Planinarenje

Planinarenje

Gornji Slaveči (pokopališče) - Planinska koča Rak

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / PrekmurjePlaninska koča Rak / Gornji Slaveči (pokopališče) - Planinska koča Rak
   Gornji Slaveči (pokopališče) - Planinska koča Rak   
Vrijeme hodanja: 0 h 10 min
Ishodište: Gornji Slaveči (pokopališče) (293 m)
Cilj: Planinska koča Rak (290 m)
Visinska razlika: -3 m
Visinska razlika (po putu): 10 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Pomurje 1:40.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo vzpon po cesti, z nje pa gremo po minuti hoje desno na markirano pešpot v smeri Planinske koče Rak. Zložna pot nas vodi skozi pas gozda, ko gozd zapustimo pa gremo rahlo desno, sprva nekoliko navzdol, nato pa po kolovozu, ki nas ob lepih razgledih na okolico vodi med njivami. Tej poti nato sledimo do bližnje Planinske koče Rak.
Opis in slike se nanašajo na stanje marca 2021.
Pristup do ishodišta:
a) Zapeljemo se v Radence, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Gederovcem in Kuzmi. Iz krožišča v Gederovcih nadaljujemo v smeri Kuzme, za naseljem Pertoča pa gremo desno proti Gradu. Iz križišča pri naselju Motovilci gremo levo v smeri Tromejnika (desno Motovilci) ter kmalu prispemo v Dolnje Slaveče, mi pa se zapeljemo v Gornje Slaveče, kjer zavijemo levo proti Rogašovcem. V nadaljevanju se peljemo mimo evangeličanske cerkve, mi pa se vzpnemo nad naselje, kjer na parkirišču ob pokopališču parkiramo. b) Zapeljemo se v Kuzmo, od koder z vožnjo nadaljujemo proti Gradu in Gornjim Slavečem. Malo naprej gremo rahlo desno (rahlo levo Grad) in sledimo cesti proti Gornjim Slavečem, kjer zavijemo desno proti Rogašovcem. V nadaljevanju se peljemo mimo evangeličanske cerkve, mi pa se vzpnemo nad naselje, kjer na parkirišču ob pokopališču parkiramo.
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Gornji Slaveči (pokopališče) - Planinska koča Rak Gornji Slaveči (pokopališče) - Planinska koča Rak Gornji Slaveči (pokopališče) - Planinska koča Rak Gornji Slaveči (pokopališče) - Planinska koča Rak Gornji Slaveči (pokopališče) - Planinska koča Rak Gornji Slaveči (pokopališče) - Planinska koča Rak Gornji Slaveči (pokopališče) - Planinska koča Rak Gornji Slaveči (pokopališče) - Planinska koča Rak Gornji Slaveči (pokopališče) - Planinska koča Rak Gornji Slaveči (pokopališče) - Planinska koča Rak
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Gornji Slaveči (pokopališče) - Planinska koča Rak
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje