Planinarenje

Planinarenje

Grahovše - Planina Spodnja Konjščica

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / KaravankePlanina Spodnja Konjščica / Grahovše - Planina Spodnja Konjščica
   Grahovše - Planina Spodnja Konjščica (mimo Pavšlna)  
Vrijeme hodanja: 1 h 45 min
Ishodište: Grahovše (800 m)
Cilj: Planina Spodnja Konjščica (1451 m)
Visinska razlika: 651 m
Visinska razlika (po putu): 651 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nezahtjevno
Zemljovid: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo naprej po cesti ob kateri smo parkirali in že po nekaj korakih pridemo na dve križišči. V prvem križišču nadaljujemo naravnost (desno čez most je vas) v drugem pa pridemo do planinskih smerokazov. Tu se usmerimo levo na zgornjo pot z oznakami Javornik, Stegovnik in Bela peč.
Cesta se tu začne zmerno vzpenjati in nas mestoma pelje čez razgledne travnike. Cesta pa nas nato pripelje do naslednjega križišča, kjer gremo ponovno levo (desno kmetija Rekar). Cesta za tem preči privatno zemljišče, kjer je lesa in kmalu za tem pride na naslednje razpotje. Usmerimo se na levo cesto in ji sledimo do mesta, kjer se desno odcepi označena pot na planino Spodnja Konjščica.
Pot naprej gre v gozd, se strmo vzpne in nas po dobrih 20 minutah nadaljnje hoje pripelje na cesto. Ko stopimo na cesto, se v levo odcepi označena pot do razgledišča "na Boštu" (5 minut), mi pa nadaljujemo desno po cesti, ki nas po krajšem vzponu pripelje iz gozda na prostrano planino Spodnjo Konjščico, na kateri stojita dve manjši pastirski koči.
Pristup do ishodišta:
Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Ljubelj (Tržič), nato pa tik pred črpalko pri Bistrici pri Tržiču, zavijemo desno v Tržič. Naprej se peljemo skozi Tržič v smeri Dolžanove soteske, nato pa le malo pred koncem mesta nadaljujemo desno navzgor v smeri vasi Čadovlje, Lom in Grahovše. Vzpenjajoči cesti v križiščih sledimo oznakam za Dom pod Storžičem, mi pa le tej sledimo do velikega označenega parkirišča ob kamnolomu v Grahovšah.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Planina Zgornja Konjščica, Bela peč
Prosječna ocjena izleta: 6/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica Grahovše - Planina Spodnja Konjščica
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Grahovše - Planina Spodnja Konjščica
Gost     
30.4.2007
Takale hoja pretežno po cesti zame ni posebno privlačna. Na Konjščico grem rajši iz druge smeri - peljem se precej visoko do kmetije Tič v Potarjah, potem pa grem peš po lepih pašnikih in gozdovih naprej do Spodnje, Zgornje Konjščice in Bele peči. Priporočam!
velkavrh     
31.8.2013
Bil tu pred leti, ko je še tu pasel moj brat s kolegom. Z avtom sem se pripeljal pod planino, ker sem mu pripeljal robo.Sedaj baje pase znan kranjski amaterski slikar-Valenčič.Imamo njegovo sliko.Takrat sem šel še naprej do Bele peči, kjer je skrinjica za vpise. Tu je tista znana plezalna stena tržiških alpinistov.
kurirček     
31.8.2013
Lep tuta je iz Grahovš na Konšico, Belo Peč, planino Javornik, Ženiklovec in dom pod Storžičem pa po senožetih v Grahovše.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje