doma. mežikanje Čelada pa obvezna!
dunjo     
20.9.2012
To soboto, 22/9 imamo v planu Prisojnik po Hanzovi, pa me zanima, če kdo pozna razmere na poti po tistem poslabšanju vremena prejšnji teden. Ali je Hanzova sploh še primerna za vzpon? Hvala!
andrej78     
20.9.2012
Snega ni,oziroma ga je za vzorec,tako da veselo na pot!
ljubitelj gora     
20.9.2012
Nikar, ne priporočam, ker je novi sneg. Pod vrhom je prosto plezanje, tik pod vrhom pa so varovala a je zračno.
mtjkristan     
20.9.2012
Se strinjam z predhodnikom, kjer je prosto plezanje je zelo velika nevarnost zdrsa. Malo počakat mogoče ga bo pobralo in bo letos še možnost.
veja5     
3.10.2012
Zdravo! Ali je še kaj snega na Hanzovi?
Hvala za informacije.
dunjo     
27.6.2013
Ker lani ni bila osvojena Hanzova pot na Prisank, bi probali naslednji vikend.A ima kdo informacije v kakšnem stanju je pot? Bi že šlo za tako kar izkušene planince, ali je še prehitro? Hvala vsem za infonasmeh
Daaam     
27.6.2013
brez zimske opreme ne it, če pa niste zimsko vešči potem takem pa rajši še počakajte..
JusAvgustin     
27.6.2013
Tine v svoji knjigi svetuje: po 15. juliju, pa še takrat obvezne dereze in cepin. Snežišče pod Hudičevim žlebom bo letos vztrajalo celo leto. Tudi sneg na rampi bo še nekaj časa vztrajal.

LP, pa po pamet`nasmeh
kona79     
22.7.2013
a kdo ve kakšno je stanje poti?
hvala LP
jax     
22.7.2013
Zimsko opremo kar vzemi. Letos bržkone celo sezono.
oybl     
3.8.2013
Bil danes na Prisanku. Pot lepa in naporna, pod hudicevem stebrom je snega veliko, vendar so vhojene stopinje, tako da dereze niso potrebne, samo cepin. Pa en velik f***off trumam motoristov, ki se peljejo na Vrsic, sem se polovico poti pocutil kot da sem ob ljubljanski obvoznici...jezen
janik     
9.8.2013
Pozdravljeni zanima me če ima kdo kakšne informacije o aktualnih razmerah na Hanzovi poti na Prisank. Nameravamo v nedeljo po tej poti gor. nasmeh
Daaam     
10.8.2013
janik?..si pomislil na to da bi prebral kaj ti piše nad tvojim vprašanjem nasmeh
jedriličar     
10.8.2013
Ne, pa je veliko lažje stavit vprašanje, potem če pa nihče ne odgovori, pa smo vsi skup za en k.... velik nasmeh
Daaam     
10.8.2013
@jedriličarvelik nasmehvelik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh ..ja težko je življenje na forumu, včasih še bolj utrujajoče kot pa v resničnemjezikmežikanje
jedriličar     
10.8.2013
Ja, treba veliko brati .... sorry, jednostavno nisam mogao izdržati da ne napišem komantar mežikanje
janez.novak     
10.8.2013
Kaj jaz vem jedriličar, meni vedno odgovorijo, če drug ne pa Igor
jedriličar     
10.8.2013
Kad je Igor jedna velika dobrica, pa ima živce kot čelične sajle velik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh
Becar     
10.8.2013
Nekateri ste tako pametni, da vam ze skoduje. Zadnja informacija o tej poti je bila podana za 3.8. @janik sprasuje za 11.8., sklepam da v primeru sneznih razmer v njegovem primeru tura pride v postev kasneje. Fantje dragi, nima vsakdo cas celo leto po hribih hodit,ampak mora se za kaksno konkretno delo poprijet. Za take ljudi je taksna informacija zelo pomembna. Ce ne veste odgovora na zastavljeno vprasanje, se raje vzdrzite tudi neokusnih komentarjev.
jedriličar     
10.8.2013
@Becar: malo preberi tiste tvoje vodnike, posebej će imaš kakšnega o Hanzovi na Prisank, pa boš najdo info da se omenjeno snežišče zadrži celo leto. A i gore je napisano: pod hudicevem stebrom je snega veliko ... , pa mogoće so naši komentari (Daam, ja) neprimerni, ali je tudi i vprašanje od janik neprimerno, pa kakšno vprašanje, takav odgovor. A tvoj odgovor je u najmanju ruku neukusan, da ne kažem nekaj druzgega...
Daaam     
10.8.2013
vedno in povsod Becar..upam da mi ne boš še iz čipsa ven enkrat skočil...
Becar     
10.8.2013
Jedrilicar, drugim govoris, da premalo nazaj pogledajo o razmerah, a sad si ustrelio kozla, ker ce bi pogledao samo malo nazad, bi video, da recimo lansko leto skoraj celo poletje na omenjeni poti ni bilo snega, tako da ni vse v vodnikih. Sem mislil da toliko pa le imas znanja,da se v tem trenutku snezne razmere spreminjajo zelo hitro, tako da je bilo janikovo vprasanje povsem na mestu.

Daam, res je. Tam kjer se bo zafrkavalo uporabnike, tam bo becar iz cipsa pogledal. Pa ne prevec cipsa jest, ker ni zdrav.
jedriličar     
10.8.2013
Svaki daljnji komentar je potpuno suvišan ...
Mi je pa žal kozla ...
ljubitelj gora     
10.8.2013
Cepin, dereze, čelada, samovarovalni komplet,...
jedriličar     
15.8.2013
@Becar, daj si poglej slike 3 in 4, od danes ....
http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=1&id=164&stran=1
Potem pa preberi tvoje vodnike ki jih maš doma in končno nauči nekaj o snežnih razmer, npr. koliko hitro se tale zbita in predelana snežišča poleti, itd, itd ...
Becar     
15.8.2013
In kaj bi ti jedrilicar sploh rad povedal? Jaz te namreč ne razumem nasmeh. Urbancek je objavil slike, ki lepo prikazujejo koliko je še trenutno snega. Iz njih gre sklepati, da bo letos sneg OSTAL CELO SEZONO. Do tega dne pač takšnih slik ali sporočil, ki bi dajale te informacije na forumu ni bilo. Kot sem že povedal, pa ne drži, da je vsako leto tako. In kaj naj se zdaj jaz iz tega naučim? nasmeh
jedriličar     
15.8.2013
Da naučiš da tu takva snežišča zbita in predelana in se tale cca 1-2 cm na dan, pa ako ti je @oybi dana 3.8. napisao da je snega pod stebrom še veliko, onda su tvoji komentari bili potpuno suvišni. Eto, to bi trebao naučiti, pametnom dosta
Becar     
15.8.2013
Veliko - malo, to je relativno. Največ pove kvalitetna slika. Kar poglej pod temo Na Triglav, so se nekaj dni nazaj menili o snegu na poti Planika - Škrbina. Oskrbnica na Planiki je nekomu baje sporočila da je snega MALO. Zdaj pa pojdi pogledat, tako kot sem šel jaz 12.8.2013, če je snega res MALO. Da bi pa nekdo dal sliko gor? Neeee. Raje filozofirajmo, kaj je veliko in kaj malo.
Maticc     
22.2.2014
Malce drugačne vrste vprašanje.
To snežišče - je pred vstopom v steno oz. plezanjem?
Kdo ve, če je to tisti Škedenj, ki je ostanek ledenika pod Prisankom?
Zanimajo me te stvari, pa je dostopnih podatkov zelo malo.
ben     
22.2.2014
@Maticc: Snežišče je nekje na koncu prve tretjine poti od vstopa v zavarovan del! Malo poglej slike zgoraj v opisu! Za drugo vprašanje pa ne vem.
LP B
JusAvgustin     
22.2.2014
Krnica v Škednju/ih je na drugi strani! Na Krniški.
gs     
18.7.2014
Zanima me kako je s Hanzovo potjo na Prisank... Ali potrebujem cepin in dereze ali je čelada in samovarovalni komplet dovolj?
jax     
18.7.2014
Definitivno potrebuješ. Sicer pa glede na trenutne snežne razmere utegne biti tudi ob uporabi zimske opreme ponekod težavno.
ljubitelj gora     
24.7.2015
od sedaj gre brez zimske opreme
metod     
22.8.2015
Danes je bila pot OK. Prečenje lijaka, kjer je običajno snežišče priporočam nekje po sredini ali še malo nižje. Jaz sem šel višje, pa je zoprno, nestabilno.
JusAvgustin     
23.8.2015
Misliš iztek Hudičevega žleba?mežikanje
papez78     
26.8.2015
Zanima me kako je s Hanzovo potjo na Prisank... Ali potrebujem cepin in dereze- hvala na odgovoru.
jax     
26.8.2015
Do nadaljnjega ne.
papez78     
26.8.2015
hvala. jax
Domch     
2.9.2015
Zelo lepa pot, priporočam vsakemu, da jo prehodi. Varovala brezhibna, sneg je letos že zdavnaj pobralo. Ko sem gledal te slike me je kar stiskalo od strahospoštovanja. Ko sem jo pa prehodil, pa sem bil navdušen in pot ni niti približno tako izpostavljena, kot izgleda na slikah. Še vedno si zasluži spoštovanje je pa zagotovo lažja od Kopiščarjeve.
nightclimb     
28.9.2015
Prisank po Hanzovi 08/08/2015
sebaseba     
9.1.2016
Mi smo šli 1.1.2016. Gor po Hanzovi dol po cca. Južni poti.
Prečenje tistega prvega snežišča je bilo malo problematično brez snega, druga so bila ok. Višje gor, sploh od krnice naprej je bilo snega precej. Razmere so bile bolj "mix", skala, sneg+led, skala, itd. (gor/dol dereze na 15-30 min) Ferate so bile tako najlažji del poti.
Za dol po južni smo več ali manj hodili po nekem dolgem snežišču navzdol ob poti, tako da je bilo to bolj brezpotje. To je bilo lažje, saj je bil sneg stalno in še je bila že noč. Hanzova se nam je malo zavlekla.
Ob sestopu, sploh na koncu, smo imeli kar stalno dereze gor, tudi po rahlo daljših kamnitih prečenjih.
Samovarovalnega kompleta nismo nekaj uporabljali, mogoče bolj za "filing" na enem rahlo zmrznjenem delu čisto pod vrhom, so pa prišle dereze in cepin zelo prav.
Matthew     
15.7.2016
Planinski pozdrav. Zanima me, če kdo ve, kakšno je stanje na Hanzovi poti, koliko je še snega, so potrebne dereze in cepin? Hvala :-)
redbull     
15.7.2016
dereze in cepin nujne! Na višini 1600m moraš prečiti praktično večni sneg na tej poti. Zaradi pozne zime je to snežišče še obilnejše.
Pogledaj slike :
http://deyangrm.blogspot.si/2016/07/prisank-razor-stenar-2716.html
kufrio     
5.8.2016
Pozz. Dal su i dalje potrebni dereze i cepin na Hanzovoj stazi? Hvala!
dpavli     
15.8.2016
Dereze i cepin su i dalje potrebni kod prelaska donjeg snežišča. Pozz
vmisurac     
21.8.2016
Ali ma stopin na snežišču? Zares potrebujem dereze in cepin?
ElBombinho     
23.8.2016
A bi šel kdo jutri po tej poti pa mu ni odveč družba?
ElBombinho     
9.9.2016
Snežišče je precej spodjedeno, previdno da se komu ne udre - predvsem ob robu. Srečno!
dejansok     
25.8.2017
Ali kdo ve ali je potreben cepin in dereze za ta vikend,če se gre po hanzovi?
darinka4     
25.8.2017
Za Hanzovo ni potrebno ne cepina ne derez.Fajn je , če je lepo vreme in dobra kondicija.Tisto snežišče spodaj je lepo prehodno. Je posuto z drobirjem. Pa srečno na poti!
rozirozi     
18.9.2018
Prosim za informacijo, če je šel kdo po Hanzovi na Prisojnik:
Ali je kopna ali so še snežišča? Je potreben cepin? Dereze?
Hvala!
Domch     
18.9.2018
Poglej pod Prisonjik Hanzova - trenutne razmere. Snežišče je na tej poti večno, kar pomeni, da je za varno gibanje vselej potrebna zimska oprema.
kolobar     
18.9.2018
Zimska oprema ni potrebna, če si sposoben/sposobna splezat par metrov navzdol. Tako greš lahko okoli pod snežiščem. Če se odpravljaš na Hanzovo, potem najbrž zmoreš tudi to.
Stanje 16.9.2018, ko nas je tako prišlo mimo snežišča enajst.
darinka4     
16.8.2019
Bila včeraj po Hanzovi. Letos je treba nesti zimsko opremo s sabo, sicer se čez snežišče ne da priti. Se jih je kar nekaj obrnilo, ki je niso imeli. Oboje je treba imet. Drugače pa kondicijsko zahtevna pot. Precej plezanja, tudi prostega. Rabila sem 5 ur do vrha, kolikor piše. Ker nas je bilo malo na poti, ni bil sprožen niti en kamenček, čeprav je veliko šodra na poti. Sestopila sem po južni in šla z Vršiča hodit po Vršiški cesti do avta , ki sem ga imela v bližini koče na Gozdu.
dprapr     
16.8.2019
Sem na forumu Slo-Alp zasledil, da snežišče z uporabo kladiva ne predstavlja večjega problema.
Kaj hočem reči? Tudi z derezami je lahko za nekoga nevarno, gre pa tudi brez, vendar ne brez orodja.
darinka4     
16.8.2019
Ne vem kaj ti reč. Sneg je biltrd in zaenkrat najboljša varianta dereze 12 najst zobe in cepin. Sicer pa kakor komu paše. Le da srečno prideš čez.
AnteP     
9.9.2019
Ima netko friške infomacije? Da li se moze zaobići snežišče s doljne strane?
bbugari1     
9.9.2019
Dragi Ante, na Hanzovu nikad ne idi bez cepina i dereza pa ti nikakvo zaobilaženje vječnog snežišča neće niti dolaziti u obzir. mežikanje
BT88     
9.9.2019
Jaz derez še nisem rabil za tam čez, tako da .... je pa res da vsak ve zase kako in kaj.
Če maš cepin si lahko izklesaš stope sicer pa je snežišče res zelo trdo velik nasmeh
darinka4     
9.9.2019
Letos pa ne prideš čez brez uporabe obojega. Sneg je bil trd kot beton in vsi tisti , ki so imeli cepin brez derez so se obrnili. Ni vsako leto enako.
AnteP     
12.9.2019
Jucer 11.9 prošao onuda, nisu potrebni cepini ni dereze u trenutnom stanju. A i sve se moze u potpunosti zaobici s doljne strane.
AnteP     
12.9.2019
https://imgur.com/a/qb7ib7t
jax     
12.9.2019
Hvala za informacije ...
MartinU     
14.10.2019
Žal je snežišče le še zgodovina in se ga brez težav zaobide. Cepini in dereze na poti v poletnem času niso več potrebni.
Slikano 14.10.2019
https://ibb.co/5sFZdLD
jax     
14.10.2019
No ja, brez opreme gre čez le v pozni sezoni, pa še to ne vsako leto. In - resnici na ljubo - jaz sem tega čisto vesel.
ŠpRo29     
24.10.2019
Pozdravljeni, zanima me casovno, koliko je za normalnega pohodnika, start preko Hanzove in preko jubilejne nazaj na Vrsic. Katera smer se drugace ponavadi uporablja oz. je lazja, skozi zadnje okno dol ali gor? Je bil kdo zadnje dni, vse ok? Hvala vnaprej.
darinka4     
24.10.2019
Lani ampak ko so bili dnevi daljši sva jo prehodila. Samovarovalni komplet rabiš in čelado. Od zadnjega okna je en del kar izpostavljen. Spomnim se da se je zadnji del poti na Vršič zelo vlekel. Midva sva na srečo nekoga dobila da nas je odpeljal z Vršiča do vozila do koče na Gozdu. Za takšno turo je potrebna dobra kondicija. In vsekakor je bolje iti ko so dnevi daljši.
ŠpRo29     
24.10.2019
Hvala Darinka, oprema je tako vedno z nama, sobota je se zadnji dan, preden se ura prestavi, start ob najkasneje 5ih, pa bi tudi moral biti dovolj. Cca. koliko pa je dol z vrha po jubilejni?
bbugari1     
24.10.2019
Kot ponavadi, po takšnih poteh kot je Jubilejna je lažje za gor. Z vrha dol po Jubilejni prek Mlinarice do Vršiča potrebuješ cca 4,30 h.
KJ     
25.10.2019
Ni tako hudo. Seveda je tura primerna za gornike. Moje mnenje je, da je start ob 5:00 prekmalu. Zdani se sele okoli 7:00. Iz pakririsca do vstopa v steno pa je cca 30min. In prav ta zacetni del poti je bil meni najlepsi, tako da bi ga bilo skoda naresti po temi brez razgledov. V kolikor imas nekaj gorniske kondicije bos do poznega popoldneva za kamot pri avtu. Ce pa ne pa gotovo odsvetujem tako turo.
KJ     
25.10.2019
Ni tako hudo. Seveda je tura primerna za gornike. Moje mnenje je, da je start ob 5:00 prekmalu. Zdani se sele okoli 7:00. Iz pakririsca do vstopa v steno pa je cca 30min. In prav ta zacetni del poti je bil meni najlepsi, tako da bi ga bilo skoda naresti po temi brez razgledov. V kolikor imas nekaj gorniske kondicije bos do poznega popoldneva za kamot pri avtu. Ce pa ne pa gotovo odsvetujem tako turo.
Kvis     
25.7.2020
Pozdravljeni, se je ze morda kdo spustil proti koci na gozdu/dolini po meliscu direktno ob vstopu na kopiscarjevo ali je spodaj preprosto neprehodno (prepadna stena)? Glej sliko.
Kvis     
25.7.2020
https://ibb.co/pn1kkBC
Dr.ejči     
25.7.2020
Sem, enkrat, ko mi je bilo "dolgčas" in sva s sotrpinko poizkusila "bližnjico" velik nasmeh...tisto melišče je res mamljivo...no, moja izkušnja je, da na koncu melišča trčiš v rušje...tam sva, malo levo, naletela na manjšo strugo (suho), po kateri sva se zlivala navzdol...je zaraščeno, ampak jaz sem z rušjem na "ti" mežikanje...nižje je struga začela mokriti in povsem spodaj nastanejo celo zanimivi slapovi...tam sva se pošlepala ven, v goščo in obvozila strugo...skratka, ni neprehodno, sprehod pa tudi ne velik nasmeh...srečno!
JusAvgustin     
25.7.2020
[img>http://shrani.si/f/2Z/sp/45BYe4Sd/20200725211726.jpg[/img>
Kvis     
26.7.2020
Hvala obema.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje