Planinarenje

Planinarenje

Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / KaravankeVeliki vrh (nad Mežiško dolino) / Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino)
   Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) (čez Pikov vrh)  
Vrijeme hodanja: 1 h 10 min
Ishodište: Koča na Pikovem (992 m)
Cilj: Veliki vrh (nad Mežiško dolino) (1165 m)
Visinska razlika: 173 m
Visinska razlika (po putu): 225 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Koroška 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): cepin, dereze
Opis puta:
S parkirišča se sprehodimo do cerkve sv. Helene in Koče na Pikovem, nato pa za cerkvijo nadaljujemo levo na pot v smeri Velikega vrha. Pot naprej nas vodi po slabši makadamski cesti, ki sprva poteka skozi gozd, nato pa preko travnikov, s katerih se nam odpre lep razgled. Za domačijo Pik se cesta spremeni v kolovoz, ob robu gozda pa se v desno odcepi pot na Pikov vrh.
Nadaljujemo v smeri Pikovega vrha ter se pričnemo strmeje vzpenjati skozi gozd po nemarkirani poti. Višje se nam z leve priključi še pot od Pikovega znamenja, mi pa v nekaj minutah nadaljnje hoje prispemo do Pikovega vrha, kjer se nahaja razgledni stolp.
Razgledni stolp obidemo po desni strani, nato pa se sprva nekoliko spustimo po grebenu, nato pa se pot nadaljuje z nekaj krajšimi vzponi in spusti. Ko se že precej približamo Velikemu vrhu, se v desno odcepi pot k Pikovim jamam, mi pa nadaljujemo levo ter se prečno vzpnemo do oddajnikov na Velikem vrhu, vpisna skrinjica pa se nahaja še nekaj korakov naprej proti desni.
Koča na Pikovem - Pikov vrh 30 minut, Pikov vrh - Veliki vrh 40 minut.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (maj).
Pristup do ishodišta:
Zapeljemo se v Črno na Koroškem, nato pa sledimo oznakam za Podpeco in pozneje Kočo na Pikovem. Parkiramo na parkirišču v bližini Koče na Pikovem.
Pokraj puta:
Sveta Helena (992m), Pikov vrh (1149m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Koča na Pikovem, Pikov vrh, Šumahov vrh, Jesenik
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino) Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino)
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Koča na Pikovem - Veliki vrh (nad Mežiško dolino)
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje