Planinarenje

Planinarenje

Rateče - Peč (Tromeja)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / KaravankePeč (Tromeja) / Rateče - Peč (Tromeja)
   Rateče - Peč (Tromeja) (po cesti)  
Vrijeme hodanja: 2 h
Ishodište: Rateče (865 m)
Cilj: Peč (Tromeja) (1508 m)
Visinska razlika: 643 m
Visinska razlika (po putu): 660 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid: Kranjska Gora 1:30.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Z izhodišča nadaljujemo po cesti ob kateri smo parkirali, le ta pa že kmalu zavije precej desno ter se nato prečno vzpenja proti vzhodu. Ob pogledu na vrhove Julijskih Alp, se cesta postopoma položi in nas pripelje v gozd, kjer se nam z desne priključi še markirana pešpot.
Nadaljujemo po cesti, ki postane bolj strma, mi pa se po njej nekaj časa vzpenjamo skozi gozd. Višje prečimo razgledno senožet, pot pa se za njo vrne v gozd ter nas pripelje na označeno križišče. Tu nadaljujemo naravnost (desno Dom na Tromeji 3 minute) in pot nadaljujemo po cesti, ki kmalu naredi desni ovinek. Sredi desnega ovinka se v levo odcepi strma pešpot, ki vodi na Peč - Tromejo, mi pa nadaljujemo desno ter pot še naprej nadaljujemo po makadamski cesti. Cesta se nato nekaj časa prečno vzpenja proti desni, nato pa se razcepi na dva dela. Izberemo zgornjo levo pot (desna cesta vodi proti Korenskemu sedlu) ter se še nekaj časa prečno vzpenjamo proti desni. Višje cesta zavije ostro v levo in se počasi pričenja približevati mejnemu grebenu med Slovenijo in Avstrijo. Ko že skoraj dosežemo mejni greben se ostro v desno odcepi še ena gozdna cesta. Mi tu nadaljujemo naravnost ter cesti sledimo do nekakšnega prevala, kjer se v desno odcepi pot na avstrijsko stran.
Tu nadaljujemo naravnost (desno koča Dreiländereck Hütte 3 minute) ter zmerno strmi cesti, s katere se nam odpirajo vedno lepši razgledi, sledimo do vrha Peči, le tega pa dosežemo po slabih 15 minutah nadaljnje hoje.
Pristup do ishodišta:
Najprej se zapeljemo v Kranjsko Goro, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Ratečam. V križišču, kjer se v levo odcepi cesta v Planico, desno pa v Rateče, nadaljujemo naravnost. V Rateče pa zapeljemo v naslednjem križišču, ki se nahaja nekaj 10 m pred bencinsko črpalko. Pri restavraciji Mojmir nadaljujemo naravnost ter nato po 10 m ostro levo na cesto v smeri Tromeje. Cesta se nato vzpne nas vas, mi pa parkiramo na primernem mestu ob cesti.
Pokraj puta:
Dom na Tromeji (1145m)
Prosječna ocjena izleta: 6/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja) Rateče - Peč (Tromeja)
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Rateče - Peč (Tromeja)
Gost     
16.1.2007
Z šolo smo šli na ta izlet jeseni.Meni je bilo zelo všeč.Na vrh se splača jit ker je zelo lep razgled.
Gost     
18.1.2007
ALi ima kdo prehojeno od Rtomeje do Stola?Približno koliko časa?
Gost     
18.12.2007
A kdo ve, če se že da sankat s Tromeje?
Gost     
18.12.2007
Pošiljka snega v tem delu Slovenije je bila premajhna za sankanje. Mogoče po snegu pomešanim s kamenjem, če ti je tudi to v užitek pol lahko greš, če ne pa še malo počakaj.
starakapa     
3.2.2008
Da,jaz sem prehodil to pot od Stola do tromeje.Prvi dan sem spal na Golici,drugi dan v bivaku pod Kepo,tretji dan pa na tromeji.
Vreme sem imel lepo,dnevno pa sem hodil po potrebi ob 8do 10 ur.Četrti dan sem sestopil v Kranjsko goro in na avtobus.
Probaj pot je enkratna in izredno razgledna.Videl sem tudi svizce.Pomankanje vode ni bilo,le mnogo potrpljenja moraš imeti saj se pot mnogo spušča in vzpenja.Naj povem,da nisem vedno hodil po markacijak ,saj jih marsikje ni,še zlasti v bližini Podkorena in nato preko ceste proti tromeji.Ako želiš še več informacij ali pa slik iz poti pa napiši svoj naslov in z veseljem ti ustrežem.LP Starakapa
starakapa     
3.2.2008
Tam sem se zmotil,ni Podkoren ampak Rateče,upam da to ne bo vplivalo na razumevanje opisa poti
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje