Planinarenje

Planinarenje

Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / KaravankeKoča na Pikovem / Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem
   Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem   
Vrijeme hodanja: 0 h 20 min
Ishodište: Podpeca (Mitnek) (880 m)
Cilj: Koča na Pikovem (992 m)
Visinska razlika: 112 m
Visinska razlika (po putu): 112 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Iz križišča se usmerimo na desno cesto v smeri Nagerskega in Koče na Pikovem (naravnost Mitnek in cesta, ki se nadaljuje proti Peci). Sprva hodimo skozi gozd, po nekaj minutah pa prispemo iz gozda na razgledno Nagersko, kjer stoji nekaj domačij. Za hišami se cesta vrne v gozd, mi pa po njej prispemo do cerkve sv. Helene in nekaj korakov naprej še do Koče na Pikovem.
Opis in slike se nanašajo na stanje februarja 2020.
Pristup do ishodišta:
a) Zapeljemo se v Črno na Koroškem (do sem iz Raven na Koroškem ali iz Šoštanja preko prelaza Spodnje Sleme), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Koprivni in Podpeci. V nadaljevanju se vzpenjamo ob reki Meži, mi pa se ob njej peljemo do križišča, kjer se v desno odcepi cesta proti Podpeci in Domu na Peci. Višje, v bližini domačije Mitnek se v desno odcepi makadamska cesta proti Koči na Pikovem. Tu parkiramo na primernem mestu v bližini križišča.
b) Zapeljemo se v Luče (do sem iz Mozirja ali iz Kamnika čez prelaz Volovljek (Kranjski Rak)), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Logarski dolini. V vasi Solčava zapustimo glavno cesto proti Logarski dolini in z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Podolševe, prelaza Spodnje Sleme in Črne na Koroškem. V nadaljevanju cesta izgubi asfaltno prevleko, mi pa po nekaj kilometrih na križišču v Podolševi zavijemo desno proti Črni na Koroškem. Cesta, ki se v nadaljevanju v glavnem prečno vzpenja, pa nas čez čas pripelje do prelaza Spodnje Sleme. S prelaza se cesta prične spuščati, mi pa ji sledimo v smeri Črne na Koroške. Ko se po nekaj kilometrih spustimo v dolino, na križišču zavijemo desno proti Črni na Koroškem (levo Koprivna). Po glavni cesti se spuščamo proti Črni na Koroškem, nas pa cesta najprej vodi mimo odcepa v dolino Tople, nekoliko nižje pa še do odcepa ceste proti Podpeci in Doma na Peci. Višje, v bližini domačije Mitnek se v desno odcepi makadamska cesta proti Koči na Pikovem. Tu parkiramo na primernem mestu v bližini križišča.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Pikov vrh, Veliki vrh (nad Mežiško dolino)
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje