Planinarenje

Planinarenje

Dom na Paškem Kozjaku - Visoko

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / KaravankeVisoko / Dom na Paškem Kozjaku - Visoko
   Dom na Paškem Kozjaku - Visoko   
Autor opisa:Glogo
Vrijeme hodanja: 0 h 20 min
Ishodište: Dom na Paškem Kozjaku (960 m)
Cilj: Visoko (991 m)
Visinska razlika: 31 m
Visinska razlika (po putu): 62 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Šaleška dolina z okolico 1:50000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Od parkirišča pri Domu na Paškem Kozjaku se spustimo po cesti v smeri prihoda do križišča s smernimi tablami. V križišču nadaljujemo naravnost proti planoti Visoko. Kolovoz nas po 15 minutah pripelje do vrha.
Pristup do ishodišta:
a) Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Žalec, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Velenja. V glavnem krožišču (2. krožišče) v Velenju, pod skakalnico, nadaljujemo desno v smeri Slovenj Gradca. Peljemo se skozi Velenje in kraj Paka pri Velenju. Po približno 2 km za krajem Paka pri Velenju nas tabla z napisom Paški Kozjak usmeri desno na lokalno cesto proti Kamnolomu. Zavijemo nanjo, prečimo most čez reko Pako. Pred kamnolomom cesta zavije levo in nas po 6 km pripelje do Doma na Paškem Kozjaku, kjer parkiramo.
b) S Koroške se peljemo skozi Slovenj Gradec proti Velenju. Med vasema Gornji Dolič in Paka pri Velenju nas tabla z napisom Paški Kozjak usmeri levo na lokalno cesto proti Kamnolomu. Zavijemo nanjo, prečimo most čez reko Pako. Pred kamnolomom cesta zavije levo in nas po 6 km pripelje do Doma na Paškem Kozjaku, kjer parkiramo.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Plakopec (Brezejec)
Prosječna ocjena izleta: 10/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Dom na Paškem Kozjaku - Visoko Dom na Paškem Kozjaku - Visoko Dom na Paškem Kozjaku - Visoko Dom na Paškem Kozjaku - Visoko Dom na Paškem Kozjaku - Visoko Dom na Paškem Kozjaku - Visoko Dom na Paškem Kozjaku - Visoko Dom na Paškem Kozjaku - Visoko Dom na Paškem Kozjaku - Visoko Dom na Paškem Kozjaku - Visoko Dom na Paškem Kozjaku - Visoko Dom na Paškem Kozjaku - Visoko Dom na Paškem Kozjaku - Visoko Dom na Paškem Kozjaku - Visoko Dom na Paškem Kozjaku - Visoko Dom na Paškem Kozjaku - Visoko Dom na Paškem Kozjaku - Visoko Dom na Paškem Kozjaku - Visoko
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Dom na Paškem Kozjaku - Visoko
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje