Planinarenje

Planinarenje

Beli Potok pri Frankolovem - Stenica

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / KaravankeStenica / Beli Potok pri Frankolovem - Stenica
   Beli Potok pri Frankolovem - Stenica   
Vrijeme hodanja: 1 h 45 min
Ishodište: Beli Potok pri Frankolovem (435 m)
Cilj: Stenica (1091 m)
Visinska razlika: 656 m
Visinska razlika (po putu): 700 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): cepin, dereze
Opis puta:
Nekaj minut hodimo po asfaltni cesti, nato pa prispemo na manjše križišče, kjer ne nadaljujemo ne levo in ne desno, ampak naravnost na markiran kolovoz v smeri gradu Lindek, Kislice in Stenice. Pot naprej se vzpenja po kolovozu, le ta pa ob strugi Belskega potoka. Višje prečimo omenjeni potok, pot pa nas pripelje do 9 m visokega Lindeškega slapu. Nad slapom pot preide na nekoliko bolj strma pobočja, nato pa se položi in zavije rahlo v desno. Sledi še nekaj minut zložnega vzpona skozi gozd, nato pa nas pot pripelje do bližnje makadamske ceste. Cesti sledimo v desno, le ta pa nas že po nekaj korakih pripelje na manjši preval, kjer je označeno razpotje.
Tu nadaljujemo levo po asfaltni cesti (desno grad Lindek 10 do 15 minut), katera nas že po nekaj metrih pripelje na naslednje križišče. Tokrat nadaljujemo po desni cesti v smeri poti na Stenico. V naslednjem križišču ponovno nadaljujemo desno, mi pa asfaltni cesti sledimo še kratek čas, nato pa, ko prispemo na večjo senožet, le to zapustimo in vzpon nadaljujemo levo (levo nas usmeri puščica na asfaltu) ob robu gozda, razmeroma strmo navzgor. Nekaj časa se vzpenjamo ob robu gozda, nato pa prispemo na travnat kolovoz, kateremu sledimo v desno, do bližnje kmetije.
Tu se sprehodimo preko domačega dvorišča stanovanjske hiše (pozor hud pes!), za katerim stopimo na manjše razpotje, kjer nadaljujemo po levem zgornjem kolovozu. Kratek čas nadaljujemo po kolovozu, nato pa prispemo do slabše makadamske ceste, katero dosežemo ravno na njenem koncu, mi pa jo le prečimo in vzpon nadaljujemo po bolj strmi markirani planinski poti. (Do sem lahko pridemo tudi, če po cesti, namesto, da zavijemo levo na senožet, nadaljujemo naravnost in nato po nekaj minutah nadaljujemo levo - tako se umaknemo psu).
Nekaj minut se razmeroma strmo vzpenjamo skozi gozd, nato pa prispemo na kolovoz, kateremu sledimo v levo, po njem pa hodimo le kratek čas, saj nas nato oznake za Stenico usmerijo desno na spet bolj strmo pešpot. Nekaj časa še nadaljujemo skozi gozd, nato pa prispemo na makadamsko cesto, kateri sledimo v levo. Ob pogledu na Pohorje se sprehodimo do desnega ovinka, mi pa cesto ravno na ovinku zapustimo in se vzpnemo mimo bližnje garaže v gozd. Pot naprej se strmo vzpne po vzhodnem grebenu Stenice, nato pa nas pripelje na predvrh, kjer se položi. Sledi kratek spust, nato pa markirani poti, ki se nadaljuje po in ob grebenu Stenice, sledimo vse do glavnega vrha, katerega dosežemo po dobrih 20 minutah nadaljnje hoje.
Pristup do ishodišta:
Z avtoceste Ljubljana - Maribor, se usmerimo na izvoz Celje - center, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Vojniku, Frankolovemu in Zrečam. Na koncu Frankolovega, pa bomo opazili oznake za grad Lindek, ki nas usmerijo levo na ožjo ter vzpenjajočo asfaltno cesto. Ob omenjeni cesti, nato na primernem mestu parkiramo.
Pokraj puta:
Lindeški slap (555m)
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica Beli Potok pri Frankolovem - Stenica
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Beli Potok pri Frankolovem - Stenica
pohodnik38     
15.11.2011
Na Martinovo soboto prehodil tole pot,zelo zgledno urejena in markirana res pa je da z vrha ni razgleda ampak vseeno zadovoljn z pohodom saj mi je bilo naklonjeno zelo krasno vreme...omenil bi še tule je na 28 fotografiji rečeno da se zavije levo gor to je sedaj spremenjeno gre se naprej po cesti pod domačijo in nato v ovinku gor čez travnik v gozd....nekaj utirnkov z pohoda pa si lahko ogledate tukaj.
Marx     
24.11.2011
Zelo mi je všeč da je tudi Stenica prišla do svog prostora na tistem spletu. Omeniti je treba tudi da obstaja pot iz Vitanja ki je deloma precej strma in atraktivna (kratek opis je na trenutnih razmerah)
Še nekaj - ko bi na sliki 11 šli levo mimo markacij , in po katerih 50-ih metrov desno po kolovozu rahlo navzgor , bi prišli na delno zahtevnu nemarkirano pot ki za katero uro pride na razglednik na Kislici. Kot pravim , pot je nemarkirana , ampak je dobro uhojena in so na par mesta puščice.
wolphgang     
24.11.2011
Marx, mimogrede, vsak ima možnost vnest svojo destinacijo in poti do nje
pohodnik38     
24.11.2011
@Marx bom naslednjič poskusil to pot,vem da je Kislica-Špičast vrh zelo razgledennasmeh
aonuk1     
8.2.2012
Nekaj svežih slik z vrha Stenice,žal premalo obiskan (slab razgled)Lepa tura,tako iz Belega potoka ali Vitanja (treba bo postaviti razgledni stolp)
lp Vinko
pohodnik38     
12.3.2012
Tokrat isto izhodišče ker pa Špičast vrh(Kislica)-994m ki je sosednji vrh Stenice nima tukaj na tem portalu še opisa pa par besed tukaj.Lepa lahka in kratka pot vrh ima zavidanja vreden razgled glede na Stenico...predvsem proti jugu proti Celju vse do Kum-a...vreme lepo le zjutraj je bolj slabo kazalo potem pa so se oblaki nekam umaknili.Pot je lahko sledljiva dobro uhojena ponekod možici,kakšna puščica ali takec na drevesu tako da se ni možno izgubiti...nekaj utrinkov pa na tej povezavi.
pohodnik38     
30.12.2012
Včeraj 29.12. spet na Kislico-Špičasti vrh vreme špica razgled pa dih jemajoč sploh zaradi neskončne beline oblakov ki so prekrivali nižinenasmeh

VIDEO-Špičasti vrh

Lp! Tone
pohodnik38     
30.12.2012
Pa še nekaj slikic,morda koga navdušinasmeh

SLIKE
pohodnik38     
20.1.2013
V zimskih razmerah na Kislico-Špičasti vrh-994m nasmeh

SLIKE

Lp! Tone
pohodnik38     
8.10.2013
Sobotna "avantura" po brezpotju z Kislice na Stenico v sliki in besedi.

OBJAVA

Lp! Tonenasmeh
marinka67     
31.5.2014
Danes osvojena Stenica v zelo vetrovnem vremenu. Lep izlet, ravno prav dolg za spomladansko "ogrevanje" pred visokogorjemmežikanje
artur     
11.8.2016
Danes prehodil to pot.
Za informacijo lahko povem le to, da je sprememba markacije od 28 slike do 32 slike. Ne gre se namreč več mimo kmetije ampak spodaj po cesti.
Je pa verjetno v jeseni lepši pohod kot sedaj poleti.
Se pa splača še pogledat grad Lindek, saj ti ne vzame več kot 20 min.
lp
redbull     
12.8.2016
bolš da ne gre, ker te tam čaka res vse prijazen kužazmeden
Hribolazec81     
29.5.2018
Jas bi naredil pot iz frankolovega na grad Lindek - Stenica - Kislica ter nazaj v dolino, je kje opisana ta pot?
Na grad in stenico poznam pot, ampak do kislice naprej ne znam, ter nazaj do izhodišča belega potoka vesel bi bil za pomoč nasmeh
homoAlpinus     
30.5.2018
Hribolazec81. Najbolje,da slediš opisu za vzpon na Kislico in potem malo naprej po grebenu od Špičastega vrha zaviješ desno po gozdni cesti na travnik pri kmetiji Vrhivšek. Greš mimo nje po makedamu in ko zagledaš Vitanje se usmeriš strmo na greben na Stenico. Spust pa opravi po markirani poti, ki te vodi proti vzhodu in Lindeku.
Hribolazec81     
12.10.2019
Najlepša hvala HomoAlpinus nasmeh
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje