Planinarenje

Planinarenje

Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / KaravankeTomčeva koča na Poljški planini / Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini
   Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini (skozi sotesko Blatnice)  
Vrijeme hodanja: 2 h 5 min
Ishodište: Begunje (Krpin) (585 m)
Cilj: Tomčeva koča na Poljški planini (1180 m)
Visinska razlika: 595 m
Visinska razlika (po putu): 605 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): cepin, dereze
Opis puta:
Z izhodišča nadaljujemo po asfaltni cesti, ki se lahkotno vzpenja ter nas mimo znamenja v nekaj minutah pripelje do vodarne Mravlinc, kjer je tudi možno parkiranje. Tu po asfaltni cesti prečimo most ter se vzpnemo do zadnje hiše, kjer cesta postane makadamska in zavije desno. Le malo naprej prispemo do križišča, kjer se v levo odcepi pot, ki vodi do cerkve sv. Petra, mi pa nadaljujemo naravnost in mimo vodnega zajetja prispemo do naslednjega križišča, kjer se v levo odcepi še ena pot (cesta), ki vodi proti cerkvi sv. Petra in Sankaški koči, mi pa nadaljujemo naravnost, po cesti, ki nas pripelje v sotesko potoka Blatnica. Sprva se vzpenjamo nad slikovitim potokom, nato pa se postopoma povsem približamo strugi. V nadaljevanju nas pot vodi še mimo enega od slapov Blatnice, nato pa se pot razcepi.
Nadaljujemo levo po širšem kolovozu, ki se nadaljuje skozi gozd in ki nas vodi ob hudourniškem potoku (naravnost pot, ki poteka ob Globokem potoku). Sledi nekoliko strmejši vzpon, na razpotjih pa sledimo širši poti, ki nas višje pripelje do razpotja na prevalu Kališča, kjer tudi dosežemo markirano pot sv. Peter - Poljška planina, kateri sledimo desno v smeri Poljške planine in Roblekovega doma.
Pot se nadaljuje po vzpenjajočem se kolovozu, ki se višje spremeni v sprva slabšo makadamsko cesto. Višje se cesta položi, nato pa nas za prečenjem Tolstega vrha pripelje do Tomčeve koče na Poljški planini.
Pristup do ishodišta:
Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Radovljica ali Lesce, nato pa sledimo oznakam za Begunje na Gorenjskem. Ko prispemo v Begunje na Gorenjskem, sprva še sledimo oznakam za Tržič in Drago, nato pa za bolnišnico zavijemo levo v smeri rekreacijskega centra Krpin, do katerega prispemo po približno 100 metrih nadaljnje vožnje. Parkiramo na velikem parkirišču ob omenjenem rekreacijskem centru.
Pokraj puta:
Soteska Blatnice (800m), Kališča (980m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Tolsti vrh (pri Poljški planini), Roblekov dom na Begunjščici, Begunjščica
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje