Planinarenje

Planinarenje

Mala Goričica - Obolno

Slovensko English Popis planina Traženje izleta
   Mala Goričica - Obolno   
Vrijeme hodanja: 1 h 10 min
Ishodište: Mala Goričica (587 m)
Cilj: Obolno (776 m)
Visinska razlika: 189 m
Visinska razlika (po putu): 230 m
Zahtijevnost: laki označeni put
Zahtijevnost skijanja: nema podatka
Zemljovid:
Preporučljiva oprema (ljeto):
Preporučljiva oprema (zima):
Opis puta:
Z izhodišča nadaljujemo po vzpenjajoči se cesti v smeri Goričice, Poljan in Obolnega. Po krajšem strmem vzponu se cesta položi in nas pripelje na razgledno senožet, od koder se nam odpre lep pogled proti jugu. Tu cesta zavije nekoliko desno ter nas vodi mimo nekaj hiš. Za hišami, na manjšem križišču nadaljujemo desno, po cesti, ki se nekoliko naprej prične lahkotno spuščati. Po krajšem spustu se v levo odcepi cesta proti naselju Poljane, mi pa nadaljujemo naravnost v smeri Obolnega. Od tu po glavni cesti nadaljujemo še kratek čas, nato pa nas oznake za Plate usmerijo rahlo levo na makadamsko cesto, ki se prav tako kot asfaltna nadaljuje skozi gozd. Pot nadaljujemo po gozdni cesti, ki nas kmalu pripelje iz gozda v travnato dolinico med Velikim vrhom (759 m) na levi in Obolnem (776 m) na desni. Sledi še nekaj minut hoje in pot nas pripelje do kmetije Platar, za katero cesta zavije v levo. Na delu, kjer cesta zavije levo, pa nas oznake za Obolno usmerijo desno v gozd na markirano pešpot. Pot naprej poteka skozi pas grmičevja in je vsaj sprva precej zaraščena. Hitro prispemo na star kolovoz, kjer opazimo naslednjo markacijo, kolovoz pa nas hitro popelje na obsežno senožet, kjer se ob levem robu sprva še da slediti nekakšni stezi, ki pa se kmalu izgubi.
Nadaljujemo lahko skozi gozd, kjer poteka markirana, a slabše sledljiva pot (nekaj podrtih dreves po žledolomu leta 2014), ali pa ob levem robu vse bolj razgledne senožeti (slabša stezica poteka tudi po desni strani senožeti). Višje se gozd na levi konča, mi pa se priključimo nekoliko bolj uhojeni poti, ki vodi s Trebeljevega in Leskovca.
Poti sledimo v desno, mi pa se ob lepih pogledih na okoliško hribovje v nekaj minutah sprehodimo na razgleden vrh.
Z vrha se lahko v nekaj minutah spustimo do Kmečkega turizma Obolno.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2015 (maj).
Pristup do ishodišta:
Z avtoceste Ljubljana - Novo Mesto se usmerimo na izvoz Ivančna Gorica, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Stični. Za Stično nas cesta vodi skozi naselje Mekinje nad Stično do naselja Metnaj. V nekaj križiščih sledimo oznakam za Obolno, mi pa se po asfaltni cesti peljemo do manjšega prevala, kjer se v desno odcepi pot k bližnji lovski koči, v smeri naravnost se nadaljuje cesta proti naselju Debeče, v levo pa vodi cesta proti naseljem Goričica, Poljane in Obolno. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.
Pokraj puta:
Mala Goričica (620m), Plate (680m)
Izlet možemo produžiti do slijedećih ciljeva:
Kmečki turizem Obolno
Prosječna ocjena izleta: 8/10  (br. glasova=1)
Ocjena izleta: 10  
Slike:
Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno Mala Goričica - Obolno
Preporučujemo:
Panorama sa cilja izleta, slični izleti, izleti sa istim ishodištem, izleti sa istim ciljem
Diskusija o izletu Mala Goričica - Obolno
Za objavu komentara se morate prijaviti:
Ime korisnika:
Lozinka:
Zapamti lozinku:
Ukoliko još nemate korisničko ime, morate se najprije registrirati
Copyright © 2006-2015 Hribi.net, Planinarenje