Planinarenje

Planinarenje

Breginj - Stol (Julijske Alpe)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Julijske AlpeStol (Julijske Alpe) / Breginj - Stol (Julijske Alpe)
   Breginj - Stol (Julijske Alpe)   
Vrijeme hodanja: 3 h 10 min
Ishodište: Breginj (550 m)
Cilj: Stol (Julijske Alpe) (1673 m)
Visinska razlika: 1123 m
Visinska razlika (po putu): 1145 m
Zahtijevnost: djelomično zahtjevan označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): cepin, dereze
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo mimo cerkve (le te obidemo po desni strani) in vzpon nadaljujemo po asfaltirani cesti v smeri Stola in Muzca. Cesta se najprej vzpne skozi vas, mi pa ji v križiščih sledimo v že znani smeri. Višje cesta izgubi asfaltno prevleko in nas mimo starega mlina pripelje do označenega križišča, kjer nadaljujemo rahlo desno (levo cerkev Marije Snežne). Cesta, ki se še naprej zmerno vzpenja, pa nas kmalu pripelje do označenega razpotja, kjer se v levo odcepi markirana peš pot na Muzec (Musc).
Nadaljujemo v smeri Stola in vzpon še naprej nadaljujemo po makadamski cesti, le ta pa nas kmalu pripelje do naslednjega označenega križišča. Ponovno nadaljujemo desno v smeri Stola in Svete Marjete (levo Muzec) po naprej sprva zložni cesti. Po nekaj minutah nadaljnje hoje, nas markacije usmerijo levo na markirano peš pot, ki višje nekajkrat preči že omenjeno gozdno cesto. Omenjeni peš poti (lahko tudi cesti), ki se prične vse strmeje vzpenjati, nato sledimo vse do cerkvice Svete Marjete (973 m).
Od cerkvice nadaljujemo po strmi peš poti, ki nas iz gozda hitro pripelje na razgledna travnata pobočja. Ko stopimo iz gozda, se nam odpre čudovit pogled na Breginjski kot in vrhove, ki obdajajo omenjeni kot. Pot naprej preide na neizrazit stranski greben, po katerem se nato vse strmeje vzpenjamo. Višje nas pot pripelje na neoznačeno razpotje, kjer nadaljujemo naravnost (levo rahlo navzdol prečna pot h Klatnici) in vzpon nadaljujemo po nam že znanem neizrazitem grebenu. Pot s katere se nam odpirajo vse lepši pogledi na Jadransko morje, Breški Jalovec in greben Muzcev, se višje še strmeje vzpne, nato pa zavije nekoliko v desno, kjer preči zelo strma in predvsem v mokrem za zdrs nevarna pobočja. Naprej se pot rahlo položi in nas pripelje na glavni greben najdaljšega grebena v Julijskih Alpah (greben je dolg okrog 30 km).
Ko stopimo na greben nadaljujemo desno (levo Muzec) in vzpon nadaljujemo po zelo razglednem grebenu. Pot, ki se najprej rahlo spusti in nam nudi lepe poglede na kaninski masiv, se nekajkrat za krajši čas strmo vzpne in nas po približno 15 minutah nadaljnje hoje pripelje na vrh Stola.
Pristup do ishodišta:
Najprej se zapeljemo v center Kobarida, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti mejnemu prehodu Robič. V bližini vasi Staro selo, zapustimo glavno cesto, ki pelje proti mejnemu prehodu Robič in z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Breginja. Naprej v glavnem vzpenjajoči cesti sledimo do Breginja, kjer na parkirišču v bližini cerkve parkiramo.
Pokraj puta:
Sveta Marjeta pod Stolom (973m)
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=3)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe) Breginj - Stol (Julijske Alpe)
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Breginj - Stol (Julijske Alpe)
madronščica     
29.3.2009
Pozdravljeni!Zanima me,če je bil kdo pred kratkim na kobarikem stolu,kakšne so razmere.Hvala že vnaprej za informacije.nasmeh
noos     
1.5.2009
Kje lahko dobimo žig, ker ga na vrhu nismo našli.Sice pa je na zahodni strani še veliko snega. Zakaj žig ne postavite na dostopen kraj tako, da ga bo mogoče dobiti tudi v snegu. Hvala za odgovor.
smidov david     
3.5.2009
Na kobariškem stolu je žig tam kjer je skrinjica z vpisno knjigo pritrjen na kočo.Da se ga dobiti tudi v snegu ker je kak meter dvajset visoko
grahlck     
31.5.2009
Ali mi lahko kdo pove koliko časa bi potrebovali za krožno turo Breginj-Kob. Stol-Veliki Muzec-Braginj? Priporočljiva tudi kakša slikca. Hvala.
fred     
31.5.2009
na žalost nimam fotk glede časovnice pa takole:breginj-stol 2,5 ure stol-muzec 1,5 ter v dolino 1,5 ure
v tem letnem času je potrebno štartati zgodaj kajti sonce se na tistem koncu dobro upre v hrbet in pot je kar precej strma
grahlck     
6.6.2009
Ali na tej krožni poti ni več snega?
fred     
8.6.2009
nobenega snega ni več
lp
grahlck     
8.6.2009
Najlepša hvala fred.
ana     
25.6.2009
Danes sva s prijateljico štartali v Breginju na Kobariški Stol, od tam pa po grebenu v Kobarid. Kljub dežnim kapljam,sva imeli lepe poglede na sosednje vrhove in v dolino.Polno cvetja, krasen izlet.
jelka09     
28.7.2009
Ana, zanima me koliko časa sta hodili. Hvala.
smrekca     
28.7.2009
Na Kobariški Stol iz Breginja je 2,5 do 3 ure nato pa v Kobarid 2,5 do 3 ure.
maiden     
11.2.2010
Kdo kaj ve, kakšne so kaj razmere tukaj gori?
klavdipo     
21.4.2010
Je na poti še kaj snega?
_Abuh_     
21.4.2010
Jaz grem v soboto gor pa ti povem v soboto.
klavdipo     
21.4.2010
He, he, js tud, če bo zdravje...mežikanje
sim111     
22.4.2010
Na grebenu,zadnjih 20 minut pred vrhom je bilo 11 aprila še dober meter snega.
_Abuh_     
25.4.2010
Sem bil vceraj gor pa je snega le se malo tam pa tam v sencnih legah. cool
mizuno     
12.8.2010
včeraj smo bili na breginjskem stolu po cerkvi sv. marjete nas je 10 min. hoje ob vzhajajočem soncu napadel roj krvosesnih mušic, ki so neusmiljena napadale naše noge. jezen še dan današji imamo bule in utečene noge.mrk pogledjezenjezenjezen
mizuno     
12.8.2010
ampak kljub temu smo prišli na vrh in odtisnili žignasmehnasmehnasmehnasmehnasmehnasmehnasmehnasmehnasmehnasmehnasmehnasmehnasmehnasmehnasmehnasmehnasmehnasmehnasmeh
mizuno     
12.8.2010
priporočilo: namažite se z sprejem proti komarjem ali insektom
bperc     
16.11.2010
Soboto, 13.11.2010.
Večina časa je bilo vse skupaj v megli, ko pa se je prišlo na vrh, se je le prikazalo sonce, tako da smo bili vsaj malo deležni razgleda. Zadnjih 30 minut hoje je bilo pokritih s snegom, tega pa je bilo približno 20-30 cm. Po približno 5 urah in 15 minutah smo srečno prispeli nazaj do avta. Izlet je bil vsekakor zanimiv in ga tudi priporočam.

[img>http://img502.imageshack.us/img502/3533/83497153.jpg[/img>
[img>http://img819.imageshack.us/img819/661/48642291.jpg[/img>
Benč.     
16.11.2010
Za ta letni čas super tura, fino je če zadaneš lep dan, mi smo bili res odeti v meglo, je bilo pa na vrhu toliko lepše, ko so iz megle štrleli številni vrhovi. Lep razgled! Da ne pozabim, na vrhu je res nekaj 10 cm snega (za pokušinonasmeh)
dida     
14.4.2011
a kdo ve kakšne so trenutne razmere na tej poti?
IgorZlodej     
14.4.2011
Za ta trenutek ne vem, kot tudi ne vem, kaj te sploh zanima, označenost poti, zaraščenost, podori, mogoče sneg. Moraš biti bolj konkretna s vprašanjem. Kot se vidi iz doline, snega na južnih pobočjih ni, pa saj sneg sploh ne sme biti problem za pravega planincam, ki ima gojzerje.
dida     
15.4.2011
ja zanimajo me predvsem snežne razmere in pa označenost poti, sicer pa vse informacije pridejo prav
IgorZlodej     
15.4.2011
Ko sem napisal je južna stran povsem kopna, za grebenom se najde še kaj snega, ki pa ne smel biti problem. lp
matdra     
28.5.2012
Zelo zanimiva tura, ki je kondicijsko zahtevna in odlična priprava za poletno sezono osvajanja višjih vrhov. Je pa skoraj nič oblegana (najbrž ker ni koče in obveznega štrudeljna potem nasmeh.
ales50     
28.5.2012
Sm zadnje čase opazil,da se na teh vrhovih in pod njimi nahaja precej fosilnih primerkov ,poleg vojnih seveda
kalkulator     
31.3.2013
Pozdravljeni! Zanima me,če je bil kdo pred kratkim na Kobariškem stolu? Katera pot je bolj shojena in markirana?
Odpraviti se mislimo iz Breginja. Prvič!
Lep pozdrav
igor b.     
1.4.2013
Živijo sem domačin iz Breginja pot iz Breginja na stol ter ostale poti na grebenu je lepo urejenih ter markiranih a žal trenutno zelo oteženih zaradi veliko snega na grebenu bolje je če počakaš še kakšen teden ali dva zaradi plazov pa še to kobariški stol ne obstaja več inf. o poteh na grebenu Stola piši na:
igor.breginj33@gmail.com ali na pdkobarid@gmail.com
Planinsko društvo Kobarid odsek breginj nasmeh
Lep planinski pozdrav nasmeh
igor b.     
1.4.2013
Planinske poti ki jih ureja odsek Breginj
kalkulator     
2.4.2013
Pozdravljeni!
Včeraj smo šli na Stol iz Breginja, vendar smo se morali tik pod grebenom obrniti, saj je bilo veliko novo zapadlega snega. Vrh Stola še bo res moral malo počakati. Lep planinski pozdrav
senik     
3.4.2013
Pozdravljeni!
Tudi jaz poskusil, verjetno smo bili skupaj in možno je samo do grebena, saj je v zadnjih dneh padlo zelo veliko snega. Bo potrebno počakati še vsaj tri tedne.
Planinski pozdrav!
senik     
3.4.2013
Stol pozimi
balon     
27.7.2013
Pozdravljeni,

smo družina 2+2(5+7let) in nas zanima ali se da parkirati kje bliže (recimo slika 6) ali je potrebno avto pustiti ob cesti? Za otroka je 5 ur hoje precej in bi se ura hoda manj zelo poznala.

Hvala in lp,

Balon
bos     
27.7.2013
da se parkirati blizu slike 6 - zdaj so že novi železni kažipoti ali pa še kaj višje odvisno kakšno vozilo imate
poglejte pod Trenutne razmere - Kobariški Stol
balon     
27.7.2013
hvala za odgovor in varen korak želimo.

Balončkimežikanjenasmeh
balon     
28.7.2013
še eno in obljubim, da zadnje vprašanje ne bom več tečnarilvelik nasmeh
koliko hoda je od slike 11? Sprašujem, ker tega območja ne poznam, smo iz Kamniško Savinjskih alp in če ima kdo primerjavo je bom zelo vesel.

Hvala in lep pozdrav

Balončkinasmeh

Strucko     
28.7.2013
Mi smo se peljali do slike št. 8. Od slike št. 11 je dobre hoje cca 2 uri na vrh, glede da so otroci. Približno 45 minut greš po gozdu, nato pa prideš ven na travnato pobočje. Predlagam ti zgodnjo uro, ker tam začne sonce žgat.
balon     
29.7.2013
hvala za odgovor.nasmeh
frenk45     
2.3.2014
zanima me če je koča na vrhu oskrbovana in če je možno prespati v njej lp
miri     
2.3.2014
frenk45,saj ni nobene koče na vrhu.
frenk45     
2.3.2014
pa je nek oddajnik
ajax     
3.3.2014
samo oddajnikmežikanje
igor b.     
24.3.2014
Na vrhu Stola ne obratuje Koča je v lasti Rtv-ja in ni namenjena planincem.

Za trenutno stanje planinskih poti na Stol si lahko ogledate na spletni strani: www.pdkobarid.si ter spletni kamero ki je na vrhu Stola---> http://www.s5tech.net/s53mv/ipcam/?loc=Stol

Član PD Kobarid odsek Breginj Igor Baloh za več inf. o pogorju Stola pišite na: igor.breginj33@gmail.com ali na pdkobarid@gmail.com

Lep planinski pozdrav!
SunnyDay     
3.4.2014
Z avtom se brez težav lahko zapelješ do križišča na fotografiji št. 8, torej do izvira Bele.

Pot do vrha je lepo očiščena, čeprav je gozd v enem pasu poškodoval žled mrk pogled. Tudi sneg je samo na severnih pobočjih, z juga (iz Breginja) je pot skoraj povsem kopna oz. se da snegu na grebenu lepo izogniti.

Nisva pa na vrhu našla žiga. Zgoraj je omenjeno, da je pritrjen na "kočo", a ni bilo nikjer ne vpisne knjige ne žiga.

Poleti si težko predstavljam, kako rineš na vrh po strmem pobočju v soncu. Že 31. 3. naju je kar lepo ožgalo.zavijanje z očmi
Laščan     
4.4.2014
Pred dvema letoma, ko sem bil na Breginjskem stolu, je bil žig pritrjen na skalo, poleg vpisna skrinjica in kipec Marije (tak kot na Matajurju. Če me spomin ne vara, je omenjena skala oddaljena nekaj metrov od stavbe pri oddajniku.
ljubitelj gora     
4.4.2014
Lani je bil žig na vrhu: https://plus.google.com/photos/114400986607884783562/albums/5866783650969286737/5866789814090653538?pid=5866789814090653538&oid=114400986607884783562
igor b.     
5.4.2014
Žig in vpisna knjiga sta še zmeraj pritrjena na skali 5m od "koče". Marije in križa žal ni več nasmeh

Ljubitelj gora ter ostali ljubitelji Stola - Kobariški Stol NE OBSTAJA!!!

za več inf. o pogorju Stola pišite na: igor.breginj33@gmail.com ali na pdkobarid@gmail.com

Lep planinski pozdrav!


ljubitelj gora     
5.4.2014
Za nas, ki ne poznamo tistih koncev bo Stol nad Kobaridom mežikanje, čeprav domačini pravte Breginjski Stolnasmeh.
balon     
4.5.2014
Zanima me ali se da z avtom do slike 11?
Ce da kolko je hoje do vrha?

Balonckinasmeh
Branee     
4.5.2014
V hribe se hodi pes
balon     
4.5.2014
Ima kdo kakšen bolj konkreten odgovor?
klm     
4.5.2014
Da, ampak skoda avta, tudi če gre za Skodo. Sicer pa odvisno od fizične pripravljenosti: od 45 minut do okrog 3 h.
igor b.     
5.5.2014
Če radi hodite v hribe vam ni teško pustit avto v Breginju in greste lepo peš naprej, zato smo tudi uredili planinske poti iz Breginja na pogorje Stola.
Za več inf. o pogorju Stola pišite na igor.breginj@gmail.com
Lep pozdrav!
igor b.     
5.5.2014
Se opravičujem napačen mail. Pravilen je:
igor.breginj33@gmail.com
Lep pozdrav!
Smetar     
5.5.2014
Igor, tudi povezava do p. društva ni pravilna. (namesto .si je .com)

PD Kobarid

Lp
igor b.     
25.1.2015
PLANINSKI ODSEK BREGINJ

---> Planinske poti na pogorju Stola ki jih ureja PD Kobarid odsek Breginj
el rocco     
30.4.2015
Včeraj sva z ženo naredila super izlet ki ga priporočam vsem nasmeh) Ker sva z Gorenjske, sva se z avtovlakom zapeljala iz Bohinja do Mosta na Soči, nato pa z avtom do Breginja in peš na vrh Stola. Ob tej priliki bi pohvalil PD ki skrbi za omenjeno pot, saj je vseskozi zelo lično označena, tako da zgrešiti smeri na vrh praktično ne moreš. Je pa (kot sem gledal po vpisni knjigi) vrh dokaj slabo obiskan.... Verjetno je razlog v tem da gor ni koče, ali pa v tem da vzpon ni tako nedolžen kot se zdi nasmeh) Sicer ni bavbav, mal kondicije je pa treba vsekakor imet ker je kar strmo (sploh nad gozdno mejo). Moje mnenje je tudi da je Stol bolje obiskati sedaj spomladi ali pa jeseni in to obvezno v suhem vremenu. Prvič zato ker nad gozdno mejo ni niti milimetra sence in če te tam dobi vročina si ga naj...., v suhem vremenu pa zato ker so skale že v suhem spolzke, pot pa tako strma da če tam zdrsneš se po travi zlepa ne ustaviš.. nasmeh) Ampak kakorkoli že. Obiskati Stol je čudovita izkušnja, zato kar brez strahu pot pod noge. Aha, še to... Kar se tiče izhodiščne točke. Kdor želi skrajšati pot in nima namena iti iz Breginja, naj sledi oznakam za Stol in se z avtom zapelje po gozdni cesti dokler se ne konča oz. do rdeče table kjer piše Sv.Marjeta 15 min., Stol 2h. Bližje se z avtom ne da.

LPP
igor b.     
30.4.2015
Hvala za pohvale se bomo še trudili da vam bo lepo predvsem pa varno na našem pogorju Stola.
Lep pozdrav!

Igor Baloh
PD Kobarid odsek Breginj.
mitja g     
9.5.2015
ljubitelj gora:
glede nato, da se po večini spletnih strani in kartah že uporablja pravilna imena naših hribov, bi se počasi lahko pravilna imena uporabljala tudi v glavah vsakega posameznika.
Zato naprošam vsakega posameznika da uporablja imena, ki jih je zgoraj navedel naš član Igor Baloh, ter vsakega naprošam da ko sliši drugačno ime le tega opozori da nima prav.
Hvala za razumevanje
načelnik markacističnega odseka PD Kobarid
Mitja Gruntaar
Ljubica Š.     
15.12.2016
Zanima me kakšne so trenutne razmere na poti iz Breginja na vrh Stola. V soboto imam namen opraviti to turo.Predvsem me zanima, če je pomrznjeno.
marieto60     
25.1.2017
Oila!
Katera pot je bolsja (z autom!!!) : iz Sedla ali iz Zage?
Na googl se vidi lepa cesta ki veze obe strani Stola...
Lep planinski dan vsem!
vas Marieto
maregol     
25.1.2017
Torej, "cesta" iz Breginja ni cesta, ampak je še poleti kar slabo vzdrežan makedam... cesta iz Žage oziroma iz Učje je v boljšem stanju, saj po njej vozijo zmajarji, pa tudi ta ni ravno dober zgled ostalim makedamom.

Ampak glede na to kakšne so razmere trenutno na slovenskih cestah mislim, da v nobenem poguju nista prevozni....bo treba kar iz doline!
ML3     
18.7.2019
14.7.2019 smo se uspeli pripeljati do planine Božca iz smeri Učje z osebnim avtom. Pot je razrita, absolutno odsvetujem vsem z nizkimi avti in vsem nevajenim slabega makedama. Zna biti posebej adrenalinsko med ali po dežju. Cesta proti Breginju je slabša.
CarpeDiem247     
19.8.2019
Katera pot je najbolj razgledna in s tega vidika zanimiva, če se je lotimo iz doline, brez "plehnatega" skrajševanja? nasmeh
turbo     
19.8.2019
Zelo lepo in tudi precej dolgo je iti iz Kobarida na Stol in sestopiti v Breginj mimo Sv.Marjete. Krasno. Sedaj je na voljo tudi avtobus iz Breginja nazaj v Kobarid, tako da je tura izvedljiva samo z enim vozilom.

https://www.soca-valley.com/sl/dolina-soce/kako-do-nas-in-po-okolici/javni-prevoz/
winni     
5.5.2021 8:29:27
Če je parkirišče ob cerkvi polno, je možno parkirati tudi ob gozdni cesti, ki gre do cerkve sv. Marjete.

Prav tako se lahko izognete začetnim strmim vzponom v gozdu, če greste po prej omenjeni makadamski cesti.
ucakakla     
2.8.2021 18:31:22
Winni, se da parkirati tudi pri cerkvi Sv Marjete?
bo_zl     
2.8.2021 20:02:19
parkirati se da nasproti cerkve v Breginju, je kar nekaj parkirnih mest, bi rekel da na precej novem parkirišču. Potem pa obstaja še možnost za kakšen avto tudi ob cerkvi, tam kjer parkirajo avtobuse.
ucakakla     
3.8.2021 9:34:29
Bo_zl, hvala, ampak sem mislila pri cerkvi Sv Marjete - višje gor ob poti.
lubadar     
3.8.2021 9:43:40
parkiraš lahko tam nekje, kot je slika 6, pa tudi cesta naprej ni vedno v najboljšem stanju
ucakakla     
25.3.2022 8:28:27
Prosila bi za info, kako je trenutno z vzponom na Stol, še posebej če je še veliko snega na grebenu? Bi bilo morda bolje še malo počakati ali je že kopno po poti? Hvala.
pohodnik55     
25.3.2022 17:50:43
Bil včeraj na K.Stolu iz Breginja, nato prečenje do Muzcev in sestop v Breginj od bivaka. Pot do Stola je popolnoma kopna, le na vrhu je še sneg, ki pa ne predstavlja nobenih težav. Povsem druga je pa zgodba, če hočete do Muzcev. Na severni strani je še prava zima, z obilo snega, na južni strani se pa po grebenu predira saj je tudi že zgodaj zjutraj pretoplo. Srečno. LP TONE
pohodnik55     
25.3.2022 18:18:59
Še to bi napisal, ker vidim kakšne težave imajo nekateri ob imenovanju tega hriba. Če se vrh pač nahaja v bližini nekega večjega zelo razpoznavnega kraja se meni ne zdi prav nič narobe če ga mi nedomačini poimenujemo po tem kraju zaradi možni zamenjav saj je v Sloveniji kar nekaj vrhov s tem imenom. Naj bo STO, Breginjski Stol ali pa Kobariški Stol, važno da vemo da je lep in da je Naš. (Veliki problemi majhnih ljudi).Pa lep gorniški pozdrav. Tone.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje