Planinarenje

Planinarenje

Žička kartuzija - Skala

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / KaravankeSkala / Žička kartuzija - Skala
   Žička kartuzija - Skala   
Autor opisa:bruny
Vrijeme hodanja: 1 h
Ishodište: Žička kartuzija (410 m)
Cilj: Skala (750 m)
Visinska razlika: 340 m
Visinska razlika (po putu): 400 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Po krajšem ogledu kompleksa Žička kartuzija se napotimo desno navzgor v hrib, smerne table za Slovenske Konjice, Stolpnik in Tri križe. V prvem delu je gozdna pot, v osrednjem delu so travniki, pašniki, polja, domačije in vikendi ob delno asfaltni in makadamski povezavi. Je kar nekaj razgledov. Po odcepu desno za Skalo sledimo gozdni cesti in nekoliko višje zavijemo desno navzdol na razgibano gozdno pot. Ob prijetni hoji v strnjenem gozdu dosežemo Skalo.
Pristup do ishodišta:
a) Z avtoceste Maribor - Ljubljana se usmerimo na izvoz Tepanje in cesti naprej sledimo proti Draži vasi in Žičam. V Žičah zavijemo desno v smeri Špitalič in Žička kartuzija. Ob kartuziji je na voljo dovolj parkirnih mest za varno parkiranje.
b) Iz Frankolovega preko Črešnjic in naselja Sojek do Žičke kartuzije
c) Iz Poljčan preko Loč, Žič in Špitaliča do kartuzije.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Stolpnik
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Žička kartuzija - Skala Žička kartuzija - Skala Žička kartuzija - Skala Žička kartuzija - Skala Žička kartuzija - Skala Žička kartuzija - Skala Žička kartuzija - Skala Žička kartuzija - Skala Žička kartuzija - Skala Žička kartuzija - Skala Žička kartuzija - Skala Žička kartuzija - Skala Žička kartuzija - Skala Žička kartuzija - Skala Žička kartuzija - Skala Žička kartuzija - Skala Žička kartuzija - Skala Žička kartuzija - Skala Žička kartuzija - Skala
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Žička kartuzija - Skala
minčamb     
30.5.2014
Pot je zelo prijetna, dobro označena. V marcu je bila pot kljub žledolomu zelo dobro očiščena. Veliko je čemaža in teloha. Čudovit razgled.
tuna.iris     
6.10.2014
Verjetno sem jaz smotana, ker sem 1 x zašla iz poti ( markacije so na jablanah na sredi ograjenega pašnika - slabo vidne ), tik pred ciljem sredi hoste markacije izginejo, cilja nisem našla (spuščal se je mrak zato se tudi nisem pretirano trudila), hodila sem z zmernim tempom 1,50 ure ( kar je skoraj 1x več kot je navedeno tukaj). Bom mogla še enkrat preverit kaj je šlo narobe.
bruny     
6.10.2014
Označenost poti na tej relaciji je vsekakor odlična. Po februarskem žledu sicer med razpotjem Trije križi in Skalo še nisem hodil ampak pot je orientacijsko nezahtevna. Markacij je povsem dovolj. Tudi pot je ravno prav shojena, da se lahko prijetno sledi. Ni erozij. Glede časa je ,,tak-tak,,. Na sliki 2 je časovnica 1 ura in 45 minut, sicer čez Tri križe v Slovenske Konjice, čez Skalo nekaj minut predvidoma več. Razdalja opisane poti je okoli 3500 metrov in nekje 450 višincev v metrih. Za Konjiško goro že nekajkrat
mežikanje zapisal in še enkrat...poti so označene vzorno. Če zaideš še nisi mežikanje smotan, malo se kaj zamisliš in hitro kaj pogrešiš. Varen in klen korak tudi v prihodnje. Lep pozdrav/LP.
tuna.iris     
26.10.2014
Vceraj sem sla se enkrat po tejle poti. Cilj nasla, 1,30 ure zmerne hoje. Zal je bil pogled na Konjice meglen.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje