Planinarenje

Planinarenje

Tržič (Slap) - Kamnek

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / KaravankeKamnek / Tržič (Slap) - Kamnek
   Tržič (Slap) - Kamnek (čez Dobrivc)  
Vrijeme hodanja: 1 h
Ishodište: Tržič (Slap) (540 m)
Cilj: Kamnek (873 m)
Visinska razlika: 333 m
Visinska razlika (po putu): 340 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Karavanke 1:50.000 - osrednji del
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): cepin, dereze
Opis puta:
Od mosta nadaljujemo po asfaltni cesti, ki nas vodi mimo nekaj stavb, nato pa se prične prečno vzpenjati proti desni. Nekaj 10 metrov naprej od transformatorja nadaljujemo rahlo levo, na kolovoz, ki se vzpne mimo vrtičkov in za njimi preide v gozd. V gozdu že kmalu opazimo prve oznake za Kamnek, ki nas s kolovoza usmerjajo levo (pot po Seili in čez Ride), a mi še naprej nadaljujemo po kolovozu. Po kolovozu hodimo do manjše izravnave, kjer nas oznake za Pirmance, Kofce, Kamnek... usmerijo levo, na nekoliko slabše uhojeno, a dobro sledljivo stezico, ob kateri so sprva še markacije. Malo naprej nas pot vodi še mimo ene table za Pirmance, Kofce in Kal, markacije pa se v nadaljevanju končajo. Sledimo gozdni stezi, s katere se nam prehodno odpre nekaj razgleda proti Beli peči, pot pa za razglednim delom preide v dokaj strnjen gozd, skozi katerega se prečno vzpenja proti desni. V nadaljevanju občasno nekoliko težje sledljiva stezica zavije levo ter se po pobočju vzpne naravnost navzgor. Strm vzpon ne traja dolgo, saj hitro dosežemo greben Pirmance, kjer nadaljujemo po skrajno levi poti (rahlo levo Tržič - pot, ki obide Kamnek, naravnost Milanova pot v Tržič, desno Kal in Kofce).
Od razpotja naprej hodimo po gozdnatem grebenu, mi pa po približno 5 minutah nadaljnje hoje dosežemo razgleden Kamnek.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (maj).
Pristup do ishodišta:
Zapeljemo se v Tržič, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Dovžanovi soteski. Še v Tržiču, za župnijsko cerkvijo in pokopališčem, katera sta desno od ceste, pa zavijemo levo na most preko Tržiške Bistrice (pred mostom je tabla, da vozila nad 8,5 ton ne smejo preko mostu). Za mostom se začne opisana pot, mi pa parkiramo na primernem mestu.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Veliki vrh nad Završnikom, Zavetišče na Kalu, Robič, Dom na Kofcah
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek Tržič (Slap) - Kamnek
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Tržič (Slap) - Kamnek
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje