Planinarenje

Planinarenje

Zatrnik - Hotunjski vrh

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Julijske AlpeHotunjski vrh / Zatrnik - Hotunjski vrh
   Zatrnik - Hotunjski vrh (zahodna pot)  
Vrijeme hodanja: 0 h 40 min
Ishodište: Zatrnik (880 m)
Cilj: Hotunjski vrh (1107 m)
Visinska razlika: 227 m
Visinska razlika (po putu): 240 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: TNP 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča se ob glavni cesti spustimo do parkirišča ob gostišču pr Jagru, mi pa začetek poti poiščemo v manjši dolinici, kjer se v zimskem času nahajata dve otroški vlečnici. Nadaljujemo ob smučišču oz. smučarski progi Bambi (desna vlečnica), nato pa, ko se vlečnica konča, z vzponom nadaljujemo po trasi nekdanje smučarske proge. Pot, ki je običajno uhojena tudi pozimi, se nadaljuje po smučarski progi, le ta pa se višje obrača vse bolj v levo. Višje se nam s poti odpirajo vedno lepši razgledi, ki sežejo vse do Triglava, nas pa pot hitro pripelje do nekdanje zgornje postaje vlečnice, od koder nas do vrha Hotunjskega vrha loči le še nekaj 10 korakov hoje po grebenu.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (januar).
Pristup do ishodišta:
a) Zapeljemo se na Bled, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Pokljuke. Ko prispemo na Zatrnik, ne parkiramo na parkirišču ob Gostilni Zatrnik, ampak kakih 100 metrov naprej na parkirišču na desni strani ceste. Parkiranje na parkirišču pred gostilno je dovoljeno le gostom Gostilne Zatrnik (pr Jagru).
b) Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Lipce, nato pa sledimo oznakam za naselje Kočna in pozneje Spodnje Gorje. V Spodnjih Gorjah se priključimo cesti z Bleda, mi pa nadaljujemo v smeri Pokljuke. Ko prispemo na Zatrnik, ne parkiramo na parkirišču ob Gostilni Zatrnik, ampak kakih 100 metrov naprej na parkirišču na desni strani ceste. Parkiranje na parkirišču pred gostilno je dovoljeno le gostom Gostilne Zatrnik (pr Jagru).
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=3)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh Zatrnik - Hotunjski vrh
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Zatrnik - Hotunjski vrh
Majdag     
29.1.2018

Gor mimo smučišča, sestop po drugi strani. Snega je bolj malo, je pomrznjen in korak prijeten. nasmeh

http://jelenkamenmajdag.blogspot.si/2018/01/hotunjski-vrh-nad-zatrnikom.html
Majdag     
8.2.2019
Gor malo po svoje, sestop po zahodni poti. Snega okoli 40-50 cm, je bil pomrznjen. Smučišče je urejeno za sankanje. Lep razglednik, hitro dosegljiv vrh.

https://jelenkamenmajdag.blogspot.com/2019/02/hotunjski-vrh-razglednik-nad-zatrnikom.html
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje