Planinarenje

Planinarenje

Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Strojna, Košenjak, Kozjak i Slovenske goriceKozji vrh (pri Košenjaku) / Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku)
   Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku)   
Vrijeme hodanja: 1 h 35 min
Ishodište: Sveti Janez Krstnik na Ojstrici (982 m)
Cilj: Kozji vrh (pri Košenjaku) (1383 m)
Visinska razlika: 401 m
Visinska razlika (po putu): 415 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Koroška 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča pri cerkvi nadaljujemo po asfaltni cesti, po kateri hitro prispemo do označenega križišča, ob katerem so številne smerne table.
Nadaljujemo desno (naravnost običajna pot na Košenjak) v smeri cerkvice sv. Urbana. Pot naprej nas vodi po dokaj razgledni cesti, kateri na križiščih sledimo v smeri proti sv. Urbanu. Za kmetijo Lonhtar se v levo odcepi pot na Košenjak (pot mimo lovske koče Bivak Piramida), nekoliko naprej pa prečimo še potok Potoški graben. Za potokom, na označenem križišču nadaljujemo rahlo levo v smeri proti sv. Urbanu in kmetije Bogatec (rahlo desno markirana pot v Pernice). Nadalje sledimo oznakam proti v že znani smeri, nas pa pot višje vodi mimo zelene zapornice, ki preprečuje morebitno nadaljnjo vožnjo. Nekoliko naprej na neoznačenem križišču nadaljujemo desno, nato pa se nekaj časa lahkotno vzpenjamo proti desni. Ko se daljše prečenje konča, cesta zavije ostro levo in nas pripelje na travnik, sredi katerega stoji cerkvica sv. Urbana.
Desno od cerkve opazimo oznake za Pernice, ki nas usmerijo na pot, ki se nadaljuje po mejnem grebenu. Nekaj časa se lahkotno vzpenjamo skozi gozd, nato pa prispemo na označeno razpotje, kjer nas oznake za Kozji vrh usmerijo naravnost (rahlo levo Pernice), na pot, po kateri v manj kot minuti nadaljnje hoje prispemo na vrh.
Ojstrica - sv. Urban 1:20, sv. Urban - Kozji vrh 0:15.
Pristup do ishodišta:
Zapeljemo se v središče Dravograda (do sem iz Maribora po Dravski dolini ali iz Velenja skozi Slovenj Gradec), kjer nas oznake za Ojstrico usmerijo na cesto, ki nas po 6,5 km pripelje do cerkve sv. Janeza Krstnika na Ojstrici, v bližini katere parkiramo na parkirišču.
Pokraj puta:
Sveti Urban (nad Kozjim Vrhom) (1329m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Sveti Urban (nad Kozjim Vrhom), Bivak Piramida, Košenjak
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku) Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku)
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Sveti Janez Krstnik na Ojstrici - Kozji vrh (pri Košenjaku)
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje