Planinarenje

Planinarenje

Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Julijske AlpeDom v Tamarju / Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju
   Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju   
Vrijeme hodanja: 1 h 30 min
Ishodište: Podkoren (Kolovrati) (845 m)
Cilj: Dom v Tamarju (1108 m)
Visinska razlika: 263 m
Visinska razlika (po putu): 280 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza, laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Kranjska Gora 1:30.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo po kolesarski cesti proti Ratečam, že kmalu pa se nam z desne priključi pot od Zelencev. V nadaljevanju hodimo skozi pas gozda, kjer prečimo hudournik, ko zapustimo gozd pa na levi opazimo pašnik ter nekaj lesenih koč. Tu zapustimo kolesarsko cesto ter po kolovozu nadaljujemo do bližnje koče, od koče naprej pa nadaljujemo rahlo desno proti obronkih gozda. Pot naprej nas vodi ob robu gozda, nato pa steza postane razločnejša, na razpotjih pa sledimo oznakam za Planico. V nadaljevanju nas pot vodi preko nekaj senožeti, s katerih se nam odpre lep razgled na okoliške gore, na razpotjih pa še naprej sledimo oznakam za Planico in Tamar. Višje nas pot vodi še mimo manjšega smučišča, nato pa prispemo do Doma Planica, kjer nadaljujemo desno ter se preko parkirišč sprehodimo do Nordijskega centra Planica.
Iz Planice nadaljujemo po makadamski cesti proti Domu v Tamarju, preden cesta preide v gozd pa se razcepi na dva dela. Nadaljujemo po rahlo desni cesti v smeri pešpoti proti Tamarju (rahlo levo vozna cesta, ki pa je zaprta za javni promet).
Pot naprej nas vodi po cesti, ki mimo še zadnjega parkirišča NC Planica preide v gozd in katera je v zimskem času preurejena v tekaško progo. Sledi vzpon po zložni cesti, ki večinoma poteka skozi gozd, ko pa pot zapusti gozd, so ob poti kukala z napisi kaj se vidi. Višje se gozd večkrat razredči oz. ga za nekaj časa zapustimo, tako da se nam odpirajo lepi pogledi na gore, ki se dvigajo nad Planico in Tamarjem. Ko se že precej približamo Domu v Tamarju se nam odpre še čudovit pogled na Jalovec, pot pa se razcepi.
Nadaljujemo rahlo levo (rahlo desno izvir Nadiže) ter se kako minuto naprej priključimo na vozno cesto, po njej pa mimo kapelice prispemo do planinskega doma.
Podkoren - Planica 0:45, Planica - Tamar 0:45.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (marec).
Pristup do ishodišta:
a) Najprej se zapeljemo v Kranjsko Goro, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Ratečam. V naselju Podkoren zavijemo levo, za mostom preko Save Dolinke pa se priključimo kolesarski cesti, kateri sledimo v desno, po njej pa se lahko peljemo le do bližnjega parkirišča, kjer parkiramo.
b) Preko MP Rateče se zapeljemo v Slovenijo, nato pa se peljemo proti Kranjski Gori. V naselju Podkoren zavijemo desno, za mostom preko Save Dolinke pa se priključimo kolesarski cesti, kateri sledimo v desno, po njej pa se lahko peljemo le do bližnjega parkirišča, kjer parkiramo.
Pokraj puta:
Dom Planica (931m), NC Planica (931m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Mala Mojstrovka
Prosječna ocjena izleta: 8,5/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Podkoren (Kolovrati) - Dom v Tamarju
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje