Planinarenje

Planinarenje

Oblakov Vrh - Hudournik

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Oblakov Vrh - Hudournik   
Vrijeme hodanja: 1 h 30 min
Ishodište: Oblakov Vrh (721 m)
Cilj: Hudournik (1148 m)
Visinska razlika: 427 m
Visinska razlika (po putu): 435 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): cepin, dereze
Opis puta:
Z Oblakovega Vrha se usmerimo na makadamsko cesto, ki se nadaljuje proti jugozahodu. Cesta, ki se zmerno vzpenja, najprej preči pobočja proti desni, nato pa se v nekaj dolgih serpentinah vzpne na severozahodni rob Vojskarske planote. Tu se nam prehodno odpre lep pogled na del grebena Spodnjih Bohinjskih gora, Kojco, Porezen in okoliško hribovje, cesta pa se razcepi na dva dela. Izberemo zgornjo levo cesto, ki se prične strmeje vzpenjati, mi pa ji sledimo skoraj do "opuščene" domačije Medved. Tik pred domačijo se priključimo markirani poti od Gačnika, nas pa oznake za Hudournik usmerijo ostro levo na markirano pešpot, ki se zmerno vzpne skozi pas gozda. Gozd se hitro razredči, nas pa pot, ki se nadaljuje čez razgledno travnato pobočje hitro pripelje do mize s klopco na Hudourniku.
Žig in vpisna skrinjica, pa se nahajata še nekaj korakov naprej na razglednem skalnatem pomolu, s katerega se nam odpre še lep pogled na severno stran.
Pristup do ishodišta:
a) Najprej se zapeljemo v Idrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Tolminu. Ko prispemo v Spodnjo Idrijo zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo levo v smeri Oblakovega Vrha ter Spodnje, Srednje in Gorenje Kanomlje. Naprej se peljemo po ožji ter ovinkasti cesti, kateri sledimo do prelaza Oblakov Vrh. Parkiramo nekaj 10 m naprej na primernem mestu ob naslednjem križišču. Od križišča v Spodnji Idriji do Oblakovega Vrha je približno 14 km vožnje.
b) Z Mosta na Soči ali Podbrda se zapeljemo do Bače pri Modreju, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Idriji. Ko prispemo v Dolenjo Trebušo zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Čepovana. Takoj za tem, ko prečimo potok Hotenja, pa zavijemo levo na cesto v smeri Oblakovega Vrha. Asfalt se kmalu konča, mi pa makadamski cesti sledimo do prelaza Oblakov Vrh. Parkiramo nekaj 10 m pred prelazom na primernem mestu ob bližnjem križišču. Od gostilne Podkorito v Dolenji Trebuši do izhodišča na Oblakovem Vrhu je približno 9 km vožnje.
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik Oblakov Vrh - Hudournik
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Oblakov Vrh - Hudournik
tulipan     
31.8.2014
Za hišo na sliki 12 zavijemo levo navzgor in skrajšamo pot za cel km.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje