Planinarenje

Planinarenje

Kolnica - Planinski dom Goška ravan

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Kolnica - Planinski dom Goška ravan   
Vrijeme hodanja: 1 h 15 min
Ishodište: Kolnica (500 m)
Cilj: Planinski dom Goška ravan (933 m)
Visinska razlika: 433 m
Visinska razlika (po putu): 440 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): dereze
Opis puta:
Z izhodišča nadaljujemo po makadamski cesti, ki se sprva zložno, nato pa zmerno vzpenja skozi gozd. Nekaj časa hodimo po cesti, nato pa mimo območja vodnega zajetja prispemo do mesta, kjer se nam z desne priključi markirana pot iz doline.
Tu zapustimo cesto in pot nadaljujemo levo v gozd, kjer sledimo sicer vidni, a težje sledljivi stezici, ob kateri so markacije redke in mnoge že zelo obledele. V nadaljevanju se vzpenjamo skozi gozd, sprva po še širših kolovozih, nato pa pot postane bolj strma in se večinoma nadaljuje po gozdnih stezah ter starih kolovozih. Orientacijsko kar precej težavna pot, ki je tudi v nadaljevanju slabo markirana, pa nas višje pripelje do gozdne ceste, kateri sledimo v levo do bližnjega križišča. S križišča ne nadaljujemo po levi niti ne po desni cesti, temveč naravnost na markirano pešpot, ki se nadaljuje po in ob kolovozu. Pot se kmalu strmo vzpne ter nas v nekaj minutah pripelje do širšega kolovoza, po katerem se vzpnemo do bližnje gozdne ceste. Ko stopimo na cesto ponovno nadaljujemo levo, nas pa cesta v nekaj 10 korakih nadaljnje hoje pripelje do planine Goška ravan. Tu nadaljujemo desno in se sprehodimo do bližnjega planinskega doma.
Pristup do ishodišta:
a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Naklo, Podtabor ali Brezje, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Krope. V križišču, kjer se v smeri naravnost nadaljuje cesta proti Kropi zavijemo desno ter se v nadaljevanju peljemo skozi Kamno Gorico. Naprej se še nekaj časa peljemo po Lipniški dolini, nato pa zavijemo levo v smeri Spodnje Lipnice ter Lovske koče na Taležu. Za zaselkom Kolnica se asfalt konča in cesta nas popelje v gozd. Parkiramo na primernem mestu ob cesti.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Lesce ali Radovljica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Radovljice ter pozneje vasi Lancovo, Lipnica ter Kamna Gorica. V nadaljevanju cesta preko mostu preči reko Savo ter se na drugi strani postopoma prične vzpenjati. Pot naprej nas vodi skozi Lancovo, nato pa se spustimo v Lipniško dolino, kjer že kmalu zavijemo desno v Spodnjo Lipnico. Cesta nas nato vodi mimo izvira Lipnice in zaselka Kolnica, kjer se asfalt konča. Parkiramo na primernem mestu ob cesti.
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan Kolnica - Planinski dom Goška ravan
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Kolnica - Planinski dom Goška ravan
igorrogi     
14.1.2019
Prosim če lahko popravite višino, Planinski dom Goška Ravan ima n.v. 933m
Tadej     
14.1.2019
Sem popravil.
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje