Planinarenje

Planinarenje

Grad - Grad Grad na Goričkem

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / PrekmurjeGrad Grad na Goričkem / Grad - Grad Grad na Goričkem
   Grad - Grad Grad na Goričkem (čez Kripto)  
Vrijeme hodanja: 0 h 55 min
Ishodište: Grad (267 m)
Cilj: Grad Grad na Goričkem (370 m)
Visinska razlika: 103 m
Visinska razlika (po putu): 150 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Pomurje 1:40.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča pri cerkvi se sprehodimo do glavne ceste in ob njej nadaljujemo proti jugozahodu. Ko hodimo po pločniku nas pot vodi mimo nogometnega igrišča, ko prispemo do križišča pod trgovino Spar pa nadaljujemo naravnost v smeri Dolnjih Slavečev (levo grad Grad in ena od poti na Kripto).
Le nekaj 10 korakov naprej, pred bencinsko črpalko Maxen, pa nas markacije usmerijo levo, na stransko cesto, ki pri večjem propadajočem objektu zavije desno. Sledi hoja med njivo na levi in propadajočim objektom na desni, kjer se pri manjši rampi v levo odcepi slabo uhojena in pogosto zaraščena severna pot na Kripto, mi pa še naprej nadaljujemo po širšem kolovozu, ki zavije rahlo v desno, še naprej pa nas vodi ob njivi. Pot naprej nas vodi med gozdom na levi in potočkom na desni, ko prispemo do označenega razpotja pa nadaljujemo levo navzgor v smeri Graščakove poti (smerna tabla je iz nasprotne smeri).
Sledi vzpon po ožjem starejšem kolovozu, na manjšem razpotju pa gremo desno kakor nas usmerja smerna tabla Graščakove poti. Sledi še nekaj minut strmejšega vzpona skozi gozd in prispemo na vrh Kripte.
Od Kripte nadaljujemo naravnost v smeri Graščakove poti ter hitro stopimo iz gozda. Nekaj minut nas pot vodi ob lepih razgledih, ki sežejo vse do Avstrije, kjer izstopa Stradner Kogel, ko se vrnemo v gozd pa nadaljujemo levo. Sledi nekaj spusta po makadamski cesti, ko na serpentini dosežemo asfaltno cesto pa po njej nadaljujemo spust. Kratek čas se še spuščamo, nato pa nas oznake za Graščakovo pot usmerijo desno na kolovoz, ki se prečno vzpne proti levi. Višje se kolovoz položi in nas hitro pripelje do gradu Grad na Goričkem.
Grad - Kripta 0:30, Kripta - grad Grad 0:25.
Opis in slike se nanašajo na stanje februarja in marca 2021.
Pristup do ishodišta:
a) Zapeljemo se v Radence, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Gederovcem in Kuzmi. Iz krožišča v Gederovcih nadaljujemo v smeri Kuzme, za naseljem Pertoča pa gremo desno proti Gradu. Ko prispemo v Grad, pri trgovini Spar nadaljujemo naravnost ter se zapeljemo še malo naprej do župnijske cerkve sv. Marije Vnebovzete, kjer na parkirišču pred cerkvijo parkiramo.
b) Iz Murske Sobote se peljemo proti Gederovcem, v Černelavcih pa gremo desno v smeri Gradu. V nadaljevanju se peljemo še skozi nekaj naselij, kjer iz križišč nadaljujemo v smeri Gradu. Ko že prispemo v Grad se mimo trgovine Spar zapeljemo do župnijske cerkve v Gradu, ob kateri parkiramo na parkirišču.
Pokraj puta:
Kripta (331m)
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem Grad - Grad Grad na Goričkem
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Grad - Grad Grad na Goričkem
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje