Planinarenje

Planinarenje

Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Strojna, Košenjak, Kozjak i Slovenske goriceBrinjeva gora (nad Prevaljami) / Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami)
   Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami)   
Vrijeme hodanja: 1 h 10 min
Ishodište: Ravne na Koroškem (384 m)
Cilj: Brinjeva gora (nad Prevaljami) (723 m)
Visinska razlika: 339 m
Visinska razlika (po putu): 339 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Koroška 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): dereze
Opis puta:
S parkirišča najprej pri prehodu za pešce previdno prečimo precej prometno glavno cesto, nato pa nadaljujemo po pločniku v smeri proti Dravogradu. Za Petrolovo bencinsko črpalko nadaljujemo levo na cesto, kjer ob podvozu pod železniško progo opazimo oznake za Šteharski vrh in Malgajevo pot. Nadaljujemo po asfaltni cesti, ki se nadaljuje ob Zelenbreškem potoku, z asfaltne ceste pa gremo levo po nekaj minutah, na cesto v smeri domačije Spodnji Tičler. Sledi vzpon do omenjene domačije, pred domačijo pa gremo desno na kolovoz, ki se prečno vzpenja proti desni, ko stopimo iz gozda pa nadaljujemo naravnost do bližnje kapelice, kjer dosežemo makadamsko cesto.
Cesti sledimo desno, v smeri kmetije Krajger, sledi pa vzpon po razglednem delu, s katerega se nam odpre lep pogled proti dolini in Peci. Od omenjene kmetije naprej še nekaj časa hodimo po cesti, v križiščih pa nadaljujemo naravnost. Pri kmetiji Žaže, kjer se nahaja tudi lesen križ, cesta zavije ostro desno, mi pa jo le nekaj korakov naprej zapustimo in nadaljujemo rahlo levo na kolovoz, ki se sprva vzpenja vzporedno s cesto. Kolovoz višje zavije levo in nas pripelje na travnik, kjer nadaljujemo desno. Ko pot preide v gozd, se pričnemo strmeje vzpenjati po gozdni poti, po kateri v nekaj minutah prispemo do vrha Brinjeve gore.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (marec).
Pristup do ishodišta:
a) S ceste Slovenj Gradec - Dravograd, iz večjega krožišča zapeljemo na izvoz v smeri Raven na Koroškem, nato pa se peljemo proti omenjenemu kraju. Ko prispemo na Ravne na Koroškem, za Petrolovo bencinsko črpalko, v križišču, kjer se na desni nahaja trgovina Špar, zavijemo levo na označeno brezplačno parkirišče, kjer parkiramo ob reki Meži.
b) Iz Črne na Koroškem ali preko MP Holmec se zapeljemo na Prevalje, od koder z vožnjo nadaljujemo proti Dravogradu. Ko prispemo na Ravne na Koroškem, pa pri trgovini Špar, katero opazimo na levi strani, zavijemo desno na asfaltirano parkirišče, ki se nahaja med glavno cesto in reko Mežo.
Prosječna ocjena izleta: 9,5/10  (br. glasova=2)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami) Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami)
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Ravne na Koroškem - Brinjeva gora (nad Prevaljami)
branco     
22.1.2019
Danes šel prvič po tej poti, sicer iz Raven hodimo po cesti ob železarni in mimo kmetij Obretan in Meležnik do Žežeja, je pa super krožna pot, če vključiš to vašo opisano traso.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje