Planinarenje

Planinarenje

Planinski dom Goška Ravan - Ažmanov rovt

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Škofjeloško, Cerkljansko hribovje i JelovicaAžmanov rovt / Planinski dom Goška Ravan - Ažmanov rovt
   Planinski dom Goška Ravan - Ažmanov rovt (po cesti)  
Vrijeme hodanja: 0 h 12 min
Ishodište: Planinski dom Goška Ravan (933 m)
Cilj: Ažmanov rovt (960 m)
Visinska razlika: 27 m
Visinska razlika (po putu): 35 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
S parkirišča v bližini Planinskega doma na Goški Ravni nadaljujemo po makadamski cesti v smeri proti razgledni točki Suharna, Vodicam, gozdarskim kočam Martinček, Rovtarici, Lipniški planini in Bohinju. Cesta hitro preide v gozd, kjer nas najprej vodi mimo lovske koče LD Jelovica ter mimo nekaj posameznih vikendov. Ko se gozd razredči in prispemo do večjega števila vikendov, smo na Ažmanovem rovtu.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (maj).
Pristup do ishodišta:
a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Naklo, Podtabor ali Brezje, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Krope. V križišču, kjer se v smeri naravnost nadaljuje cesta proti Kropi zavijemo desno ter se v nadaljevanju peljemo skozi Kamno Gorico. Naprej se še nekaj časa peljemo po Lipniški dolini, nato pa zavijemo levo v smeri Spodnje Lipnice ter Lovske koče na Taležu. Za zaselkom Kolnica cesta postane makadamska ter se prične vzpenjati, mi pa ji v križiščih sledimo v smeri Goške Ravni, kjer parkiramo na parkirišču v bližini planinskega doma.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Lesce ali Radovljica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Radovljice ter pozneje vasi Lancovo, Lipnica ter Kamna Gorica. V nadaljevanju cesta preko mostu preči reko Savo ter se na drugi strani postopoma prične vzpenjati. Pot naprej nas vodi skozi Lancovo, nato pa se spustimo v Lipniško dolino, kjer že kmalu zavijemo desno v Spodnjo Lipnico, od koder z vožnjo nadaljujemo proti Taležu. Za zaselkom Kolnica cesta postane makadamska ter se prične vzpenjati, mi pa ji v križiščih sledimo v smeri Goške Ravni, kjer parkiramo na parkirišču v bližini planinskega doma.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Planinski dom Goška ravan, Razpok, Partizanski dom na Vodiški planini
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Planinski dom Goška Ravan - Ažmanov rovt Planinski dom Goška Ravan - Ažmanov rovt Planinski dom Goška Ravan - Ažmanov rovt Planinski dom Goška Ravan - Ažmanov rovt Planinski dom Goška Ravan - Ažmanov rovt Planinski dom Goška Ravan - Ažmanov rovt Planinski dom Goška Ravan - Ažmanov rovt Planinski dom Goška Ravan - Ažmanov rovt Planinski dom Goška Ravan - Ažmanov rovt
Preporučujemo:
slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Planinski dom Goška Ravan - Ažmanov rovt
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje