Planinarenje

Planinarenje

Grad - Kripta

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / PrekmurjeKripta / Grad - Kripta
   Grad - Kripta (severna pot)  
Vrijeme hodanja: 0 h 25 min
Ishodište: Grad (267 m)
Cilj: Kripta (331 m)
Visinska razlika: 64 m
Visinska razlika (po putu): 65 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Pomurje 1:40.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča pri cerkvi se sprehodimo do glavne ceste in ob njej nadaljujemo proti jugozahodu. Ko hodimo po pločniku nas pot vodi mimo nogometnega igrišča, ko prispemo do križišča pod trgovino Spar pa nadaljujemo naravnost v smeri Dolnjih Slavečev (levo grad Grad in ena od poti na Kripto).
Le nekaj 10 korakov naprej, pred bencinsko črpalko Maxen, pa nas markacije usmerijo levo, na stransko cesto, ki pri večjem propadajočem objektu zavije desno. Sledi hoja med njivo na levi in propadajočim objektom na desni, ko pa se na levi med njivami odpre prehod, nadaljujemo po njem (tu zapustimo markirano pot), ob robu gozda pri lovski opazovalnici pa gremo levo ter s potjo nadaljujemo po kolovozu, ki se nadaljuje ob njivi. Le kakih 30 m naprej pa se dokaj neopazno v desno odcepi sprva dokaj zaraščen kolovoz, ki nas popelje v breg, kjer se prične strmeje vzpenjati. Preden na zgornjem delu gozda dosežemo travnato pobočje pa gremo desno, kjer ko se po nekaj metrih slabši kolovoz konča, nadaljujemo po stezici, ki se prečno vzpne proti desni, malo naprej pa nas pripelje do kolovoza kateremu sledimo v desno, po njem pa po nekaj 10 korakih prispemo do vrha Kripte.
Opis in slike se nanašajo na stanje februarja 2021.
Pristup do ishodišta:
a) Zapeljemo se v Radence, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Gederovcem in Kuzmi. Iz krožišča v Gederovcih nadaljujemo v smeri Kuzme, za naseljem Pertoča pa gremo desno proti Gradu. Ko prispemo v Grad, pri trgovini Spar nadaljujemo naravnost ter se zapeljemo še malo naprej do župnijske cerkve sv. Marije Vnebovzete, kjer na parkirišču pred cerkvijo parkiramo.
b) Iz Murske Sobote se peljemo proti Gederovcem, v Černelavcih pa gremo desno v smeri Gradu. V nadaljevanju se peljemo še skozi nekaj naselij, kjer iz križišč nadaljujemo v smeri Gradu. Ko že prispemo v Grad se mimo trgovine Spar zapeljemo do župnijske cerkve v Gradu, ob kateri parkiramo na parkirišču.
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta Grad - Kripta
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Grad - Kripta
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje