Planinarenje

Planinarenje

Jakobe - Kordeževa glava (Peca)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / KaravankePeca (Kordeževa glava) / Jakobe - Peca (Kordeževa glava)
   Jakobe - Peca (Kordeževa glava) (lahka pot)  
Vrijeme hodanja: 2 h 15 min
Ishodište: Jakobe (1410 m)
Cilj: Peca (Kordeževa glava) (2125 m)
Visinska razlika: 715 m
Visinska razlika (po putu): 715 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): cepin, dereze
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo za oznakami Dom na Peci ter pot nadaljujemo po kolovozu desno navzgor. Po krajšem vzponu pridemo do razpotja, kjer nadaljujemo desno ter se še naprej vzpenjamo po kolovozu. Kolovoz nato postopno postane manj strm in ga kmalu tudi zapustimo. Markacije nas namreč usmerijo levo na peš pot, po kateri se nato nekaj časa vzpenjamo skozi gozd. Pot skozi gozd nas nato ponovno pripelje na ožji kolovoz, kjer nadaljujemo desno ter v približno 5 minutah nadaljnje hoje dosežemo Dom na Peci.
Od Doma na Peci se usmerimo na pešpot proti Mali Peci ali pa na pot proti Kordeževi glavi. Po slabih desetih minutah vzpona se obe poti združita, mi pa nadaljujemo po markirani poti, ki se naprej vzpne po travniku navzgor in nas pripelje do označenega razpotja.
Usmerimo se na desno pot v smeri zahtevne poti (ki pa to ni), levo pa vodi zelo zahtevna pot na Peco. Desna pot je lahka in nima niti enega težavnega mesta! Naša lažja desna pot nas nato mimo klopce kmalu pripelje med rušje, skozi katerega se nato vzpenjamo. Vzpon naprej poteka po zmerno strmem pobočju z vse lepšimi razgledi. Čez nekaj časa nas pot pripelje na travnato izravnavo, kjer se nam z leve priključi plezalna pot. Sledi le še zadnji vzpon na vrh Kordeževe glave, katere vrh dosežemo po nekaj minutah nadaljnje hoje, po nezahtevnem pobočju.
Pristup do ishodišta:
a) Zapeljemo se v Črno na Koroškem, nato pa sledimo oznakam za Koprivno in Podpeco. Nekaj časa se še peljemo ob reki Meži, nato pa gremo iz križišča desno v smeri Podpece, Doma na Peci in Koče na Pikovem. V Podpeci se asfalt konča, mi pa sledimo oznakam za Dom na Peci. Višje, na prevalu Vrh šteng, se nam z desne priključi še cesta iz Mežice, mi pa še naprej sledimo oznakam za Dom na Peci, ponekod opazimo tudi oznake "avtocesta". Z vožnjo nadaljujemo po makadamski cesti, v zadnjem križišču pa sledimo oznakam za parkirišče. Omenjeni cesti sledimo do njenega konca, kjer parkiramo na parkirišču Jakobe.
b) Zapeljemo se v Luče (do sem iz Mozirja ali iz Kamnika čez prelaz Volovljek (Kranjski Rak)), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Logarski dolini. V vasi Solčava zapustimo glavno cesto proti Logarski dolini in z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Podolševe, prelaza Spodnje Sleme in Črne na Koroškem. V nadaljevanju cesta izgubi asfaltno prevleko, mi pa po nekaj kilometrih na križišču v Podolševi zavijemo desno proti Črni na Koroškem. Cesta, ki se v nadaljevanju v glavnem prečno vzpenja, pa nas čez čas pripelje do prelaza Spodnje Sleme. S prelaza se cesta prične spuščati, mi pa ji sledimo v smeri Črne na Koroškem. Ko se po nekaj kilometrih spustimo v dolino, na križišču zavijemo desno proti Črni na Koroškem (levo Koprivna). Po glavni cesti se spuščamo proti Črni na Koroškem, nas pa cesta najprej vodi mimo odcepa v dolino Tople, nekoliko nižje pa še do odcepa ceste proti Podpeci, Koči na Pikovem in Domu na Peci. Nadaljujemo po omenjeni cesti, ki nas hitro pripelje v Podpeco. V Podpeci se asfalt konča, mi pa sledimo oznakam za Dom na Peci. Višje, na prevalu Vrh šteng, se nam z desne priključi še cesta iz Mežice, mi pa še naprej sledimo oznakam za Dom na Peci, ponekod opazimo tudi oznake "avtocesta". Z vožnjo nadaljujemo po makadamski cesti, v zadnjem križišču pa sledimo oznakam za parkirišče. Omenjeni cesti sledimo do njenega konca, kjer parkiramo na parkirišču Jakobe.
c) Zapeljemo se v Mežico, kjer sledimo oznakam za Peco. V nadaljevanju se peljemo proti MP Mežica, še pred mejnim prehodom pa zavijemo levo na cesto v smeri Pece. Višje, na prevalu Vrh šteng, se nam z leve priključi še cesta iz Podpece, mi pa sledimo oznakam za Dom na Peci, ponekod opazimo tudi oznake "avtocesta". Z vožnjo nadaljujemo po makadamski cesti, v zadnjem križišču pa sledimo oznakam za parkirišče. Omenjeni cesti sledimo do njenega konca, kjer parkiramo na parkirišču Jakobe.
Pokraj puta:
Dom na Peci (1665m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Končnikov vrh, Bistriška špica/Feistritzer Spitze
Prosječna ocjena izleta: 9,5/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava) Jakobe - Peca (Kordeževa glava)
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Jakobe - Peca (Kordeževa glava)
bostjan85     
7.6.2010
nekaj utrinkov od nedelje

http://picasaweb.google.si/bostjan.oxi/Peca#
Kriška     
22.7.2010
Včeraj sem bila prvič na Peci in sem nad izletom navdušena! Lepa pot, lepi razgledi, prijazni domačini ...
¸hribolazec     
17.8.2010
Kakšna je pa kaj cesta do izhodišča te poti?
Kriška     
17.8.2010
Makadamska gozdna cesta seveda, dolga (več kilometrov), zelo ozka, večinoma s poglobitvami (plitvimi jarki) na obeh straneh, tako da bi bilo po mojem mnenju srečanje dveh osebnih avtov zelo težko, večinoma nemogoče. Posebno strma ni, pred cca. enim mesecem tudi ni bila posebno "razdrta" (pravzaprav med manj slabimi). Na enem mestu, dolgem nekaj 10 m (ob nekakšnem kamnolomu) je treba z nizkim avtomobilom malce popaziti, da ne nasedeš, ampak nič posebnega. Parkirišče precej veliko.
irska     
19.8.2010
ravnokar sem se vrnila z izleta - makadamske "avtoceste" od Podpece nikakor ne priporočam, saj je predvsem na delu od križišča pri Terčevem popolnoma razsuta, drugje pa jo je nedavno močno deževje tudi precej poškodovalo; vsekakor priporočam prihod iz Mežice!
marinka67     
5.10.2010
A je cesta do parkirišča Jakobe že kaj boljša? Ali slabša od nedavnih poplav? V soboto bi rada šla na Peco, pa ne vem????zmeden
stanko1     
27.12.2010
Ali morda kdo ve kakšna je cesta do parkirišča Jakobe in ali je Dom na Peci ta teden odprt ?
Mr.Dani     
28.12.2010
Stanko1, včeraj sem čakal, da ti kdo odgovori. Ker se ni nihče javil sva šla z ženo danes sama preverit kakšno je stanjenasmeh.Tukaj je odgovor:
Cesta do parkirišča Jakobe ni prevozna za osebne avtomobile. Je kar precej snega. Avto sva pustila ob cesti spodaj malo nad Stoparjem potem pa peš po markirani in zgaženi poti naprej. Sicer so nekateri rinili z avtomobili še naprej ampak je bolje peš. Dom je zaprt. Baje bo tam možno silvestrovati(tako piše pri domu).
Vreme je bilo čudovito. Nisva preveč hitela. Za pot od avta do Doma sva porabila 1h in 35min, za pot od Doma na Kordeževo glavo pa 1h in 15min. Pot je zgažena in ni težavna, če si navajen hoditi v snegu. Obiskovalcev ni bilo veliko z nama vred sva jih naštela 19. V tako lepem vremenu se splača odpraviti na tak izlet.
Lep pozdrav!
Dani

stanko1     
29.12.2010
Najlepša hvala in lepe praznike vam želim.

agopes     
13.1.2011
Pozdravljeni,

s kolegi bi radi šli to soboto na Peco. Ali ima kdo kakšne informacije kaksne so razmer in katera po je za zimski vzpon najlažja? Kje je najbolje pustiti avto? Hvala za odgovor!
joža x     
13.1.2011
Lansko zimo sem na Peco šel po sledeči poti Topla(Fajmut)-Knipsovo sedlo-Peca,bilo je 0,3m do 0,5m snega in ni bilo problema.Tudi do izhodišča se je dalo pripeljat brez problema.
felix     
14.1.2011
Tudi jaz nameravam v soboto gor, iz Podpece, preverjal sem glede razmer, možno je, da se pride z avtom do bivše karavle, če seveda cesta ne bo poledenela.
lp
jprim     
14.1.2011
Precej poledenela pa je bila (1. 1.)tudi sama pot čez gozd dalje do doma, tako da je kar otežen spust od koče, če ni kakšnih derez.
LP!
agopes     
14.1.2011
Kako pa je s to potjo. So markacije na kakšnih vidnih mestih? kako ugotoviš kje je pot če je vse pod snegom? lp
jprim     
14.1.2011
Ni skrbi, pot je shojena, ni kaj zgrešit. Midva sva štartala od karavle, dalo se je kar dobro peljat, nekateri so šli z avtomobili tudi višje.
LP!
trilko     
29.1.2011
Pot je ok, proti vrhu nekoliko poledenela. Na vrhu piha (itak)! nasmeh
_Abuh_     
2.2.2011
a bo v soboto 5. 2. koca na peci odprta ?
kozo     
3.2.2011
Pisal sem upravitelju in mi je odgovoril, da bo.Lp Bojan
_Abuh_     
3.2.2011
Super cool hvala
alesar     
17.2.2011
prosim če gdo more napisat GPS koordinate parkirišće kjer se avto pusti...
Mitja89     
10.3.2011
Mene pa zaniama, če greš po tej poti mimo votline kralja matjaža ker še nisem bil in me zanima. Hvala za ogovor!zavijanje z očmi
Mr.Dani     
10.3.2011
Mitja89, po tej poti ne greš mimo votline Kralja Matjaža. K votlini lahko zaviješ od doma pod Peco (fotografija 17). Pri domu zaviješ levo (kjer so klopi)in v gozd. Je kažipot. Od tam do votline je približno 15 minut.

LP
Dani
Mitja89     
18.3.2011
Hvala!
s57mbboris     
4.8.2011
Ali je kdo hodil iz vrha Pece v smeri Mozganovega vrha?in koliko je hoje ter kakšna je pot.Hvala za odgovor..lp Boriszmeden
Kokta     
31.10.2011
Včeraj bil gor...sončno vreme, veter na vrhu, spodaj pa megla. Krasen pogled na Uršljo goro katere vrh je štrlel iz megle kot kak otok...prelepo nasmeh
s57mbboris     
7.1.2012
Ali je kdo bil ze dni na Peci?Do kam se da priti z avtom?nasmeh
dzuko     
3.5.2012
Je še kaj snega na poti?
katty     
3.5.2012
Pot je večinoma kopna, le pod vrhom je nekaj flikic snega. Zato kar pogumno. Lp
dzuko     
3.5.2012
Hvala za odgovor,lp
Tonika     
4.5.2012
Prilagam par slikc od prvega maja, sedaj je verjetno še manj snega. Iz Tople proti Knipsovem sedlu in vrhu Pece je bilo več flik snega, prav tako potem proti domu, zavarovana je bila kopna. Lp
Tonika     
4.5.2012
Ne morem naložit -vidne med mojimi slikami. Lp
jprim     
4.5.2012
@tonika - pod komentiranimi izleti ne moreš nalagat fotk, samo med razmerami, lahko pa prilimaš link od fotke, ki si jo objavila med trenutnimi razmerami.
simona123     
22.10.2012
20.10.2012
Prelep sončen dan.Toplo,vroče brez vetrčka.Razočaranje pa v koči, ker smo želeli prespati in dobili odgovor oskrbnika, da odhaja v dolino.Nismo mogli verjeti, da si lahko v tako lepem vremenu oskrbnik privošči zaprtje koče čez noč,čeprav je na netu planinske zveze napisano, da je koča odprta.Tako, da nas je oskrbnik razočaral.
pjoter     
21.7.2013
danes sem bil gori vreme je bilo malo oblačno in na vrhu je pihalo
drugače pa fantastičen izlet z lepim razgledom
makarenko     
11.8.2013
Bil danes gor. Super tura, s kondicijo prideš prej, kot so ti časi tukaj objavljeni. Super vreme, tako da se je lepo videl Triglav, Storžič... velik nasmeh
TechnoX     
15.9.2013
Klasična pot na Peco se prične v Mežici. Če pa se peljete višje, je dobro, da imate vsaj malo slabe vesti nasmeh
wanyola     
16.9.2013
No, no, zakaj pa naj bi kdorkoli, ki hodi v hribe, imel salbo vest? Vsak hodi po svojih zmožnostih! Če se mora nekdo od nekod dve uri vozit, je vprašanje, ali ima potem dovolj časa, da opravi pohod čisto iz doline. Seveda pa tisti, ki so v Mežici doma, laže opravijo tako turo in gredo kar od doma peš, pa še to je kar lep zalogaj za en dan!
sebo306     
1.1.2014
Kdo ve mogoče v kakem stanju je cesta do izhodišča te poti, šel bi v soboto/nedeljo če bo vreme?
Domch     
2.1.2014
Do konca ceste ne bo šlo, bo pa šlo b do Karavle ali Mitneka. Danes je bil na Peci močan veter je bilo smučišče zaprto. Gaz je bila narejena, a sedaj je verjetno marsikje zameteno. Drugače pa aktualne razmere lahko prebereš po Trenutne razmere -Karavanke-Peca.
balon     
20.7.2014
Zanima me ali je cesta do izhodisca prevozna tudi za enoprostorce( ford)?

Hvala in lep pozdrav,

Balonckinasmeh
neph     
21.7.2014
Je prevozna mežikanje
balon     
21.7.2014
Hvalanasmeh
dule86     
4.9.2014
Mene pa zanima, če se da od Podpece do doma na Peci s kolesom? oz. do kod se da kolesarit ? hvala LP
vespuci     
4.9.2014
Do Jakob gre z avtomobilom,potem pa je do koče kolovoz.
nordkap     
5.9.2014
se da kamot, kadarkoli sem gor jih vedno srečam, zadnjič celo skupino jodlarjev.
Do jakoba(parkink) lepo, potem po gozdu čez travnik na kolovoz ter po njem do koče.

Sam meni je ljubše peš puha
naroblek     
29.10.2014
Zanima me približna dolžina dostopne oziroma v opisu izhodišča navedene makadamske ceste,ki ima višje do parkirišča še nekaj križišč in stanje te ceste. Hvala za odgovor. LP
Bosstjan     
29.10.2014
Cesta do parkirisca je v solidnem stanju (v ponedeljek ni bilo nobenih tezav), razen del, ko na tabli (malo za koncem asfalta) pise 'avtocesta' - teh nekaj 100 metrov ceste je brez moznosti izogibanja, ce se srecata dva avta. Sicer pa je od konca asfalta se kaksnih 15 minut voznje..
naroblek     
30.10.2014
Hvala za opis. nasmeh
naroblek     
1.11.2014
V petek kljub neosvojenemu vrhu, sva z zeno preživela lep popoldan, k čemer sta poleg sonca pripomogla tudi zelo prijazna oskrbnica in oskrbnik Domu na Peci, ki planince pričakata z dobro voljo in odlično hrano. Hvala!
seinfeld     
31.10.2015
Danes v čudovitem vremenu, smo opravili to pot z dvema skoraj desetletnikoma. Ob zmerni hoji in s kratkimi postanki, smo potrebovali slabi dve uri. Pot je res lepa, enostavna, z izjemnimi razgledi. Nazaj grede smo šli čez Malo Peco, še do votline Kralja Matjaža.
Cesta je prevozna, za gorske ceste povsem zgledna, se pa s kakšnim nizkim avtomobilom ne bi peljal po njej. Tista avtocesta je res ozka in izjemno strma. Je pa od Črne potrebno računati še na vsaj pol ure vožnje.
seinfeld     
31.10.2015
Danes v čudovitem vremenu, smo opravili to pot z dvema skoraj desetletnikoma. Ob zmerni hoji in s kratkimi postanki, smo potrebovali slabi dve uri. Pot je res lepa, enostavna, z izjemnimi razgledi. Nazaj grede smo šli čez Malo Peco, še do votline Kralja Matjaža.
Cesta je prevozna, za gorske ceste povsem zgledna, se pa s kakšnim nizkim avtomobilom ne bi peljal po njej. Tista avtocesta je res ozka in izjemno strma. Je pa od Črne potrebno računati še na vsaj pol ure vožnje.
andr3ejj     
28.1.2016
Kako je kaj s cesto do izhodišča?
andr3ejj     
28.1.2016
Kako je kaj s cesto do izhodišča?
acjom     
28.1.2016
Cesta je prevozna, mogoče na kakšnem delu zjutraj malo poledenela. Včeraj v lepem, pretoplem času za ta čas, od tu na vrhnasmehmežikanje
franjo66     
19.3.2016
Kako je kaj s cesto do izhodišča?
Domch     
22.3.2016
Spluženo in pošodrano jezik
franjo66     
24.3.2016
Hvalanasmeh
franjo66     
26.3.2016
Do parkirišču Jakobe ni spluženo...
stilc88     
15.4.2016
Se pride sedaj do parkirišča oz. do kam se pride in koliko to podaljša pot? Hvala
andr3ejj     
15.4.2016
Cesta do Jakob je prevozna, mogoče je malce v slabšem stanju, a se da.
alien12     
7.5.2016
6. 5. smo na poti na vrh Pece (Kordeževa glava) našli dioptrijska očala. Odnesli smo jih v planinski dom Peca.
Proti vrhu je še okoli 30-40 cm snega, vendar je pot že "nekoliko" uhojena. Gamaše obvezne!
Mrgrozny     
10.9.2016
Opisana cesta iz Podpece do Jakob je strašljiva, predvsem del malo po zaključku asfalta, po napisu avtocesta. Verjetno je svoje naredilo tudi nedavno deževje ki je ob ze tako ozkem delu ceste ki je se ostal vozen, skopalo kar globoke jarke. Se je pa temu delu mogoče izogniti tako, da v Mežici zaviješ proti Avstriji, potem pa cez ca 2km zavijes levo proti Peci. Od tam je cca 10 km gozdne ceste do Jakob, od tega kaksnih 8 km makadama. Cesta je lepo označena, držati se je treba oznak za Peco oz. Dom na Peci, pa prideš direkt do parkirišča.

Del poti od parkirišča do doma na Peci precej dolgočasen, večino časa poteka po gozdni cesti. Dobro je ker je do doma na Peci zelo blizu, (ca 45 min) in je ta del poti primeren tudi za majhne otroke, ki jim bo zanimiva tudi votlina kralja Matjaža.

Osebno mi je do koče oz do Male Pece veliko lepša pot iz Tople, je manj gneče po poti pa še dostop do izhodišča je asfaltiran.
jerni     
30.9.2016
Imam eno vprašanje po kateri poti se je bolje peljati do izhodišča Jakobe, iz Črne ali Mežice? Hvala za informacije.
MarkoOderlap     
23.6.2017
Zelo fajna pot.
PRIPOROČAM
Janezs     
23.6.2017


Odvisno iz katere smeri, se pripelješ v Mežico ali Črno, je pa iz Črne nekaj več asfalta. Vodita, pa tudi iz obeh krajev lepe peš poti na Peco. Lp.
anazala     
15.7.2017
Lep razgled. Šla po Krkini poti. Splača se. Za dušo, za telo. Pojdite, naužijte se kisika.
Zgaga     
26.7.2017
"Nekoliko višje se asfalt konča, mi pa nadaljujemo po makadamski cesti v smeri Doma na Peci."

V vednost, tale makadamska cesta traja cca. 8 km.velik nasmeh
Pelca     
27.7.2017
V kakšnem stanju pa je cesta? Se da z osebnim vozilom normalno?
Janezs     
27.7.2017
Sedaj,ko so močni nalivi je verjetno slaba, najslabša na mesto"kamnoloma" grape kjer prečka potok v slučaju dežja.
Pohodnjak     
29.7.2017
Bil na Peci po tej poti 19.7. in cesta do izhodišča je bila OK - normalno prevozna. Pot je lepa, enostavna in ponuja nekaj lepih razgledov. Aja... vpisna knjižica na vrhu je bila ta dan že čisto polna. mežikanje
Helena4     
2.8.2017
Pred 14dnevi sem bila tam. Ker so na makedamski cesti glih nekaj urejali žal nisem prišla do te destinacije. Pričela sem na destinaciji tam, kjer je bila prva tabla, da je do doma na Peci 2h. Pot je lepa,malo strma skos po gozdu, tako da je senca. Pot do Pece je bila tudi lepa. Priporočam.
Hribolazec81     
8.5.2018
Danes opravil to pot, sneg je samo med nizkimi borovci proti vrhu, cca 10 m dolžine, zgornji del te zaplate se mi je udrl in sem porinil celo nogo do zadnjice notri tako da pazljivo, ker pod snegom je luknja zaradi taljenja.
andrejazg     
23.8.2018
Cesta na Jakobe je bila nekaj dni nazaj čisto v redu - se pa res vleče cca 8 km po makadamu cca 20 minut.

Na vrhu pa res prekrasen razgled.
Akephalos     
2.1.2020
A ve kdo če je cesta do izhodišča prevozna? zmeden
Barentoter     
3.1.2020
Cesta je prevozna brez problemov. Je par flik ledu, ampak ni problem, ker je pomešan s peskom.
ločanka     
6.2.2020
A je cesta še prevozna brez problemov? Bi bila ta pot pozimi (sedaj) najbolj primerna za vzpon na Peco oz. katera je bolj primerna? Hvala za odgovornasmeh
guki     
6.2.2020
Najbolj primerna je iz centra Mežice ni leda ni snega. Potem se nekateri vozijo do karavle prišparaš uro hoje navzgor, potem imaš cesto do Jakob to je skoraj do koče, to je bolj za nedeljske pohodnike. Lahko tudi iz pod Pece oz Najbrža (gradovi kralja Matjaža iz pred let). Pravijo da je najlepša Iz Tople in je tudi krožna. Lahko tudi Koprivne in Luž.
Domch     
7.2.2020
Tudi iz Črne (Mušenik, Pristava)gre, pa seveda tudi iz Avstrijske strani, če kdo želi bolj zimski vzponmežikanje
SauberM     
18.5.2020
Je še kaj snega na poti na Peco?
Janezs     
18.5.2020

Kaj bi šel bos ??
jakec30     
18.5.2020
V soboto grem na Peco pa me zanima kakšna je pot do parkirišča Jakobe? Ali je boljše začeti iz rudnika pri Topli
modrook12     
6.6.2020
Pot super. Edino kar sem pogrešal, je kakšna dodatna tabla v Črni na Koroškem, smer peca- parkirišče Jakobe. Drugače pa lep planinski izlet
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje