Planinarenje

Planinarenje

Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / KaravankeAndrejev dom na Slemenu / Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu
   Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu   
Vrijeme hodanja: 1 h 30 min
Ishodište: Zavodnje (638 m)
Cilj: Andrejev dom na Slemenu (1086 m)
Visinska razlika: 448 m
Visinska razlika (po putu): 450 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Ob izhodišču opazimo planinske oznake za Uršljo goro in Andrejev dom na Slemenu, ki nas usmerijo na glavno cesto, ki se nadaljuje proti Slemenu. Kratek čas nadaljujemo ob glavni cesti, nato pa na prvem levem ovinku za naseljem Zavodnje, nadaljujemo desno preko senožeti do bližnjih hiš. Pri hišah prečimo cesto, nato pa nadaljujemo ob robu gozda. Višje prečimo pas gozda, kjer se pojavi kolovoz, ko stopimo iz gozda, pa nas pot vodi mimo bližnje domačije. Pot naprej nas vodi preko prostranega travnika, ko dosežemo asfaltno cesto, pa gremo levo v smeri Andrejevega doma (desno Radmanova žaga). Nekaj 10 metrov nadaljujemo po cesti, nato pa gremo rahlo desno na kolovoz, ki preide v gozd. Sledi krajši vzpon skozi gozd, nato pa nas pot pripelje iz gozda, kjer se na travnikih izgubi. Nadaljujemo ob robu gozda, hiše pa obidemo po spodnji strani. Višje dosežemo glavno cesto, po njej pa hodimo do križišča, kjer nas oznake za Andrejev dom usmerijo desno, po nekaj korakih, na naslednjem križišču pa gremo levo. Pot naprej nas vodi še mimo nekaj hiš, za hišami pa se cesta spremeni v kolovoz. Višje prečimo še eno ožjo asfaltno cesto, nato pa nas pot kratek čas vodi po dokaj zaraščeni poti. Ko stopimo iz grmičevja se nam na senožetih odpre lep razgled proti Šaleški dolini in Uršlji gori, pot pa nas vodi še mimo nekaj hiš, za katerimi prečimo glavno cesto. Na drugi strani ceste nadaljujemo desno ter nadaljujemo vzporedno z glavno cesto. Sledi nekaj vzpona skozi gozd, nato pa dosežemo označeno razpotje pri domačiji Orel, kjer se nam z leve priključi še markirana pot iz Topolščice.
Nadaljujemo desno proti Uršlji gori in Andrejevem domu ter po 10 minutah rahlega vzpona po širokem kolovozu prispemo do omenjenega planinskega doma, od katerega se nam odpre lep razgled.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (julij).
Pristup do ishodišta:
Zapeljemo se v Šoštanj, nato pa sledimo oznakam za Črno na Koroškem. Ko zapustimo dolino se pričnemo vzpenjati po precej ovinkasti cesti, ki vodi proti prelazu Sleme in Črni na Koroškem, mi pa se po omenjeni cesti peljemo do naselja Zavodnje, kjer parkiramo na urejenem parkirišču v središča kraja, v bližini župnijske cerkve sv. Petra in Pavla.
Pokraj puta:
Šentvid pri Zavodnju (988m)
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Zavodnje - Andrejev dom na Slemenu
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje