Planinarenje

Planinarenje

Rucmanci - Gomila

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Rucmanci - Gomila   
Vrijeme hodanja: 1 h
Ishodište: Rucmanci (302 m)
Cilj: Gomila (352 m)
Visinska razlika: 50 m
Visinska razlika (po putu): 100 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Iz križišča pri ekološkem otoku nadaljujemo po desni cesti, na naslednjem križišču, nekaj 10 metrov naprej pa nadaljujemo po levi cesti. V nadaljevanju hodimo po dolini potoka Sejanca, mi pa po asfaltni cesti hodimo do mesta, kjer nas planinske smerne table za Gomilo usmerijo desno (planinska tabla se nahaja kakih 50 metrov naprej) na markirano pot, ki se vzpne med njivo in robom gozda. Po travnati poti se hitro vzpnemo do opuščene kmetije, nad njo pa sledimo slabše sledljivi poti, ki nas vodi preko senožeti. Višje sledimo kolovozu, po katerem prispemo do naselja Rucmanski Vrh, kjer gremo na asfaltni cesti najprej desno, nato pa takoj levo, tako da bližnjo hišo obidemo po levi strani. Pot naprej nas vodi po kolovozu, ki na drugi strani travnika preide v gozd. Iz gozda stopimo na makadamsko cesto, po njej pa prispemo do zaselka Mali Senčak, kjer na označenem razpotju nadaljujemo v smeri Gomile. Pot naprej nas vodi po asfaltni cesti, kjer gremo najprej rahlo desno, nekoliko višje, na naslednjem križišču pa ostro levo. Sledi le še nekaj 10 korakov hoje in prispemo do Okrepčevalnice pri Stolpu, nekaj korakov naprej pa še do razglednega stolpa na Gomili.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (februar).
Pristup do ishodišta:
S ceste Ptuj - Ljutomer, v naselju Savci, zavijemo v smeri Gomile. V nadaljevanju se peljemo proti Gomili, mi pa cesti sledimo do naselja Rucmanci (ob cesti ni oznake za začetek naselja, je le cestna oznaka za konec naselja Savci), kjer pred križiščem, ob katerem se nahaja kapelica, parkiramo na parkirišču ob ekološkem otoku.
Pokraj puta:
Rucmanski Vrh (296m)
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila Rucmanci - Gomila
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Rucmanci - Gomila
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje