Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijava
Još niste registrirani? Registracija.
Zaboravili ste lozinku?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasaj

Zagrad - Nebeška gora

Print
Ishodište: Zagrad (318 m)
Vrijeme hodanja: 2 h 30 min
Zahtijevnost: laki označeni put
Visinska razlika: 640 m
Visinska razlika po putu: 640 m
Zemljovid: Posavsko hribovje
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Autor: starakapa
Pogleda: 17.240
 1 osoba voli ovu objavu
Broj slika: 0
Broj komentara: 6
Pristup do ishodišta:
U dolinu rijeke Sopote možemo doći s dolenjske ili s litijske strane. Išli smo autocestom do Mirne i dalje prema Radeču ob Savi. Od Radeča smo nastavili prema dolini rijeke Sopote. U zaseoku Zagrad desno prema Litiji tražimo požarište za Nebešku goru. Bit će još bolje ako pitamo mještane za smjer.
Opis puta:
Sa ceste skrećemo desno na asfaltnu cestu koja ubrzo prelazi u makadam. Neko vrijeme se strmo uspinjemo. Makadam prelazi u široki šumski put. Nakon 20-tak minuta s desne strane uočavamo vikendicu (Zagrad 21). Nastavljamo naprijed u šumu. Nakon dobrih pola sata od vikendice šuma prestaje i dolazimo do livade i naprijed na sedlo. Tu uočavamo selo Čimerno s crkvom i prvi put vidimo Nebešku goru s lijeve strane sela. U selu nastavljamo nekoliko desetak metara asfaltnom cestom, a potom skrećemo na seosku stazu, gdje dolazimo do informativne ploče. A odatle do vrha imamo dvadesetak minuta laganog hoda po dobro markiranoj stazi.
zemljovid puta - Nebeška gora
Ob poti: vas Čimerno (805m)
Preporučujemo: slični izleti, upisna knjiga
Slike:
Rasprava o izletu Zagrad - Nebeška gora
Lj2. 11. 2008 00:00:00
Tako lepo ime za goro, da sva s prijateljico morali v živo pogledat. Danes je bil sploh nebeški dan glede na datum in zopet sva odkrili nov skriti biser naše lepe deželenasmeh. Vsa pohvala PD Radeče, ki je lepo označilo to lepo turo. Le na vrhu Nebeške gore bi lahko bila tudi kakšna tablica za Kum, saj je možno nadaljevanje do Kuma. nasmeh
amyZ28. 11. 2010 00:00:00
Dobro bi bilo omeniti, da na lokaciji, kjer se gre za Nebeško goro ni nobenega parkirišča ali prostora za parkiranje, razen, če si tako predrzen in parkiraš na dvorišču. Danes sva se namenila obiskati to goro pa zaradi težav s parkiranjem vsaj v bližnji okolici, nisva. Mogoče, ko ni snega, da se parkira kar na travniku, samo tudi to ni vedno najbolj pametno in vljudno.
petrah21. 09. 2014 00:00:00
Tudi naju s prijateljico je popolnoma impresioniralo ime hriba in sva se včeraj odpravili na pot. Pričakovali sva par uric lahke hoje, vendar je pot večino časa bila precej strma, tudi oznake glede časa niso najbolj pravilne, saj sva na vrh prispeli po uri in 45 minut (po enih oznakah 2:30 oz po drugih 2:10). Drugače pa vse pohvale glede oznak. Potrebovali sva mir in neokrnjeno naravo in točno to sva dobili. Parkirali sva pa nekaj 10 m naprej od prve table na Nebeško goro, ob mostu, ni bilo nobenih težav.
navdušena20. 11. 2014 00:00:00
Kje pa se odcepi pot na Nebeško goro če gremo na Kum iz Zidanega mosta ali iz Radeč? Je od tam tudi kakšen markiran pristop?
lakkon21. 03. 2015 00:00:00
zanima me pohod na Nebeško goro in sicer dostop iz južne strani.

morda prav ta tukaj opisana pot iz Zagrada. Upam, da se da brez težav parkirati ob že omenjenem mostu (v Zagradu?)...

kaj pa tale druga pot, ki je označena z zeleno črto med Jagnjenica in Jurjevca?... je dobro razvidna, morda celo označena vse do Čimerno?.. zgleda, da se višje združi s to iz Zagrada...

hvala za info nasmeh
lakkon21. 03. 2015 00:00:00
dodatek k prejšnji objavici... z zeleno črto označena pot na pespoti.si.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Uvjeti korištenja, Kolačići