Planinarenje

Planinarenje

Brezje - Galetovec

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Julijske AlpeGaletovec / Brezje - Galetovec
   Brezje - Galetovec   
Vrijeme hodanja: 2 h
Ishodište: Brezje (600 m)
Cilj: Galetovec (1265 m)
Visinska razlika: 665 m
Visinska razlika (po putu): 665 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid: TNP 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo po cesti, ki nas nekoliko višje pripelje na križišče, kjer nadaljujemo desno. Cesta, ki poteka skozi gozd pa nas višje pripelje do spodnjih pobočij Slamnikov. Tu sprva po levi strani obidemo kočo, nato pa nas pot pripelje na križišče, kjer nadaljujemo levo v smeri Galetovca in Slamnikov. Pot naprej preči pas gozda in nas za tem pripelje na razgledno pobočje Slamnikov na katerem stoji nekaj hiš. Cesta gre nato v gozd in nas pripelje na slabše križišče, kjer nadaljujemo desno. To cesto pa kmalu zapustimo saj nas slabo vidne markacije usmerijo levo v gozd. Naprej se kar strmo vzpenjamo po uničeni poti (podrto drevje) skozi gozd. Ko pot preide iz listnatega v iglasti gozd se tudi konča podrto drevje. Vzpon naprej je bistveno lažji kot med podrtim drevjem. Nekoliko višje pa nas pot pripelje na gozdno cesto, kateri sledimo v levo. Po nekaj minutah hoje po cesti pridemo na križišče, kjer nadaljujemo ostro levo v smeri Galetovca. Cesto po kateri hodimo pa zapustimo na mestu, kjer nas oznake za Galetovec usmerijo levo čez travnik sprva navzdol nato pa navzgor. Pot gre nato v gozd, kjer poteka vse do zadnjih metrov pod vrhom s katerega pa se nam odpre lep razgled.
Pristup do ishodišta:
Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in cesti sledimo proti Bledu in naprej proti Bohinjski Bistrici. 1km za Bledom pa pridemo na križišče, kjer zavijemo desno proti Bohinjski Beli. Tej cesti pa sledimo le kratek čas saj se le malo za cerkvijo desno odcepi cesta na Brezje (Brezje nad Bohinjsko Belo). Parkiramo na parkirišču ob cesti na koncu vasi.
Pokraj puta:
Slamniki (950m)
Prosječna ocjena izleta: 7/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Brezje - Galetovec Brezje - Galetovec Brezje - Galetovec Brezje - Galetovec Brezje - Galetovec Brezje - Galetovec Brezje - Galetovec Brezje - Galetovec Brezje - Galetovec Brezje - Galetovec Brezje - Galetovec Brezje - Galetovec Brezje - Galetovec Brezje - Galetovec Brezje - Galetovec Brezje - Galetovec
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Brezje - Galetovec
Breda     
28.6.2010
Na Galetovec se da priti tudi s Pokljuke, kar je krajša pot. Napotite se s ceste, ki pelje od Mrzlega studenca proti Gorjušam. Zavijete levo proti Belski planini (smerokaz) ali pa levo preko Kranjske doline (smerokaz). Jaz sem šla preko Kranjske doline. Hoje je za 45 minut. Z vrha je krasen razgled.nasmeh
darh     
24.4.2011
Prejšnjo nedeljo smo približno tej poti sledili pri vzponu na Galetovec, le da smo avto pustili kar v Bohinjski Beli in se do Brezij povzpeli prek Iglice. Smo pa hodili precej manj po cestah. V ovinku na prvi sliki smo nadaljevali kar naravnost skozi gozd, v razcepu na drugi sliki smo zavili levo in se tu opisani cesti ponovno pridružili tik pred Slamniki. Tam smo še enkrat zavili levo in se cesti naslednjič pridružili tik nad mestom na šesti sliki. V nadaljevanju smo sledili tu opisani poti, v dolino pa smo se spustili po zahodni poti prek Planine za Jamo. Podrobnejši opis naše poti s slikami vred najdete tule.
karlin     
6.12.2017
V ponedeljek prehodil to pot- zgažena,lepo prehodna.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje