Planinarenje

Planinarenje

Terbegovci - Sveti Duh (Stara Gora)

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Terbegovci - Sveti Duh (Stara Gora)   
Vrijeme hodanja: 0 h 25 min
Ishodište: Terbegovci (215 m)
Cilj: Sveti Duh (Stara Gora) (262 m)
Visinska razlika: 47 m
Visinska razlika (po putu): 47 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Od mesta, kjer smo parkirali se sprehodimo do križišča, nato pa nadaljujemo na stransko cesto proti Terbegovcem. Hitro prispemo v omenjeno vas, kjer sprva hodimo med polji, ko prispemo do križišča, ob katerem se nahaja hidrant pa nadaljujemo desno na vzpenjajočo se asfaltno cesto, ob kateri opazimo tudi nekaj markacij. Sledi nekaj minut rahlega do pozneje zmernega vzpona in ob pogledih na pokrajino prispemo do mlina na veter, od katerega nas do cerkve Svetega Duha na Stari Gori loči le še minuta hoda.
Opis in slike se nanašajo na stanje junija 2020.
Pristup do ishodišta:
a) Z avtoceste Maribor - Lendava zapeljemo na izvoz Sveti Jurij ob Ščavnici, nato pa sledimo oznakam za omenjeni kraj. V nadaljevanju sledimo oznakam za Ptuj, po glavni cesti pa se peljemo do križišča, kjer se v desno odcepi cesta proti naselju Terbegovci. Ob križišču se prične opisana pot, parkiramo pa že nekoliko prej na primernem mestu ob cesti.
b) Zapeljemo se na Ptuj, nato pa sledimo oznakam proti Radencem, po glavni cesti pa se peljemo do križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti Terbegovcem. Ob križišču se prične opisana pot parkiramo pa na primernem mestu ob glavni cesti nekoliko naprej od križišča.
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Terbegovci - Sveti Duh (Stara Gora) Terbegovci - Sveti Duh (Stara Gora) Terbegovci - Sveti Duh (Stara Gora) Terbegovci - Sveti Duh (Stara Gora) Terbegovci - Sveti Duh (Stara Gora) Terbegovci - Sveti Duh (Stara Gora) Terbegovci - Sveti Duh (Stara Gora) Terbegovci - Sveti Duh (Stara Gora) Terbegovci - Sveti Duh (Stara Gora) Terbegovci - Sveti Duh (Stara Gora)
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Terbegovci - Sveti Duh (Stara Gora)
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje