Planinarenje

Planinarenje

Potok Slanica - Andrejev dom na Slemenu

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / KaravankeAndrejev dom na Slemenu / Potok Slanica - Andrejev dom na Slemenu
   Potok Slanica - Andrejev dom na Slemenu   
Vrijeme hodanja: 1 h 15 min
Ishodište: Potok Slanica (800 m)
Cilj: Andrejev dom na Slemenu (1086 m)
Visinska razlika: 286 m
Visinska razlika (po putu): 286 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: djelomično zahtjevno
Zemljovid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo po desni cesti, ki se kmalu spremeni v kolovoz. Po nekaj minutah hoje pridemo na razpotje, kjer imamo za nadaljevanje dve možnosti.
Spodnji desni kolovoz je markiran, a se le ta spremeni v povsem uničeno peš pot. Pot je strma, prehodi med podrtim drevjem pa so težavni in nevarni. Sredi vzpona prečimo levi kolovoz, nato pa se še enkrat vzpnemo po uničeni poti do prihoda na gozdno cesto, kjer nadaljujemo levo.
Če nadaljujemo po levem kolovozu, le temu sledimo do prihoda na gozdno cesto, kjer nadaljujemo levo (ta kolovoz ni markiran).
Na cesti se obe poti združita in ta nas pripelje do mesta, kjer se desno navzgor preko lestve odcepi pot k Andrejevem domu.
Tu v obeh primerih nadaljujemo po označeni poti, ki se strmo vzpne skozi gozd. Strma pot nas nekoliko višje pripelje na kolovoz kateremu sledimo do manjše jase na kateri stoji hiška. Tu strmina popusti in po nadaljnjih nekaj korakih pridemo na travnata pobočja. Sledi le še nekaj minut zložne hoje do planinskega doma.
Pristup do ishodišta:
Z avtoceste Ljubljana - Celje se usmerimo na izvoz Mozirje in cesti naprej sledimo v smeri Mozirja in Logarske doline. Takoj za vasjo Ljubija (le ta se nahaja malo pred Mozirjem) se desno odcepi cesta k Belim Vodam. Cesta nas nato ponovno pelje skozi vas Ljubija in nas 500m za vasjo pripelje na križišče, kjer nadaljujemo desno v smeri Šoštanja, Lepe Njive in Belih Vod. Cesta nas nato kmalu pripelje do Lepe Njive, kjer nadaljujemo naravnost v smeri Belih Vod. Nekoliko naprej pridemo do križišče, kjer se desno odcepi cesta k Svetemu Florjanu in Šoštanju. Tu nadaljujemo naravnost naprej po cesti v smeri Belih Vod, a le do gostišča Grebenšek. Pri Grebenšku zavijemo desno in se peljemo mimo Mornove zijalke do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo desno. Cesta nas malo naprej pripelje na naslednje križišče, kjer nadaljujemo naravnost. Tej cesti nato sledimo do ostrega levega ovinka, sredi katerega je križišče in malo naprej rampa. Tu parkiramo na parkirišču ob cesti, pri tem pa pazimo, da ne oviramo morebitnega gozdarskega dela.
Možen je tudi dostop iz Šoštanja.
Prosječna ocjena izleta: 5/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Potok Slanica - Andrejev dom na Slemenu Potok Slanica - Andrejev dom na Slemenu Potok Slanica - Andrejev dom na Slemenu Potok Slanica - Andrejev dom na Slemenu Potok Slanica - Andrejev dom na Slemenu Potok Slanica - Andrejev dom na Slemenu Potok Slanica - Andrejev dom na Slemenu Potok Slanica - Andrejev dom na Slemenu Potok Slanica - Andrejev dom na Slemenu Potok Slanica - Andrejev dom na Slemenu Potok Slanica - Andrejev dom na Slemenu Potok Slanica - Andrejev dom na Slemenu Potok Slanica - Andrejev dom na Slemenu Potok Slanica - Andrejev dom na Slemenu
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Potok Slanica - Andrejev dom na Slemenu
Kokta     
31.10.2011
Včeraj so imeli jagri akcijo nasmeh
306     
4.1.2017
Rad bi dodal osveženo stanje. Na sliki 3 izberite desno pot, ki je sedaj edina prava pot in je lepo očiščena in markirana. Leva pot je samo še nemarkirana gozdna vlaka (cesta) po kateri mimogrede ''zalutaš''...kot sem jaz nasmeh.

Lp
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje