Planinarenje

Planinarenje

Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / KaravankeKapelica sv. Barbare na Pejcah / Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah
   Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah   
Autor opisa:heinz
Vrijeme hodanja: 0 h 25 min
Ishodište: Murova (Jesenice) (590 m)
Cilj: Kapelica sv. Barbare na Pejcah (750 m)
Visinska razlika: 160 m
Visinska razlika (po putu): 160 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid: Karavanke - osrednji del 1 : 50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): dereze, cepin
Opis puta:
Od cerkve nadaljujemo levo po cesti, ki vodi v klanec med hišami. Kmalu pridemo do križišča, kjer nadaljujemo rahlo desno oz. naravnost v klanec. Ulica (Kosova) se zoži, mi pa gremo po njej vse do njenega konca mimo zadnje hiše na levi. Za manjšim vrtičkom stopimo na široko gozdno pot, ki vodi navkreber proti sz. Po vsega 15 min hoje od izhodišča naletimo na majhno kapelico, ter izza nje razpotje. Izberemo desno (levo Sp. Pejce) in nadaljujemo po malce ožji poti skozi gozd, ter čez poseko električnega daljnovoda do naslednjega razpotja pri vodnem zajetju, kjer se priključimo širši poti, ki prihaja z leve, oz. s Spodnjih Pejc. Nadaljujemo desno v klanec po lepi, široki kamniti poti, po kateri so nekoč prevažali rudo, o čemur pričajo še danes vidni sledovi (glajžne). Po njej v nekaj minutah prispemo še do druge, večje kapelice, ki se nahaja tik pod Zgornjimi Pejcami. Ob kapelici se nahajajo klopce, kjer si lahko privoščimo počitek.
Pristup do ishodišta:
Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lipce, kjer peljemo desno proti Jesenicam. V naselju Slovenski Javornik, v prvem križišču s semaforjem zavijemo levo proti centru mesta. V sedmem semaforiziranem križišču po vrsti zavijemo ostro desno in peljemo le nekaj 10 m, nakar se usmerimo levo v klanec proti cerkvi na Murovi. Parkiramo v bližini.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Smučarski dom Črni vrh
Prosječna ocjena izleta: 9,5/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem,
Diskusija o izletu Murova (Jesenice) - Kapelica sv. Barbare na Pejcah
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje