Planinarenje

Planinarenje

Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Julijske AlpeFlorjanka / Monte Florianca / Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca
   Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca   
Vrijeme hodanja: 2 h 30 min
Ishodište: Žabnice / Camporosso in Valcanale (858 m)
Cilj: Florjanka / Monte Florianca (1653 m)
Visinska razlika: 795 m
Visinska razlika (po putu): 825 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): dereze, cepin
Opis puta:
Z izhodišča nadaljujemo po za javni promet zaprti asfaltni cesti, ki nas vodi še mimo nekaj hiš. Nad zaselkom nas pot vodi še mimo informativne table, nato pa se asfalt konča. Pot nadaljujemo po makadamski cesti, ki nas vodi skozi Višarski graben, skozi katerega teče potok Rio Lussari. Višje se cesta spremeni v širok kolovoz, ob njem pa se pojavijo postaje križevega pota.
V nadaljevanju se še nekaj časa vzpenjamo po kolovozu, s katerega se nam le občasno odpre nekaj razgleda v smeri Karnijskih Alp, kjer lepo vidimo Ojstrnik. Višje se s kolovoza v desno odcepi markirana pešpot na Kamniti lovec / Cima del Cacciatore in Svete Višarje / Monte Lussari, mi pa nadaljujemo po kolovozu, po njem pa malo naprej prispemo do Višarske planine / Malga di Lussari, od koder se nam odpre lep pogled na Beraški križ.
S planine, kjer dosežemo tudi smučišče nadaljujemo levo (desno kamniti lovec in Svete Višarje) ter pot nadaljujemo po servisni cesti, ki se nadaljuje po in ob smučišču. Nekoliko naprej, na manjšem križišču nadaljujemo po zgornji levi cesti, ki se pri pokritem tekočem traku prehodno spusti. Sledi še nekaj minut vzpona, nato pa že dosežemo vrh Florjanke, od koder se nam odpre lep razgled.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (julij).
Pristup do ishodišta:
Preko MP Rateče ali MP Predel se zapeljemo v Trbiž / Tarvisio, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Vidma / Udine in naselja Žabnice / Camporosso in Valcanale. Ko se Trbiž konča, pa le malo za trgovino Eurospar (trgovina se nahaja na desni strani ceste), še pred glavnim krožiščem, zavijemo levo na ulico Via Lussari. Nekaj 100 metrov se peljemo po omenjeni ulici, nato pa prispemo do manjšega križišča, iz križišča pa nadaljujemo naravnost ter za križiščem parkiramo na parkirišču na desni strani ceste. Parkiramo na spodnjem delu parkirišča, na zgornjem delu je parkiranje s prometnim znakom prepovedano.
Pokraj puta:
Višarska planina / Malga di Lussari (1570m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Višarska planina / Malga di Lussari, Svete Višarje / Monte Lussari, Kamniti lovec / Cima del Cacciatore
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Žabnice / Camporosso in Valcanale - Florjanka / Monte Florianca
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje