Planinarenje

Planinarenje

Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / KaravankePodkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall / Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall
   Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall   
Vrijeme hodanja: 0 h 20 min
Ishodište: Podkanja vas / Wildenstein (511 m)
Cilj: Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall (640 m)
Visinska razlika: 129 m
Visinska razlika (po putu): 129 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): cepin, dereze
Opis puta:
Z izhodišča nadaljujemo po široki turistični poti v smeri proti Podkanjskemu slapu in Obirju. Sprva se vzpnemo v nekaj serpentinah, nato pa za kratkim razglednim delom pot preide v gozd ter se nekoliko zoži. Po nekaj minutah nadaljnje hoje se s široke poti v desno odcepi markirana pot na Obir, mi pa nadaljujemo naravnost ter po minuti nadaljnje hoje prispemo do urejenega razgledišča na Podkanjski slap.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (avgust).
Pristup do ishodišta:
a) Preko MP Ljubelj se zapeljemo v Avstrijo, nato pa v naselju Podljubelj / Unterloibl zavijemo desno v smeri trgovine Hofer. Ko prispemo v Borovlje / Ferlach, pa v križišču nekoliko za železniško progo zavijemo levo (desno od križišča se nahaja trgovina Eurospar), v naslednjem križišču po nekaj 100 metrih pa desno v smeri Železne Kaple / Bad Eisenkappel. Proti Železni Kapli se peljemo do naselja Podkanja vas / Wildenstein, kjer nas oznake za Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall usmerijo desno. Sledi še nekaj vzpona po nekoliko ožji cesti, nato pa prispemo do lepo urejenega parkirišča (ob izhodišču se nahajata še gostišče in muzej).
b) Preko MP Jezerski vrh se zapeljemo v Avstrijo, nato pa za Železno Kaplo nadaljujemo levo proti Celovcu / Klagenfurt in Borovljam / Ferlach. V nadaljevanju se peljemo po glavni cesti proti Borovljam, mi pa se peljemo do naselja Podkanja vas / Wildenstein, kjer nas oznake za Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall usmerijo levo. Sledi še nekaj vzpona po nekoliko ožji cesti, nato pa prispemo do lepo urejenega parkirišča (ob izhodišču se nahajata še gostišče in muzej).
c) Zapeljemo se v Podjuno, nato pa sledimo oznakam za Železno Kaplo / Bad Eisenkappel. Za naseljem Miklavčevo / Miklauzhof, zapustimo cesto proti Železni Kapli in nadaljujemo desno v smeri proti Celovcu / Klagenfurt in Borovljam / Ferlach. V nadaljevanju se peljemo po glavni cesti proti Borovljam, mi pa se peljemo do naselja Podkanja vas / Wildenstein, kjer nas oznake za Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall usmerijo levo. Sledi še nekaj vzpona po nekoliko ožji cesti, nato pa prispemo do lepo urejenega parkirišča (ob izhodišču se nahajata še gostišče in muzej).
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Hofovška planina / Hoffmansalpe, Eisenkappler Hutte, Kraguljše, Ojstrc (Hochobir)
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem,
Diskusija o izletu Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje