Planinarenje

Planinarenje

Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / KaravankeGrilova kapela na Boču / Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču
   Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču (po cesti)  
Autor opisa:edelweiss96
Vrijeme hodanja: 0 h 45 min
Ishodište: Cerovec pod Bočem (308 m)
Cilj: Grilova kapela na Boču (534 m)
Visinska razlika: 226 m
Visinska razlika (po putu): 226 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Najprej previdno prečkamo prometno glavno cesto in se usmerimo proti kraju Cerovec, mimo križišča za turistično kmetijo Jus. Tukaj nas planinska tabla usmeri desno po ravnini v smeri kraja Cerovec. Na prvem križišču zavijemo desno, na naslednjem ob kapelici pa levo, smer Cerovec (ne naravnost, smer Cerovec in Sečovo!). Nadaljujemo skozi vas do prvega razpotja, kjer zavijemo v desno (tabla Klet Plemenitaš). Sledimo asfaltni cesti in še eni tabli za klet Plemenitaš v ozko sotesko s potokom. Asfaltni cesti sledimo ves čas, dokler se ne konča. Tam nas tabla "Grilova Kapela - Boč" usmeri levo na makadamsko cesto. Tej sledimo do naslednjega križišča, kjer zavijemo levo in prispemo do Grilove kapele. Na travniku pred kapelo je na drevesu skrinjica z vpisno knjigo in par klopi.
Pristup do ishodišta:
Iz smeri Celja ali Slovenske Bistrice se usmerimo proti Rogaški Slatini, pred njo pa na krožišču zavijemo v smeri Rogatca. Obvoznici sledimo dokler ne pridemo do križišča za Cerovec in Sv. Florijan (tabla Sv. Florijan in Vinska cesta v levo), mi pa parkiramo na velikem makadamskem parkirišču na desni.
Prosječna ocjena izleta: 9,3/10  (br. glasova=3)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Cerovec pod Bočem - Grilova kapela na Boču
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje