Planinarenje

Planinarenje

Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Julijske AlpeKamniti lovec / Cima del Cacciatore / Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore
   Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore   
Vrijeme hodanja: 1 h 30 min
Ishodište: Svete Višarje / Monte Lussari (1766 m)
Cilj: Kamniti lovec / Cima del Cacciatore (2071 m)
Visinska razlika: 305 m
Visinska razlika (po putu): 360 m
Zahtijevnost: zahtjevan označeni put
Zahtijevnost skijanja: više zahtjevno
Zemljovid: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto): šljem
Preporučljiva oprema (zima): dereze, cepin, šljem
Opis puta:
Na Višarjah opazimo makadamsko cesto, ki se začne zmerno spuščati (cesta se nahaja na desni strani zaselka na Višarjah). Tej cesti sledimo približno 15 minut do kapelice, pri kateri nas oznake za Kamnitega lovca (Monte Cacciatore) usmerijo na peš stezo ob kapelici. Pot sprva poteka skoraj vodoravno nato pa se začne vzpenjati in nas z vzhodnih pobočij kmalu pripelje na zahodna. Pot kmalu zapusti gozd in nas pripelje na melišča pod Beraškim križem.
Sledi nekoliko strmejši vzpon do krnice pod Kamnitim lovcem. Tu vidimo naš cilj že zelo blizu. Pot naprej zavije nekoliko desno in se vzpne na melišča pod Kamnitim lovcem. Sledi prečenje melišča v rahlem vzponu do vstopa v zahtevnejši del poti. Markacija nas usmeri desno v grapo navzgor. Pot se tu strmo vzpne v pomoč pa nam je jeklenica. Po nekaj metrih pot zapusti grapo in zavije desno. Po nekaj metrih nas pot pripelje v sosednjo grapo. Povezava med grapama je dobro zavarovana. Sledi vzpon po grapi navzgor, ki je mestoma zavarovana, mestoma pa si moramo pomagati z rokami. Pri vzponu in pri spustu nam tem delu pazimo, da ne prožimo kamenja. Na vrhu grape se usmerimo desno in v nekaj korakih dosežemo razgleden vrh.
Pristup do ishodišta:
Iz Kranjske Gore se čez mejni prehod Rateče zapeljemo do Trbiža / Tarvisio. Naprej se peljemo po stari cesti proti Vidmu / Udine. Že kmalu pa pridemo do krožišča, kjer zavijemo na prvi izvoz desno, ki nas po nekaj sto metrih pripelje do spodnje postaje žičnice na Višarje. Parkiramo na velikem parkirišču, kupimo karto in se z žičnico pripeljemo na Višarje.
Prosječna ocjena izleta: 9,2/10  (br. glasova=4)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore
mojcag     
30.6.2008
Opisana pot je zanimiva in prijetna. Ni pa napačna ideja o čeladi. Na našem pohodu na Kamnitega lovca se je nekemu planincu zgodila nesreča. Menda je padel nanj kamen. Potrebno je bilo reševanje gorskih reševalcev s helikopterjem.
hribi     
30.6.2008
Ali mogoče kdo ve, kako obratuje žičnica na Višarje, oziroma kje se lahko pozanimam.zadrega hvala MIMI
Rok     
30.6.2008
Od 14.6. do 14.9. naj bi obratovala vsak dan.
ksena     
3.1.2010
Danes je bil Kamniti lovec kar oblegan - krpljarji, pešaki in smučarji smo se skoraj v koloni prebijali do vrha. Mislim, da je bil Italijan tisti, ki je igral vlogo "utiralca poti" in opravil je res veliko delo, saj se je pešcem na mestih udiralo čez kolena. Vsekakor pa je ves trud poplačala prekrasna zimska idila in čudoviti razgledi z vrha.
zenaj     
6.1.2010
Ksena - tudi jaz sem bil ta dan na Kamnitem lovcu pa ti lahko povem, da je pot utiral fant iz AO Jesenice. So ga Italijani pustili naprej oz. jim je ušel.nasmeh
ksena     
6.1.2010
Se opravičujem za napačno predvidevanje...bravo Slovenci...lahko bi že prej pomislila na to, da smo borci tudi v takih situacijah...vedno v prvi liniji nasmehnasmehmežikanje
vitica     
9.1.2010
Lep in fajn! Prosil bi le "ksena" ali "zenaj" da dodata kake slikce!
falcon     
2.11.2010
Kamniti lovec je moj vsakoletni cilj, žal, letos nisem uspel priti do njega zaradi drugih obveznosti. Močno pogrešam, treba bo še letos ujeti lep dan in ga obiskati. velik nasmeh
neph     
18.7.2011
Lepa tura! V zaključnih grapah, kjer nas spremlja jeklenica priporočam čelado. Slab teden nazaj se je proti vrhu vila cela četa planincev, priletelo pa je kar nekaj kamnov, saj so omenjene grape zelo naložene.
slavkoo     
13.8.2013
Res lepa tura, v povsem zgornjem delu precej strma, sicer so v pomoč jeklenice, je pa krušljiva. Ni napak imeti čelade. Razgled naokoli ČUDOVIT. Vpisna knjižica je, žiga ni.
facko     
28.8.2015
Informancija za vse "častilce Gutenberga" zmeden: žig Višarij in Kamnitega lovca se nahaja v prvi gostilni desno, ko se vračate. Žig Višarij je na šanku, za Lovca pa prosite - in ga dobite nasmeh.
Fulcrum     
24.7.2017
Žiga Višarij in Lovca se nahajata v DRUGI gostilni desno (Ristorante Tricorno - Rifugio Alpino A. Meschnik). Govorijo tudi Slovensko.
nejcf     
27.6.2018
Avtorja opisa poti prosim, če popravi podatek o višinski razliki po poti. Pot se od Višarij ( sodeč po višinomeru in zemljevidu) spusti za 50 metrov; zato je višinska razlika po poti okoli 360 metrov in ne 450.
Tadej     
27.6.2018
Hvala za opozorilo, sem popravil.
jvali     
11.7.2018
V nedeljo, 8.7., je bil ta vrh zelo obiskan, tudi veliko družin z mlajšimi otroki, kar je pohvalno in lepo videti. Zaradi velikega obiska in naloženosti kamenja pa je za varnost v čeprav res kratkem delu z jeklenicami priporočljiva čelada.
Mi2 sva bila tukaj prvič, tudi na Sv. Višarjih, in res je LEPO. Kamniti lovec ponuja v jasnem vremenu prelepe razglede daleč naokoli, na čisto vse strani.
Majdag     
24.9.2019

21.9... Kamniti lovec.. Lepa pot in gora je imela veliko obiskovalcev. Tudi razgledi so bili krasni, vrhov poznam le nekaj. So pa čudoviti, lep izlet..velik nasmeh

https://jelenkamenmajdag.blogspot.com/2019/09/kamniti-lovec.html
bostjan85     
11.10.2019
Zanima me ali kabinska žičnica obratuje jutri,v soboto,12.10.2019?
Na spletni strani piše da sezona traja samo do 30 septembra.
andraja     
11.10.2019
Na tej strani je podatek: https://katoliska-cerkev.si/urnik-svetisca-in-zicnice-na-svete-visarje-2018
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje