Planinarenje

Planinarenje

Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
Planinski venci / Škofjeloško, Cerkljansko hribovje i JelovicaPartizanski dom na Vodiški planini / Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini
   Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini   
Vrijeme hodanja: 2 h 30 min
Ishodište: Kamna Gorica (459 m)
Cilj: Partizanski dom na Vodiški planini (1108 m)
Visinska razlika: 649 m
Visinska razlika (po putu): 700 m
Zahtijevnost: laka neoznačena staza
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima): cepin, dereze
Opis puta:
S parkirišča nadaljujemo ob glavni cesti proti Radovljici, pri cestni tabli, ki označuje konec oz. začetek kraja Kamna Gorica pa nadaljujemo rahlo levo, na kolovoz, kamor nas usmerja kažipot za Vodice na kozolcu. Pot nas sprva vodi ob vznožju smučišča Kamna Gorica, od koder se nam odpre nekaj razgleda na dvatisočake Julijskih Alp, kjer najlepše vidimo Škrlatico, nato pa kolovoz preide v gozd ter se prične strmeje vzpenjati. Kolovoz se hitro položi in nas pripelje do pasu redkega gozda, kjer nadaljujemo naravnost. Preko nekakšne poseke gremo mimo izvira, ko pa se pot vrne v gozd se počasi obrača v levo, kjer prispemo na označeno razpotje.
Nadaljujemo po levem kolovozu v smeri Vodic, nekoliko višje pa se nam odpre lep razgled v smeri Storžiča in Karavank. Ko se vrnemo v gozd, na razpotjih nadaljujemo naravnost oz. po tistem kolovozu, ki je videti širši. Višje prispemo v manjšo dolinico, kjer se držimo desnih odcepov, širši kolovoz pa se zoži in ob poti se pojavijo pogostejše markacije. S starega kolovoza gremo levo na opuščeno vlako, po njej pa se dokaj strmo vzpenjamo, na razpotjih pa sledimo markacijam, ki so tukaj dokaj pogoste. Ko prispemo do predela imenovanega Lazi, bomo na desni opazili starejše svisli, pot pa tu zavije nekoliko v levo. Višje z vlak preidemo na širšo stezico, ki se vzpenja v okljukih. Takšna pot nas višje pripelje do razpotja, s katerega nadaljujemo rahlo levo (rahlo desno Suharna in Razpok).
Sledi še nekaj malega prečnega vzpona in prispemo do naslednjega označenega razpotja, s katerega nadaljujemo v smeri Vodic (desno Suharna, Razpok in Goška ravan).
V nadaljevanju pot postopoma preide na planoto Jelovice, ko pa nekoliko višje dosežemo makadamsko cesto, ji sledimo v levo. Pot naprej nas vodi po makadamski cesti, ki nas vodi zahodno od Malega Gregorjevca (1134 m), na manjšem križišču pa nadaljujemo po levi širši cesti. Nekaj minut naprej zapustimo cesto in nadaljujemo rahlo desno, na uhojeno pot, ki se sprva nadaljuje vzporedno s cesto, nato pa se od nje postopoma oddalji. Dokaj zložna pot z nekaj krajšimi lahkotnimi vzponi in spusti, pa se pozneje približa drugi cesti, do katere nas loči krajši nekoliko bolj strm vzpon. Ko dosežemo omenjeno cesto ji sledimo v levo, po njej pa se v nekaj minutah sprehodimo do Partizanskega doma na Vodiški planini.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (september).
Pristup do ishodišta:
a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Naklo, Podtabor ali Brezje, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Krope. V križišču, kjer se v smeri naravnost nadaljuje cesta proti Kropi zavijemo desno ter nekoliko naprej prispemo v Kamno Gorico, kjer na pri koncu naselja parkiramo na levi strani na urejenem parkirišču v bližini pokopališča in smučišča.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Lesce ali Radovljica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Radovljice ter pozneje vasi Lancovo, Lipnica ter Kamna Gorica. Ko prispemo v Kamno Gorico parkiramo na urejenem parkirišču v bližini pokopališča in smučišča.
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Planinski dom Goška ravan, Ažmanov rovt, Razpok
Prosječna ocjena izleta: 9/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Kamna Gorica - Partizanski dom na Vodiški planini
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje