Planinarenje

Planinarenje

Dolina Kot - Slapovi v Kotu

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Julijske AlpeSlapovi v Kotu / Dolina Kot - Slapovi v Kotu
   Dolina Kot - Slapovi v Kotu (krožna pot)  
Vrijeme hodanja: 1 h
Ishodište: Dolina Kot (950 m)
Cilj: Slapovi v Kotu (1050 m)
Visinska razlika: 100 m
Visinska razlika (po putu): 170 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: TNP 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto): šljem
Preporučljiva oprema (zima): šljem, cepin, dereze
Opis puta:
Od konca ceste nadaljujemo po širši markirani poti v smeri Staničevega doma in Kredarice, ki se lahkotno vzpenja skozi gozd. Po nekaj minutah prispemo do prodišča Kotarice, preko katerega gremo prečno na drugo stran, kjer se ponovno pojavi steza.
Po markirani poti proti Staničevemu domu hodimo le še kratek čas, saj kmalu na desni opazimo neoznačeno stezico, po kateri nadaljujemo, le ta pa nas po nekaj minutah pripelje nazaj do hudourniških nanosov Kotarice (do sem lahko tudi po hudourniku). Nadaljujemo po prodišču zložno navzgor, ko se dolina prične ožiti pa gremo na levo stran (desni breg potoka), kjer v gozdu nekoliko nad potokom opazimo slabšo neoznačeno stezico. Tu se pričnemo strmeje vzpenjati, že kmalu pa prispemo do mesta, kjer se nam odpre pogled na spodnji slap Kotarice.
Pot naprej nas vodi skozi gozd dokaj strmo navzgor in že kmalu se nam odpre še pogled na zgornji slap, ob visokem vodostaju, v času taljenja snega in po močnejših nevihtah pa lahko vidimo še nekaj slapov, nekateri so lahko tudi zelo veliki.
Ko malo naprej postane pobočje nad sotesko Kotarice zelo strmo, pa slabša steza zavije levo in se prečno vzpne do markirane poti, katero smo na začetku poti zapustili.
Ko dosežemo omenjeno pot ji sledimo levo navzdol (desno navzgor Staničev dom), po njej pa se spustimo do izhodišča, kjer smo izlet pričeli.
Opis in slike se nanašajo na stanje septembra 2020.
Pristup do ishodišta:
Zapeljemo se v Mojstrano, nato pa sledimo oznakam za dolini Kot in Krma. Na Kosmačevem prevalu zapustimo cesto, ki vodi dalje proti Krmi, Radovni in Bledu in z vožnjo nadaljujemo desno na stransko cesto v smeri doline Kot. Sledi vožnja po makadamski cesti, kateri sledimo do planinskih smernih tabel na koncu vozne ceste v Lengarjevem rovtu.
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu Dolina Kot - Slapovi v Kotu
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem,
Diskusija o izletu Dolina Kot - Slapovi v Kotu
tango     
17.10.2020
Prekrasen izlet, tolikokrat sem bil že v Kotu, pa nikoli "ni bilo časa", da bi si ogledal še sotesko in slapove. Vsakomur res toplo priporočam, da, ali ko gre proti Staničevi ali ko se vrača, naredi ta ovinek, saj mu bo pot minimalno podaljšal, naužil pa se bo lepote in poslušal prekrasno melodijo poskočnega potoka. Res super!
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje