Planinarenje

Planinarenje

Nemesgulacs - Gulacs

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Gulacs / Nemesgulacs - Gulacs
   Nemesgulacs - Gulacs   
Autor opisa:Marx
Vrijeme hodanja: 1 h
Ishodište: Nemesgulacs (128 m)
Cilj: Gulacs (393 m)
Visinska razlika: 265 m
Visinska razlika (po putu): 265 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Od cerkve in pokopališča nadaljujemo proti vzhodu po orientacijsko lahki poti, saj naš cilj že vidimo pred seboj. Ob konjeniškem klubu nadaljujemo levo na manj uhojen kolovoz, kateri se prične rahlo vzpenjati. Ko prispemo do izvira se kolovoz spremeni v stezo, mi pa po njej hodimo nekaj minut, nato pa se priključimo kolovozu, ki vodi proti opuščenemu kamnolomu. Kratek čas hodimo po kolovozu, nato pa zavijemo levo v gozd na ožjo ter sprva še zložno stezico. V nadaljevanju pot postane bolj strma ter se vzpenja po severovzhodnem pobočju. Višje pot preide na vzhodno pobočje, kjer se nam priključi pot z vasi Badacsonytomaj.
Nadaljujemo naravnost ter se v nadaljevanju vzpenjamo vse bolj v desno. Višje nas pot vodi preko bazaltnega melišča, za katerim postopoma prispemo na južno stran vrha. V nadaljevanju so markacije redkejše, a ker ni več razpotij z orientacijo ni težav. Pot naprej nas z južnega popelje na zahodno, višje pa še na severno pobočje. Sledi kratek strm vzpon in pot nas pripelje na vrh Gulacs, s katerega se nam odpre pogled na vulkan Szentgyörgyhegy in v ozadju Keszthelysko hribovje.
Pristup do ishodišta:
S pomurske avtoceste zavijemo na izvoz Dolga Vas, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Madžarski. Pot naprej nas vodi skozi kraj Redics, nato pa sledimo oznakam za mesto Zalaegerszeg, od tam pa v smeri Blatnega jezera / Balaton, Heviz in Keszthely. Ko prispemo do kraja Keszthely zavijemo na obvoznico in nato sledimo oznakam za Balatonfuered (ob obvoznici se nahajajo krožna križišča). Ko se na koncu kraja Keszthely odcepi cesta proti kraju Sopron, mi nadaljujemo proti vzhodu, ampak le 2 km, nato pa zavijemo desno proti vasi Badacsonytoerdemic. Nadaljujemo skozi vas (sredi vasi je cesta kockasta) in prispemo do vasi Nemesgulacs. V omenjeni vasi pridemo do križišča, kjer se nahaja cerkev s pokopališčem. Parkiramo na parkirišču ob cerkvi oz. pokopališču.
Nekoliko krajša je pot Lendava - Pince - Tornyszentmiklos - Nagykanizsa - Balatonszentgyörgy - Nemesgulacs, a je orientacijsko precej težja.
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs Nemesgulacs - Gulacs
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Nemesgulacs - Gulacs
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje