Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasaj
Planinski venci / Karavanke / Boč / Zgornje Poljčane - Boč (čez Babo)

Zgornje Poljčane - Boč (čez Babo)

Print
Ishodište: Zgornje Poljčane (360 m)
Širina/Dužina: 46,2971°N 15,5834°E
Ime puta: čez Babo
Vrijeme hodanja: 1 h 45 min
Zahtijevnost: laki označeni put
Visinska razlika: 618 m
Visinska razlika po putu: 618 m
Zemljovid: Posavsko hribovje (Boč - Bohor) 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Pogleda: 93.852
 8 osoba voli ovu objavu
Broj slika: 19
Broj komentara: 8
Pristup do ishodišta:
S autoceste Ljubljana - Maribor idemo do izlaza Slovenske Konjice i Poljčane. Na prvom križanju od mjesta, kada smo sišli s magistrale, nastavljamo lijevo u smjeru Poljčana (desno Slovenske Konjice). Put dalje vodi kroz Dražu vas, Žiče i Loče. U selu Loče dolazimo do kružnog toka, gdje nastavljamo "ravno" u smjeru Poljčana (izlaz iz kružnog toka nije označen). Nešto dalje, cesta nas dovodi na veće raskrižje, gdje nastavljamo desno u smjeru Zgornjih Poljčana (lijevo Poljčane). Idemo tom cestom do sela, gdje putokaz za Boč pokazuje lijevo gore. Dalje vozimo do prvih putokaza uz koje se nalazi parking na kojem parkiramo.
Opis puta:
Sa parkirališta nastavljamo desno stazom u smjeru planinarskog doma na Boču preko Baba. Staza koja prolazi kroz šumu već se počinje relativno strmo uspinjati i nakon cca 15 minuta uspona prelazi na cestu. Strmina staze nakon dodatnih par minuta uspona opada. Slijedi kraće presijecanje padina na širokoj stazi, a potom se staza kratko vrijeme umjereno uspinje. Malo više staza nas dovodi na široki kolovoz kojeg pratimo desno i ubrzo ga napuštamo. Dalje, markacije nas usmjeravaju lijevo prema gore. Nakon početnih strmih metara od mjesta, kada smo napustili kolovoz staza se jedva uspinje do mjesta, kada nas dovodi na cestu. Dalje slijedi 5 minuta hoda cestom koja prolazi sredinom velike livade do planinarske kuće koja se nalazi s druge strane prostrane livade.
Od doma nastavljamo ravno stazom u smjeru Boča. Put najprije prelazi preko livade, a zatim prelazi u šumu, gdje nas ubrzo dovodi na kolovoz gdje imamo dvije mogućnosti za nastavak, koje su približno jednake dužine. Nastavljamo desno u smjeru staze Senčna pot. Nakon nekoliko koraka laganog hoda po kolovozu, lijevo prema gore odvaja se markirana pješačka staza koja na pojedinim dijelovima počinje relativno strmo uspon (ravan kolovoz nas dovodi na cestu).
Put koji sve do vrha vodi kroz šumu nakon 45 minuta hoda od planinarskog doma dolazi nas na Boč. Ovdje uspon još ne završava. Ispred sebe uočavamo 20m visok vidikovac na koji se uspinjemo strmim stepenicama. Uspon na vrh kule nagrađuje nas lijepim pogledom.
zemljovid puta - Boč
Ob poti: Dom na Boču (698m)
Preporučujemo: izleti s istog polazišta, slični izleti, panorama, upisna knjiga
Slike:
Zgornje Poljčane - Boč1
Zgornje Poljčane - Boč2
Zgornje Poljčane - Boč3
Zgornje Poljčane - Boč4
Zgornje Poljčane - Boč5
Zgornje Poljčane - Boč6
Zgornje Poljčane - Boč7
Zgornje Poljčane - Boč8
Zgornje Poljčane - Boč9
Zgornje Poljčane - Boč10
Zgornje Poljčane - Boč11
Zgornje Poljčane - Boč12
Zgornje Poljčane - Boč13
Zgornje Poljčane - Boč14
Zgornje Poljčane - Boč15
Zgornje Poljčane - Boč16
Zgornje Poljčane - Boč17
Zgornje Poljčane - Boč18
Zgornje Poljčane - Boč19
Rasprava o izletu Zgornje Poljčane - Boč (čez Babo)
Stolar17. 09. 2009 00:00:00
Lep izlet, primeren ravno za dneve, ki so pred nami.
Luciano6728. 09. 2009 00:00:00
Smer sva skupaj z tastom prehodila v soboto zjutraj in moram priznati, da sva bila navdušena.Priporočam vsem, ki bi radi obiskali Boč, vzpon bo na koncu poplačan s čudovitim razgledom s stolpa.nasmeh
Okmodko19. 04. 2010 00:00:00
Sem šel, pa me je tok v križu vsekalo, da nevem če bom še kdaj šel. Uglavnm rož dost in to februarja, nisem pa našel nebene ženske. Tako da ostajam v mejsti.
klm11. 09. 2010 00:00:00
danes tekel na vrh. pot je precej premočrtna, že takoj na začetku, pri parkirišču se začne strmo vzpenjati. Od izhodišča do vrha je 640 m vzpona, to višino pa je potrebno premagati le v 2,7 km - to pa je primerljivo z vzponom na Kamniški vrh!
Sicer pa je poljčansko PD uredilo nove smerne table ter markacije. Obe, v forumu opisani poti, se med seboj prepletata, v nadaljevanju pa imata obe tudi svoje variacije. Če je obiskovalec le dovolj zgoden in seveda kar se da tih, bo imel veliko možnosti, da preseneti trop muflonov.
Matjaz_652. 05. 2011 00:00:00

nekaj mojih fotk ... z vzponom čez babo in balunjačo ... ter spustom po senčni poti in čez babo nasmeh

od izhodišča se namreč lahko vzpnemo po detičkovi poti ... ki se priključi nad domom na pot čez balunjačo ... ali čez babo do doma ... in naprej čez balunjačo ali senčno pot mežikanje
panda23. 05. 2011 00:00:00
Danes po dolgih letih spet na vrhu Boča. Štart v dvoje izpred parkirišča v Spodnjih Poljčanah ob kar "pozni uri" tj. 9-tih po poti "Čez babo". Pri domu malo počitka za sendvič in vodo iz nahrbtnika, saj je dom ob ponedeljkih pač zaprt. Na vrhu je kar precej "vleklo", razgledi pa tako, tako. Na jugu Gorjanci, nato Lisca, Kum, Kamniške delno, Peca in pred njo Uršlja gora, Pohorje........ Sestop po isti poti in nato na znamenito zlato zapečeno postrv v znano indijansko dolino tik pred ploho. Konec dober, vse dobro.nasmeh
Helena42. 08. 2017 00:00:00
Pohod čez Babo. Na začetku malo strmo, nato pa je lepa pot do koče. Od koče naprej po gozdu, tudi malo strma a lepa pot. Štampiljko dobite v koči. Markacije dobro označene.
jprim3. 08. 2017 00:00:00
Super, po dolgem času nekaj novega zapisano.nasmeh
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići